Сипвате ли масло в нафтата ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
gadnyara
Автомобил: Golf7 GTE 2017 + MB S205 2020
Двигател:

Re: Сипвате ли масло в нафтата ?

Мнениеот gadnyara » Съб 19 апр 2025 8:31

Същото като повечето 2Т масла, но в малки брандирани тубички.

Покриват еднакви стандарти....

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Съб 19 апр 2025 13:13

Това 2Т масло за резачките го дават бездимно с по-добро изгаряне и без нагари. Проблема при резачките, е че ауспуха е директно под носа ти и всичкото това го вдишваш.
Едно време карах Трабанта само с червеното от Хускварна. Бях сравнително доволен, но като отворих двигателя за смяна на диашибрите реших, че друго масло няма да сложа никога. И двата картера и коляновия вал бяха червени и мазни. По стените все едно бях мазал с четката с масло. Никой не може да ме убеди, че това масло е било лошо. Сега за градинските уреди взимам зелено на Щил, но какво е точно и дали работи пак така не знам.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 19 апр 2025 15:31

Едно време , не е като "сега" време.
Едно е било преди , сега последните 10-ина години е още по-"еко" маслото им.
Едно време съм ползвал смес масло/бензин и на повече от половин година. И никакъв проблем, ни с машина, ни с резачка.
Сега ако минат две седмици ( смес както е) , се чудех да го ползвам , или на косачката ( тя е четиритактова ) . А ако е от месец - го ползвах само за миене на мотодетайли и други такива.
То м/у другото аз вече спрях да си ги купувам . Сега за резачки ползвам на адинол маслото дето го сипвам на нафтата и мога да се закълна, че е по-добро. Познава се при престояли машинки със засъхнали платна на карбовете. С адинола , машината се "оправя", накисват ли се какво ( платна и семеринги) , но се връща еластичност и плътност. Достатъчна е работа от 10-15 минути , след това е огън.
Нещо което не успявам да постигна поне в 50% от случаите ни с масла на щил , ни с на хуск.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 20 апр 2025 6:17

MamaMy написа:Това 2Т масло за резачките го дават бездимно с по-добро изгаряне и без нагари. Проблема при резачките, е че ауспуха е директно под носа ти и всичкото това го вдишваш.
Едно време карах Трабанта само с червеното от Хускварна. Бях сравнително доволен, но като отворих двигателя за смяна на диашибрите реших, че друго масло няма да сложа никога. И двата картера и коляновия вал бяха червени и мазни. По стените все едно бях мазал с четката с масло. Никой не може да ме убеди, че това масло е било лошо. Сега за градинските уреди взимам зелено на Щил, но какво е точно и дали работи пак така не знам.

Само да направя корекция, че не знам едно време, аз с рязане на дърва се занимавам от 30 години и маслото на Щил винаги е било червено, както е и в момента, а зелено е на Хускварна. Преди това може и друго да е било, не знам.
Това уточнение да не отиде някой в Щил магазин и да иска зелено масло, може и да имат, ама може и да нямат

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Нед 20 апр 2025 10:31

На щил имат зелено , ако не бъркам , синтетика или полусинтетика мисля . Масовото им е червено. На хуск не се сещам за цветове различни от синьо-зелен, но вече може и да има други.

freewaynikolay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freewaynikolay » Нед 20 апр 2025 10:40

Хускварна и Щил имат различни видове масла.Момчето което ме снабдява с керосин сподели ,че ползва само Хускварна Ойл Гард което напр. е жълто на цвят.

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Нед 20 апр 2025 12:44

Възможно е. Тъй като бяха залитнали сериозно към био и еко . А това даде отражение в/у дълготрайност и качество . Даде отражение и в/у имидж , дългогодишни връзки/клиенти и фенове.
И така възникнаха "нови" продукти ( как само нарекоха стари , познати и доказани във времето продукти под нови имена) .

freewaynikolay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freewaynikolay » Нед 20 апр 2025 15:28

Био и еко е задължително за всичкo което се предлага в EU.Останалото е реклама и маркетингово позициониране, което включва и много платени тестове и публикации...

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Нед 20 апр 2025 17:58

Уточнявам за маслото, взимах първо зелено на Хуск пакетирано в туби по един литър с дозатор вграден към тубата. Цената обаче беше доста сериозна и продавача ми предложи червено наливно от варел. Наливаха го в прозрачни пластмасови шишета като от коресилин от тези заоблените. Продаваха и 500мл всичкото без етикет. Магазина е официален представител на Хуск и всеки в Плевен го знае. Какво, как и от къде не съм запознат. Ако са ме лъгали мен, лъжа ви и аз.

freewaynikolay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freewaynikolay » Пон 21 апр 2025 13:42

Ние тук не сме се събрали за да се лъжем. Голямата заблуда идва от друго място.
На мен все още ми е интересно как продължава да битува мнението,че нещо което го няма у нас то задължително е най-доброто....

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Пон 21 апр 2025 18:05

Я разкажи, кое го няма у нас? Всички двутактови масла в темата ги има и тук. Включително и адинола, който даже е на промо цена в момента. Няма да поствам линк тук, за да не се счете за реклама.

Върни се в “Дизелови агрегати”