1.9 ТДИ настройка на количеството впръскване на гориво

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
uBO_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uBO_1 » Сря 12 ное 2008 19:15

маховик от голф 3 90 коня и LUK феродоф и притискателен диск от 2.0 16 клапана 150 коня мотора. това е :)

bdemona
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bdemona » Чет 13 ное 2008 12:11

Мерси.

А феродовия за кой мотор е? Смисъл е със 4 пружини нали?

Потребителски аватар
uBO_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uBO_1 » Чет 13 ное 2008 16:02

целия съединител е от ГТИ 16 кпапана 150 коня а маховика от 1.9 тди 90 коня на голф 3

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Чет 13 ное 2008 18:03

До сега не бях обръщал внимание, но тази сутрин, когато колата беше студена не тресеше. Не разбирам много, ама нали като е студен двигателя се подава повече гориво или се лъжа?!Ако е така, това значи, че маховика ми се прецаква само когато му стане топло mhihi
И честно казано предпочитам да дам 800/1000 лв за комплект съденител + маховик, какъвто си е за моята кола, отколкото да правя свободни съчинения.

Потребителски аватар
uBO_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uBO_1 » Чет 13 ное 2008 19:14

Ми щом ти се дават даваи и така

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Чет 13 ное 2008 22:13

Luciano написа:До сега не бях обръщал внимание, но тази сутрин, когато колата беше студена не тресеше. Не разбирам много, ама нали като е студен двигателя се подава повече гориво или се лъжа?!Ако е така, това значи, че маховика ми се прецаква само когато му стане топло mhihi
И честно казано предпочитам да дам 800/1000 лв за комплект съденител + маховик, какъвто си е за моята кола, отколкото да правя свободни съчинения.

Да повече гориво се подава, но стойнстта по компютър в този момент е като за по-малко. Това ми е идеята за справяне с проблема: както по-горе описаното по-голяма стойност за да не тресе, но по-голяма порция в действителност за да няма проблеми с паленето и вървенето. Нека колегата хрус да потвърди, че когато стойността му е на 5 няма и помен от тресенето.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Чет 13 ное 2008 23:42

Ами като я направиш на 9 мг ще си спинка мотора ама ще е куц кон. mhihi

Потребителски аватар
uBO_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uBO_1 » Пет 14 ное 2008 10:53

Да повече гориво се подава, но стойнстта по компютър в този момент е като за по-малко. Това ми е идеята за справяне с проблема: както по-горе описаното по-голяма стойност за да не тресе, но по-голяма порция в действителност за да няма проблеми с паленето и вървенето. Нека колегата хрус да потвърди, че когато стойността му е на 5 няма и помен от тресенето.[/quote]

Аз моя го оправих с промяна на горивото обаче след като смених маховика върнах старите стойности за проба и пак не тресе а старите са около 2-2,3 мг.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пет 14 ное 2008 17:40

Andonov написа:Ами като я направиш на 9 мг ще си спинка мотора ама ще е куц кон. mhihi

На моята помпата явно е доста износена и преди да я настроя и на 1.6 мг.
пушеше бяло, палеше трудно и не беше чак куц кон ама... почти. Сега е на 2.4-2.6 мг. пали от четвърт, при рязко настъпване над 4000 оборота на място изпушва малко черно, от бял пушек и помен няма, газта е доста чувствителна върви като самолет и гори точно по данните от книжката на колата - при 90 км/ч - 4.1 л. на 100 км. Почти същото положение мога да го направя и при 4 мг. съответно за проблема за който говорим няма нужда чак на 9 мг. , защото и на 4.8 мг. изчезва.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пет 14 ное 2008 20:02

Zinoto написа:мога да го направя и при 4 мг. съответно за проблема за който говорим няма нужда чак на 9 мг. , защото и на 4.8 мг. изчезва.

неискам да се заяждам,а питам сериозно.на колегата хрус колата тресе ли или се оправи след твоята намеса

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пет 14 ное 2008 22:27

Когато бях направил колата на хрус на 5 мг. всичко беше идеално. Динамиката беше почти както когато дойде с показания 0.6 мг. Опитах се да сваля на 4 мг. при стойност на 1 канал 32768, но проблема пак се появи макар и по-слабо изразен. Повече не ми се занимаваше още повече, че хрус сподели, че дори когато е била на 0.6 сутрин като е студена окло 20 секунди си мени обротите. Казах му ако не му харесва така и ако няма проблем със сутрешния старт (доколкото разбрах този проблем след намесата ми го няма) да си направи софтуерно стойността на 5 мг. Нека той да каже как е, на мен не ми се е обаждал.

xpyc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xpyc » Съб 15 ное 2008 12:59

ifidik написа:
Zinoto написа:мога да го направя и при 4 мг. съответно за проблема за който говорим няма нужда чак на 9 мг. , защото и на 4.8 мг. изчезва.

неискам да се заяждам,а питам сериозно.на колегата хрус колата тресе ли или се оправи след твоята намеса

значи говорим за 2 проблема:
1 - 20-30 секунди след първи старт за деня - двигателя работи сякаш на 3 цилиндъра, след което се оправя. това не е толкова драма тъй като е само 1 път на ден и за малко - това съществува и към момента като проблем! даже с кодировка на автоматик!

2 - претрисането на свободна в движение при кодировка на ръчна
това също остана като проблем, но вече съм с пукнат кожух на маховика, че се шибнах в един тротоар и ми се струва, че още повече тресе затова кодирах на автомат и съм ОК засега.

с Brezel имаме уговорка да ми направи къстъм тунинг, като вземе картата за горивоподаване на автоматика и я сложи на ръчната, като оптимизира някой неща неизвестни за мен все още.

ще пиша резултат като се случи.

това което направи Zinoto с почуквания по помпата е да възстанови при стандартни настройки 32768 подаваното гориво да е над 3 мг, при мен стойността варираше около 0.8 - 1 мг.
в момента е 4 мг.
според мен с хардуерни настройки трудно ще се оправи това.
по скоро брезел да направи един ремикс на софтуера

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Съб 15 ное 2008 15:11

Не е случаен факта, че при 32768 в адаптация стойнстта беше ниска. Това, че сутрешния старт е лош дори и на кодировка за автомат не говори добре за помпата.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Съб 15 ное 2008 15:11

значи говорим за два проблема:
и двата не са оправени

Потребителски аватар
mimomo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimomo » Съб 15 ное 2008 15:29

ifidik би ли ми казал защо моя голф 1z гори толкова много това нормално ли е 7 грацко да ми гори изван някаде 5/ 5.5 а по книшка ги дава по малко дали трябва да се направи настройка на помпата чрез вак ком.Благодаря предварително

Върни се в “Дизелови агрегати”