Спада температурата при спускане на скорост!?!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
zdravko.q
Автомобил:
Двигател:

Re: Спада температурата при спускане на скорост!?!

Мнениеот zdravko.q » Вто 25 яну 2011 22:18

zdravko.q написа:
ОК колеги.Доста се изписа по тази тема но в краина сметка неможх да разбера има ли повод за притеснение???Един пише,4е е нормално да спада температурата друг пише,4е не е нормално да спада ???АЗ имам същия проблем.След известно време каране в града (15/20мин.)достига няква температура от порядака на (75/80градуса)и при спиране на сфетофар веднага спада стерлката,става вапрос на (-8/-10градуса),а и парното ми се струва,4е не духа толкова топло колкото трябва.Колата е с климатроник и си мисля,4е като го настроиш на (25градуса)трябва да духа много топло при положение,4е на вън е (-8/-10градуса)А ако я карам 30мин извън града стига (90градуса)и после и да спра стрелката не мърда.Колата е голф4 тди.

Сменяй го. Не е нормално да пада така.

Пропуснах да напиша,4е термостата ми е 4истак барсак.Дали мойе да е нешто друго и какво е то?????????

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 25 яну 2011 22:34

zdravko.q написа:....След известно време каране в града (15/20мин.)достига няква температура от порядака на (75/80градуса)....

Според мен не е нормално , за 10-15 мин трябва да достигне 85-90 градуса при каране ,макар че на празен ход (в задръстване) - едва ли .

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 26 яну 2011 9:28

zdravko.q написа:ОК колеги.Доста се изписа по тази тема но в краина сметка неможх да разбера има ли повод за притеснение???Един пише,4е е нормално да спада температурата друг пише,4е не е нормално да спада :screwy ???АЗ имам същия проблем.След известно време каране в града (15/20мин.)достига няква температура от порядака на (75/80градуса)и при спиране на сфетофар веднага спада стерлката,става вапрос на (-8/-10градуса),а и парното ми се струва,4е не духа толкова топло колкото трябва.Колата е с климатроник и си мисля,4е като го настроиш на (25градуса)трябва да духа много топло при положение,4е на вън е (-8/-10градуса)А ако я карам 30мин извън града стига (90градуса)и после и да спра стрелката не мърда.Колата е голф4 тди.

Ако говориш за такова поведение при -8/10 градуса всичко си е напълно нормално,не пипай колата ! Някой колеги май не правят разлика между -8 и +5 градуса например !

Потребителски аватар
freezone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freezone » Сря 26 яну 2011 12:29

Време е и аз да изразя мнение защото имах проблеми и аз с термостата.При мен беше непрекъснато отворен и колата незагряваше.
Та сега съм с чисто нов термостат които отваря на 87 градуса (произведен в Германия,а не италиянските боклуци).
Колата си загрява нормално(като подавам газ стрелката си е на 90 почти),при спускане пада на 70.Причина:Голямия кръг циркулира,в нанадолнище на скорост двигателя почти не консумира гориво,също така радиатора охлажда,температурата навън е под 0-та.Е вие какво искате да кипи ли :?: Ако искате да е винаги на 90 градуса слагаите картона на капака пред радиатора и газ.Наи много на някои баир да надува маркучите и да се получи шах и мат :)

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 26 яну 2011 12:33

Аз да допълня.Проблем при изстиването също може да се вземе като фактор и капачката на казанчето.Моята не държеше налягане и изпускаше.Смених 3 капачки и ефект 0.Сложих една капачка китайска която ми препоръчаха за 2лв и сега всичко си работи наред.Маркучите потдържат нормално налягане и водата циркулира със сила.Еми сега държи по-постоянна температура с новият термостат и при спускане на Шипка на 3та без газ цялата при -13градуса навън,стрелката падна до около 70градуса... :)

Потребителски аватар
freezone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freezone » Сря 26 яну 2011 12:44

Сега като се замисля на място като работи колата трябва да вдига градусите а не да ги сваля както колегата е написал на по горния пост,че на светофар му падала доста.Това не е нормално освен ако не духа вятър срещу колата и навън е -12,-15 градуса

zdravko.q
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko.q » Сря 26 яну 2011 12:50

Stivi написа:
zdravko.q написа:ОК колеги.Доста се изписа по тази тема но в краина сметка неможх да разбера има ли повод за притеснение???Един пише,4е е нормално да спада температурата друг пише,4е не е нормално да спада :screwy ???АЗ имам същия проблем.След известно време каране в града (15/20мин.)достига няква температура от порядака на (75/80градуса)и при спиране на сфетофар веднага спада стерлката,става вапрос на (-8/-10градуса),а и парното ми се струва,4е не духа толкова топло колкото трябва.Колата е с климатроник и си мисля,4е като го настроиш на (25градуса)трябва да духа много топло при положение,4е на вън е (-8/-10градуса)А ако я карам 30мин извън града стига (90градуса)и после и да спра стрелката не мърда.Колата е голф4 тди.

Ако говориш за такова поведение при -8/10 градуса всичко си е напълно нормално,не пипай колата ! Някой колеги май не правят разлика между -8 и +5 градуса например !

Да за такива темперетури става вапрос(-8/-10)и нагоре.Ина4е до кьм (-3/-5/)няма никви проблеми загрява по-бьрзо и не мьрда темперетурата.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Сря 26 яну 2011 13:09

прие това положение си включвай клапата за рециркулация на въздуха в купето. Едно е да затопляш въздух от -10, друго е +20. Мотора се охлажда доста от радиаторчето в случая, а и дизел на празен ход...

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Сря 26 яну 2011 14:36

pe6kata написа:прие това положение си включвай клапата за рециркулация на въздуха в купето......

Да ама почват да се потят джамците :wink:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 26 яну 2011 14:38

drago_tr написа:
pe6kata написа:прие това положение си включвай клапата за рециркулация на въздуха в купето......

Сменен ли ти е филтъра на купето ?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 26 яну 2011 14:47

mupk0 написа:
drago_tr написа:

Сменен ли ти е филтъра на купето ?

При вътрешна циркулация филтъра няма никакво значение ! Просто от топлината на тялото и издишания въздух се образува конденз който се лепи по стъклата когато няма приток на външен свеж въздух който да измества влажния от купето !

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Сря 26 яну 2011 15:55

drago_tr написа:

така е...
но то само при спускане или при работа на място,като парното почне да духа не-чак толкова топло...
все пак нормалното и състояние е да се кара, не да трака на място... :lol:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 26 яну 2011 17:36

freezone написа:Сега като се замисля на място като работи колата трябва да вдига градусите а не да ги сваля както колегата е написал на по горния пост,че на светофар му падала доста.Това не е нормално освен ако не духа вятър срещу колата и навън е -12,-15 градуса

Направо си пада. Абсолютно е нормално при ненапълно загряла кола. Разбира се и престоя на светофара трябва да е по-дълъг.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 26 яну 2011 17:58

Нормално е да пада температурата в задръстванията, ако се съмняваш в термостата изключи си парното и температурата трябва да спре да пада. Просто като е много студено и колата работи на празен ход малкото радиаторче е предостатъчно да охлажда двигателя.
На мен в зазръстванията термостата ми отваря след 10 - 15км тоест, ако работата ми беше по-близо изобщо нямаше да отвори.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Сря 26 яну 2011 18:06

ktamen написа:Нормално е да пада температурата в задръстванията, ако се съмняваш в термостата изключи си парното и температурата трябва да спре да пада. Просто като е много студено и колата работи на празен ход малкото радиаторче е предостатъчно да охлажда двигателя.
На мен в зазръстванията термостата ми отваря след 10 - 15км

абсолютно си прав, а тия 10-15км в задръстване обикновено за колко време ги минаваш и каква е колата?

Върни се в “Дизелови агрегати”