Миене на ТДИ двигател на водоструйка
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Re: Миене на ТДИ двигател на водоструйка
Айде и аз да се похваля престраших се преди известно време да си измия двигатела и нямаше никакви проблеми, ама сега пак целия е прашасал. 

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Имаше 1 период когато чаках да си взема капака, че беше за пребоядисване и стана така, че колата беше навън без капак и заваля порой и на колата и нямаше нищо след това
Аз моя си го мия всеки месец със обезмаслител яко вода и няколко парцала.... ем си играеш да разглабяш малко и да чистиш ем убиваш няколко часа ем нема ядове после
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
В събота си мих двигателя саморъчно с водоструйката (Керхер 4.80).
Пръснах на богато с Меглио, изкаках 5-10 мин да поработи препарата и след това с водоструйката, пръсках доста от 30 см в абсолютно целия кош. След това повторих цялата процедура и колата си запали съвсем нормално, като не съм покривал нищо с найлон.
Само за 2 сек светна лампата че не се зарежда акумулатора, ама това е заради изцяло мокрия ремък и ролки, след това изгасна.
Меглиото направо разгражда мръсотията и маслото по двигателя, ето го и резултата:

Пръснах на богато с Меглио, изкаках 5-10 мин да поработи препарата и след това с водоструйката, пръсках доста от 30 см в абсолютно целия кош. След това повторих цялата процедура и колата си запали съвсем нормално, като не съм покривал нищо с найлон.
Само за 2 сек светна лампата че не се зарежда акумулатора, ама това е заради изцяло мокрия ремък и ролки, след това изгасна.
Меглиото направо разгражда мръсотията и маслото по двигателя, ето го и резултата:

muns61 написа: винаги ме е било смях на намазани със силикон маркучи, боядисан блок, шарени лепенки и куп технически неизправности, ама дай да вържем тези халогенки, че са мноУ яки...
Много точно казано! И аз винаги се чудя на този тип манталитет на някои хора. Като тръгнат по паветата им тропат 1500 чаркове обаче те не! Ще си купят някакво адско си ди или лети джанти на половината от стойността на колата. А най ми е смешно на абсолютно стокова колица като и сложат неон

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
polkut написа:Освен този плюс смятам че като е чист двигателя се охлажда по-добре. Не знам дали е вярно... просто така ми се струва.
Вярно е но важи само за .....радиатора

- 7 speed DSG
- Автомобил:
- Двигател:
Налага се да измия двигателя, за да се локализира теч на масло. Препоръчайте ми, моля, читава автомивка в София, където ще свършат качествено работа, без да се налага аз да контролирам и съветвам съотвния изпълнител 

Върни се в “Дизелови агрегати”