Разход на 1Z
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Разход на 1Z
Когато съм тръгнал на път мога да имам две цели да карам на принципа газ спирачка при интезивни и в края на краищата безплодни изпреварвания.20 минути по ранно пристигане не си заслужават нервите - моите и на тези дето и те ще натискат спирачките заради мен.Движещ се с колоната разхода ми е около 4,2-4,5л. на 100км. пробег извън града.В града нещата са много относителни от 5 до 7 на стоте в зависимост какъв е трафика, в зависимост от това колко съм решил да се охлаждам или топля на място в зависимост от сезона
имал съм случаи на престой на място около 2 часа ама няма да мръзна я.Тогава разхода отива на 7л. на стоте.По голям разход не съм засичал.Рекорда ми е 4,02 л. като съм спазвал абсолютно всички ограничение на пътя.Маршрут Пловдив-Китен-Пловдив.Клима комфортна температура.Интересното е че имам и повторение следващия сезон.Колата е Голф 3 1,9 ТДИ мотор АХУ.Завода е предоставил разход 3,8л. на 100 което е напълно постижимо за моя автомобил-сткига да се движи с 90 км.в ч..

Пасат б4 1з
Градско 6.5,6.8;
извънградско с 90-100км/ч около 4,5
извънградско динамично(ръчка,изпреварване и подобни)5л/100км.(очудващо не мога по-голям разход да докарам)
Международно с багаж до тавана и кадето може да се завре нещо.(с техните горива така да се каже) 5л/100км
Градско 6.5,6.8;
извънградско с 90-100км/ч около 4,5
извънградско динамично(ръчка,изпреварване и подобни)5л/100км.(очудващо не мога по-голям разход да докарам)
Международно с багаж до тавана и кадето може да се завре нещо.(с техните горива така да се каже) 5л/100км
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Пассат Б4 1Z
Пълня до капачката и с "мудно" каране до 1000 об минавам 1900км.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Vasseto написа:Пассат Б4 1Z

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
3,7

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Абе що се ебавате? Аз също имам Б4 комби. Резервоара побира 105 литра. И аз съм минавал 1900км само дълго без да е угаснал. Това прави около 5.5/100 разход. Какво има чудно в цялата работа?
red.devilll написа:Vasseto написа:Пассат Б4 1Z
А ако започнеш да го буташ нищичко няма да ти харчи
Това, че имаш ПД и не можеш да караш икономично не означава, че другите не могат. Браво за рекорда на рекордьора(дано е истина).
Не разбирам какво им бърка в гъзъ на някой когато някой впише такива стойности като разход.
- Freakylol
- Автомобил:
110afn написа:Абе що се ебавате? Аз също имам Б4 комби. Резервоара побира 105 литра. И аз съм минавал 1900км само дълго без да е угаснал. Това прави около 5.5/100 разход. Какво има чудно в цялата работа?
Ами ако е седан? и побира 70?
velinsl написа:red.devilll написа:Vasseto написа:Пассат Б4 1Z
А ако започнеш да го буташ нищичко няма да ти харчи
Това, че имаш ПД и не можеш да караш икономично не означава, че другите не могат. Браво за рекорда на рекордьора(дано е истина).
Не разбирам какво им бърка в гъзъ на някой когато някой впише такива стойности като разход.
А на баща ми ПД направи 5.4 Севлиево-Обзор-Севлиево от 1 и съща колонка пълен пълен с климатроник като се е карало по магистралата 140-150 и където е позволявало 110-120 тоест не е карана най-икономично .. това ако е висок разход не знам какво имаш в предвид под нисък разход..
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Freakylol , карам и ПД много повече от Пасата ми. При такова каране и то с климатик не може да падне на 5.4/100.
Понеже намешахте и ПД в темата, та да ви кажа аз какви сметки съм си направил. Пасата ми до
Поморие и обратно за 920км ми изгори точно 46литра, което е точно 5/100 с климатик нонстоп. По борд го даде 4.6
Помпа дюзата просто е по-лакома. На 5.5 може да падне без климатик и по-нежно с газта
Понеже намешахте и ПД в темата, та да ви кажа аз какви сметки съм си направил. Пасата ми до
Поморие и обратно за 920км ми изгори точно 46литра, което е точно 5/100 с климатик нонстоп. По борд го даде 4.6
Помпа дюзата просто е по-лакома. На 5.5 може да падне без климатик и по-нежно с газта
- Freakylol
- Автомобил:
110afn написа:Freakylol , карам и ПД много повече от Пасата ми. При такова каране и то с климатик не може да падне на 5.4/100.
660 na 36

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
И за какво бяха тези глупости?
Теми от рода "Разход на ..." е логично да се отнасят за минимален, а не максимален такъв
.
Като си имаш средства за бензинец или нафтица, купи си джиБ и не пиши вече за твоята помпа с дюза в темата.
Теми от рода "Разход на ..." е логично да се отнасят за минимален, а не максимален такъв

Като си имаш средства за бензинец или нафтица, купи си джиБ и не пиши вече за твоята помпа с дюза в темата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И ти ли не можеш да четеш или се правиш на такъв? Никога не съм претендирал колко ми гори колата.Като ми е нужна слагам и карашм ,ако нямам средства потеглям с колелото на малкия 
Мисълта ми беше че колегата не е надвишил 1000 оборото в продължение за 1900км докато е траело зазичането(по негови думи).Ако е направил това явно има дяволско търпение заедно с тези,които са шофирали около него.Това са 50 со оборота повече от тези които са на мясо.
Сори ,но и ти като гледам не си от най-икономичните шофьори като мен.Като тръгнеш не спиш по пътищата.Еми помисли си каква ще ти е случката някой спестяваш да започне да пести пред теб с 1000оборота в минута и има опашка от 10-15 коли и отсреща космарно движедие? Не ми се мисли.То с тези обороти и по-бално отколкото комбайн на пътя
.

Мисълта ми беше че колегата не е надвишил 1000 оборото в продължение за 1900км докато е траело зазичането(по негови думи).Ако е направил това явно има дяволско търпение заедно с тези,които са шофирали около него.Това са 50 со оборота повече от тези които са на мясо.
Сори ,но и ти като гледам не си от най-икономичните шофьори като мен.Като тръгнеш не спиш по пътищата.Еми помисли си каква ще ти е случката някой спестяваш да започне да пести пред теб с 1000оборота в минута и има опашка от 10-15 коли и отсреща космарно движедие? Не ми се мисли.То с тези обороти и по-бално отколкото комбайн на пътя

- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Това да допълня е само в града. В 1000 об на 5 скорост е 50 км/ч.Който иска да бърза нека си бърза.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
red.devilll написа:....Еми помисли си каква ще ти е случката някой спестяваш да започне да пести пред теб с 1000оборота в минута и има опашка от 10-15 коли и отсреща космарно движедие? Не ми се мисли.То с тези обороти и по-бално отколкото комбайн на пътя.
Виж сега, аз мога да чета, но мога и да разсъждавам. Това 1000мин-1, трябва малко да помислиш за да се сетиш, че е образно казано. Няма такъв мотор (дори и 1Z

Там е работата, и аз съм пестелив шофьор, но не както ти явно си го предтавяш, просто карам пестеливо според случая. Например като виждам колона пред себе си, която няма да изпреварвам, няма да давам газ докато стигна до последните коли, та тогава да натискам спирачка

А иначе колко си доволен от мотора ПД като вървеж, икономия и т.н. не е предмет на темата. Аз лично си карам Пасатко с 1Z и нямам някакви оплаквания от моторетката, освен разни дребни неща, които се случват и на по-нови коли. Така че не бих казал, че количката ми е боклук

ПП Изненадан съм, че има резервоари 105л

red.devilll написа:Прочети малко за мудното каране и не се хващай кой какво е преди да си прочел какво съм цитирал.Ако не можеш да четеш мога да ти подаря едно букварче за рождения ти ден.Колегата ката по-мудно и от теб,а бях сигурен ,че след толкова разпитване за разходи и т.н няма кой да кара по-флегматично от теб,но уви имало е и по-голями нескопосници по пътя,които пречат на движението.
Не знам дали е "най-голЯмия бУклук" или не, както и дали съм " най-голЯмия нескопосник" или не. При условие, че не ме познаваш, нито мен нито автомобила ми. Не разбирам какви са тези сравнителни харатеристики или правопис. Със същата тежест бих могъл да напиша, че си хомосексуалист, но не го правя.
Мога да си взема и ПД в момента, обичам автомобилите, но те не са всичко в този живот, за това бъди така добър, ако намаш впечатления от двигателя не драскай излишни мнения - модератор не се става на база мнения, ако не познаваш колегите от форума не им лепи етикети.
Аман от псевдобаровци с ФВ при това неграмотни. Буквачето си го запази.
Очевидно такива екземпляри като теб и "комън рейл" да си вземат селото никога няма да излезе от тях.
Върни се в “Дизелови агрегати”