Колеги помогнете - няма тяга,висок разход Бора AHF
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Re: Колеги помогнете - няма тяга,висок разход Бора AHF
Да ти кажа едва ли разхода ти е от прецакан актуатор, мен разхода не ми се е променял.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Sashko_Trg написа:Да ти кажа едва ли разхода ти е от прецакан актуатор, мен разхода не ми се е променял.
Така е, дори без турбината, разхода не се качва много. Лошото е че не се сещам в Пловдив кой действително ги разбира тези. В madness motorsport са наясно очевидно, но ще те хванат за канарче

- Sashko_Trg
Лошото е само че ако караш така много време турбото се затлачва супер много със сажди и след смяната на актуатора трябва да има яко сач за да се отпуши малко, хубаво е и дибитомера да се отваря от време на време да се почиства, защото и от него много се губи вървежа на колата. При мен във високите обороти малко след 3500 или 4000 колата започва да глъхне и като почистихме дибитомера всичко си заспа.
Значи - от цялата работа разбрах че ми беше блокирала геометрията - вече не е! върви по -добре но разхода ме трепе и немога да разбера от къде гори толкова! Кажете какво да проверявам,някви причини евентуално от къде може да е толкова висок Д**ба и разхода...
Re: Колеги помогнете - няма тяга,висок разход
joker написа:и от време на време двутактово масло 20 мл на 10 л...
А това упражнение защо се прави?
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Figo написа:Значи - от цялата работа разбрах че ми беше блокирала геометрията - вече не е! върви по -добре но разхода ме трепе и немога да разбера от къде гори толкова! Кажете какво да проверявам,някви причини евентуално от къде може да е толкова висок Д**ба и разхода...
Колега и при мен разхода (градско) е сигорно толкоз 9-10 само дето не мога да я хвана точно! А на борда не вярвам! Според него с един резервоар трябва да мина 2000км.

- Sashko_Trg
Figo написа:Значи - от цялата работа разбрах че ми беше блокирала геометрията - вече не е! върви по -добре но разхода ме трепе и немога да разбера от къде гори толкова! Кажете какво да проверявам,някви причини евентуално от къде може да е толкова висок Д**ба и разхода...
Наизтина е малко тъпо това което ще ти кажа и ти е доста далеч, но ако ти се разкарва защо не идеш до Варна ? Или пиши на Иво (ifidik) едно ЛС и го питай за какво става въпрос горе долу и може да ти даде някакъв акъл.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Sashko_Trg написа:Figo написа:Значи - от цялата работа разбрах че ми беше блокирала геометрията - вече не е! върви по -добре но разхода ме трепе и немога да разбера от къде гори толкова! Кажете какво да проверявам,някви причини евентуално от къде може да е толкова висок Д**ба и разхода...
Наизтина е малко тъпо това което ще ти кажа и ти е доста далеч, но ако ти се разкарва защо не идеш до Варна ? Или пиши на Иво (ifidik) едно ЛС и го питай за какво става въпрос горе долу и може да ти даде някакъв акъл.
София му е по-близо ако става въпрос за разкарване

- Sashko_Trg
И аз тъкмо това се сетих по-добре е да иде при някой форумен майстор до София например като Ventoman или някой други добри и в дизел форума бяха говорили за още едно момче също бил добър, мисля че аватар му беше един стар червен опел, сега не мога да се сетя точно за какъв модел става дума и ника също.
- legaltk
- Автомобил: 1.9 TDI
- Двигател: AXR
Sashko_Trg написа:....... и в дизел форума бяха говорили за още едно момче също бил добър, мисля че аватар му беше един стар червен опел, сега не мога да се сетя точно за какъв модел става дума и ника също.
bega4kata - , но той също е от Варна.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колекторните тръби ако не са чистени са сериозна причина за висок разход!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Колеги помогнете - няма тяга,висок разход
Даскала™ написа:joker написа:и от време на време двутактово масло 20 мл на 10 л...
А това упражнение защо се прави?
Колкото и странно да ти звучи....за по-добро горене-пушенето изчезва!

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Ехее и до Варна отидохме
В Пловдив също има клубен майстор(мразя я тая дума)-Жоро(Касапина)

В Пловдив също има клубен майстор(мразя я тая дума)-Жоро(Касапина)

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, какво толкова му се чудиш на тоя разход, зима е все пак.И преди ти го писах и пак ти пиша, ако караш предимно градско на къси разстояния без да е загряла колата е нормално да харчи 9-10.Аз съм с АФН мотор и лятото ми харчи градско 6,5 , а зимата 9 и нагоре.Това е положението, примирявай се и спри да търсиш проблеми.Единственото смислено нещо, което можеш да направиш в случая е да си смениш актуатора, за да не ти се задръства толкова геометрията, да слагаш от време-навреме двутактово масло и да си караш колата със здраве.А да не говорим, че чисто нов комънрейл харчи лятото 9 на сто в София, а зимата над 10 и това мотор 2 литра.
Върни се в “Дизелови агрегати”