Явно всички правим компромис.Щото не си взимаме бензин 900 кубика и да му сложим газ,тогава нямаме стигане от никой дизел....а си взимаме прилично големи коли и се мъчим да плащаме като за малки,сиреч или да гори 5 нафта,или 7-8 ама газ.Все едно караме малки коли с прилежащото им не алтернативно гориво.Да ама не,караме пасати и турбо голфове и това е.
Аз обичам големите коли.Не желая да споря с любители на малките защо ги обичам,но явно и единствено е заради комфорта.Ако имах парици щях да си купя мерцедес,примерно най-големия модел.Тогава,питам ви,дали щях да се притеснявам колко ми гори?И дали щях да го взема бензинов за да му сложа газова,или пък щях да търся да е 1.9 дизел?ХА ха,въобще нямаше да ми пука.
И за това карам пасат-най голямото което мога да си позволя и съм му сложил газ за да карам все едно дизелов голф но да ми е широко на душата/и краката/
И още нещо,моите уважения към дизела,верно е по-издръжлив поради по-малкото си цикли на работа и прочие,но за мен по-съвършен и балансиран,безшумен и т.н е бензина.Четох тук разни глупости за стабилност и поддръжка дето са далеко от истината.Щото имам едни свещи по 10лв,един палец за 5 и една капачка за 20лв,дето съм ги сменял за 7 години 1 път.А май бях виждал едни подгряващи/ дизелови /свещи за 300лв.Газовата мога да я спомена с едни 50лв за същия период.Но каквото и да си говорим за газта,истината е една.Това не е разход а инвестиция,която се е изплатила в пъти през годините.Нещо като газифицирането у дома,замяната на парното с дърва и други.
Това ме подсеща,че много от изказалите се тук против нашите бомби в колите,всъщност съм сигурен,че имат такива в къщи-газови бутилки на които готвят жените им.Те просто са забравили този факт но искам да ги подсетя-правите го за икономия,не за кеф-това първо-и второ и по -страшно,мноого случаи на гръмнали бутилки в апартаменти има.Ама нищо,що да го споменаваме.Аз лично имам 2 такива и много повече ме е страх от тях,отколкото от тази в колата ми.Естествено,те са по на 30 години поне и никога не са минавали преглед.Но що да не се заядем с авто газовите.То като се замисля съм виждал и много разрушения от гръмнали бойлери.А съм сигурен

че всичките ни съфорумници имат поне по един в къщи.Ама не ги е страх да се къпят.Е,и мен не ме е страх като знам че всичко в колата ми е изправно.Но бойлера винаги го включвам и изключвам с едно на ум.
Единствените изгорели коли които съм виждал са 2-дизел и бензин.Дизела беше от късо-не е виновно горивото.Бензиновия пък от шофьорска грешка.От късото няма застраховане.А по темата-отговора се налага от самосебе си.Никога не ми мирише на газ,място в багажника имам колкото искаш-щото колата ми е голяма и,щото бутилката ми е на резервната гума.Да ви кажа предварително-гума не съм пукал.Но на дълго си взимам патерица за всеки случай,не винаги обаче.Щото имам книжка от 19 години и единствения път като спуках гума беше в града,отворих багажника ама резервната беше мека и карах по джанта до вулканизатора.
И моля ви да сравнявате не само горивото но и колите.Не голф с пасат,а голф с голф,турбо с турбо,90 коня с 90 коня.Щото един и същ двигател на различни купета ще даде разлика,да не говорим и различни мотори и купета.Примеро има 1.8 двигател с 75 и с 90 коня,естествено и това не може да се сравнява.
Честита и безаварийна нова година,нека всички минем през тази година един клас напред...