Ауди 80 1.6ТД Няма мощност Решено! Следва напомпване
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: Ауди 80 1.6ТД Няма мощност Решено! Следва напомпване
Пешка , това с изчакването на пролета ще ти повярват съфорумниците ама аз ... не 

- kompresor
- Автомобил: Audi 8D Avant
- Двигател: AEB 1996
- Контакти:

Тоя разход ми е идеален и 3лв да стане нафтата. А нещо няма кинти и затова няма да бутам на тоя етап. На дневен ред е да се даде ГНП на основен ремонт и обслужване и след това ше се пипа.
- ventotdi
Това е добра насока на фона ,на който имаш проблем с авансатора но нямам търпение да се снимаме с К14-ката преди да я монтираш ;)
- kompresor
- Контакти:
Да не будя дяволите, ама един основен ремонт на ГНП и една К14-ка в добро здраве ще се отразят много добре на вървежа на колата.
- kompresor
- Контакти:
К14ката на колко бара ще я направим ?
- ventotdi
стартово 1,1 и започваме да си играем с горивото ... Ще видим как ще нагласим центровката и количеството гориво и ,ако се получат нещата правилно ще почнем с тестове на 1,2 и 1,3 да видим какво ще се случи с пушеци , загрявания ... С този вал и челния куулер ми се струва ,че на 1,3 няма да е проблем. Ще си покаже :)
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Няма лабаво при вас
Успех ! Аз като надупих турбината на Гуфи (AAZ) и помпата , с кулер оригинален на Г3 ТДИ, при як старт така се развърташе мотора
не мога го вкарам в пътя . Кочината си дигаше без да се замисли 5к оборота в минута, доста пушек и голям разход беше негатива - стигал съм 10 на 100км смесено 50/50
но пък интересно не ми грееше мотора , хем не съм търсил ( с по-малък диаметър) друго подходящо колело на водната помпа с цел по-високи обороти и оттам по-голям дебит на охл.течност.

- kompresor
- Контакти:
Раде явно си бил с К14, че тя като се `надупи` ..... и със `работеща` ГНП и `кулер става страшно.
Става нещо в ГНП-то ми. Самата ГНП е по шумна от нормалното, авансатора като го върна не се връща докрая, и след 3500 оборота колата направо спира да върви на празен ход като и дам газ до дупка пак така. НЕ иска да мине след 4200 оборота а понякога се налага да я вкарам в червеното. Бил съм свидетел на долу горе понапомпани предкамерни дизеляци на ниските не вървят като моята обаче като влезе 4000-5000 оборота направо къса като бензинка. В момента имам проблем със 150те лева нужни за основен ремонт на ГНП

Става нещо в ГНП-то ми. Самата ГНП е по шумна от нормалното, авансатора като го върна не се връща докрая, и след 3500 оборота колата направо спира да върви на празен ход като и дам газ до дупка пак така. НЕ иска да мине след 4200 оборота а понякога се налага да я вкарам в червеното. Бил съм свидетел на долу горе понапомпани предкамерни дизеляци на ниските не вървят като моята обаче като влезе 4000-5000 оборота направо къса като бензинка. В момента имам проблем със 150те лева нужни за основен ремонт на ГНП

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Да. К14 беше , сега пак е К14
, че оная даде фирата. За помпата ти , аз не съм специалист , но така като ми описваш проблема , ще се окаже центробежен регулатор и карантиите около него- заяло /счупено
с палене и гасене проблем имаш ли ? Стружки около стоп-клапана? Щом и на място не ще ... аз ако чукна педала на голферата на място, ще пръсна от макс обороти мотора..
П.п. онази помпа дето ти споменах на лични , само като споменах ,че я имам , я купи френд , в момента мърка на един пежак 2.1 ТД+И на мястото на Лукаса му ( не съм я слагал аз, било немалък филм)
Сподели ,че такъв вървеж и демараж никога не е имала кочината му, на седмото небе е , да видим как ще е с разхода само, че пропушва под напън, "подготвих" го предварително , с едно кило горница 

П.п. онази помпа дето ти споменах на лични , само като споменах ,че я имам , я купи френд , в момента мърка на един пежак 2.1 ТД+И на мястото на Лукаса му ( не съм я слагал аз, било немалък филм)

- kompresor
- Контакти:
Ами аз разглобено ГНП не съм виждал никога, а ми е голям мерак, но като знам че моята след сглобяване се качва на стенд ще я закарам на място където ще я направят и стендоват както трябва да бъде по заводските параметри, и всичко да си бъде както пише по книгите.
Както казва и колегата ventotdi `не и стига центровката на високите обороти на тая кола`, за вътрешната центровка става дума. До 3500 върви после тъпче.
Този центробежен регулатор ли играе роля за даването на предварение за изгарянето на горивото при високи обороти ?
Зима лято без значение паля на дръпнат авансатор иначе пали на три цилиндъра и тресе да си е?е мамата. А ако е гореща пали трудно без авансатор опънат. Като го върна жилото се набира към края на хода, раменцето на помпата не се връща в пълно изходно положение.
Иначе като го опъна докрай проблеми с палене няма, даже пали от половин оборот.
Другото което е двигателя е шумен, шума е тип - предварение на ГНП, ама центровката и е като по учебник проверена от трима човека, явно вътрешната и центровка не е както трябва.
Когато имам нужната за ремонта сума ще я занеса където трябва и ще има `строй се преброй се` за това ГНП
Както казва и колегата ventotdi `не и стига центровката на високите обороти на тая кола`, за вътрешната центровка става дума. До 3500 върви после тъпче.
Този центробежен регулатор ли играе роля за даването на предварение за изгарянето на горивото при високи обороти ?
Зима лято без значение паля на дръпнат авансатор иначе пали на три цилиндъра и тресе да си е?е мамата. А ако е гореща пали трудно без авансатор опънат. Като го върна жилото се набира към края на хода, раменцето на помпата не се връща в пълно изходно положение.
Иначе като го опъна докрай проблеми с палене няма, даже пали от половин оборот.
Другото което е двигателя е шумен, шума е тип - предварение на ГНП, ама центровката и е като по учебник проверена от трима човека, явно вътрешната и центровка не е както трябва.
Когато имам нужната за ремонта сума ще я занеса където трябва и ще има `строй се преброй се` за това ГНП

http://www.youtube.com/watch?v=S7j_WzAivrU
мисля, че ти е такава помпата с една добавка отгоре. Тва са и карантиите :)
мисля, че ти е такава помпата с една добавка отгоре. Тва са и карантиите :)
- kompresor
- Контакти:
Страшен клип колега. Добих представа повърхностно за елементите по ГНП. Не знам дали споменах но имам един стържещ шум от двигателя и май ще излезе от ГНП, защото съм чувал че има някакви бронзови втулки на самия вал на помпата които се сменяли.
Аз съм само любител човек, ама и на мен като тебе ми беше интересно кво аджеба има в тея помпи и се сетих за тва клипче :) за стърженето ще го оправите... Съфорумниците разбират много повече те ще кажат. Успех ти пожелавам и с,интерес чакам да смениш турбината и да кажеш как е (Y)
- kompresor
- Контакти:
Малък план на нещата, които предстоят:
1. Основен ремонт на ГНП
2. Скоростна кутия от 1Z със съединител 210мм
3. Турбина ККК14
Засега имам: челен `кулер, права генерация, вал от AAZ, буустметър, уреди за следене параметрите на маслото и напрежението, нови водачи и клапани в главата, здрави повдигачи.
1. Основен ремонт на ГНП
2. Скоростна кутия от 1Z със съединител 210мм
3. Турбина ККК14
Засега имам: челен `кулер, права генерация, вал от AAZ, буустметър, уреди за следене параметрите на маслото и напрежението, нови водачи и клапани в главата, здрави повдигачи.
- ventotdi
на мен ми се струва ,че съединителя ще е 228 и плътен маховик от 1Z :) . Твоя съединител е обратен и не се сещам как ще го управляваш ,ако си с кутия от 1Z 

Върни се в “Дизелови агрегати”