milmar написа:Ти си истинска реклама за тази марка кола и модел мотор, как не се предаде до сега в тези мъки 3-4 години.... Би трябвало от VW да го изземат и да го изследват каква "грешка" са допуснали, че устиска до сега и да ти подарят чисто нов Пасат.
3 годишната сага започва да се разплита... днес по-късно ще си правя тест за изгорели газове. Колега, в друга тема тук, четох, че за дизелови агрегати не се препоръчвало, защото винаги давало, че има наличие на изгорели газове, надявам се, това няма да са пари хвърлени на вятъра.
Друго, което ме вълнува, последователността правилна ли ми е, ако може да видиш, да кажеш, ако съм пропуснал нещо:
Това е плана:
1. Измерване за наличие на изгорели газове в антифриза
2. Разглобяване на радиатори и почистване между тях
3. Смяна двата термостата dsg и двигател
4. Ако има наличие на изгорели газове, смяна гарнитура, глава, там каквото трябва.
Иначе вчера записах рекорд, карах 400 км без да загрее, само защото на участъците, които са мега стръмни и в голямата жега, карах просто със 110 км/ч. Успях поне да установя точката, след която почва да кипи яко и водата, като маслото удари 120 градуса и почва да ходи нагоре, водата се качва и тя.
До 120 градуса на маслото (отчитам го от таблото), се държи системата, след това... не :)
Но вече ми писна сериозно и ще направя каквото трябва, за да го реша, че ми омръзна братче.