Golf 5 1.9tdi 105 - Трудно пали затоплен?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Golf 5 1.9tdi 105 - Трудно пали затоплен?
Да, и сам виждаш какво пише над баркода - made in China. Това са афтърмаркет части и забрави някой производител да реши да влага такива за първоначално. Качество - като за Източна Европа. Като казах, че има фирми, произвеждащи качествени неща за Бош, нямах предвид китайския Бош. Фирмата, която произвежда за Бош за първоначално е Gebe и няма нищо общо с Китай. Даже виждам, че на страницата на Косера има инфо за нея. Отвори и прочети, ако те интересува. Та и при частите е като при шоколада - уж една и съща марка, ама този в Германия не е баш като нашия.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като цяло казваш, че Бош е компроментирана фирма , която диференцира качеството според пазарите.....В такъв случай каккво е Бош...?!?
- vanesto
Естествено, че е така. Смяташ ли, че можеш са купиш в Германия цял стартер Бош за 90 евро с ДДС-то? И смяташ ли, че този същия стартер някой ще го сложи за първоначално в която и да е марка? Всичко е маркетинг в днешно време, и не е само при Бош. Затова казах по-добре ремонтирайте си оригиналния с хубави части, отколкото цял китайски Бош. Ще изкара в пъти повече просто. С чистачките е същата работа. Има китайски Бош, има и немски Бош. А ти кажи от кои са по-доволни хората, и колко струват.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами ако ти кажа,че този стартер за 180лв(90евро) съм го взел от Германия със съответната гаранция какво променя нещата....
- vanesto
Че ти си сигурно единствения, който го е купил в Германия
Не променя с нищо факта, че е китайски боклук за афтърмаркет пазара. Колко му е гаранцията 6 месеца ли?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ок. Съгласен съм. Ти си просто от хората дето подкрепят първото ми предположение,че Бош съсипват бизнеса и репутацията си....
- vanesto
Може и така да се каже, и много хора мислят така, че марката Бош не е това, което беше на времето, именно заради такива продукти, които продават от разни свои поделения в Китай. Дето се вика по нашенски, развалиа ги и тях 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
freewaynikolay написа:Ок. Съгласен съм. Ти си просто от хората дето подкрепят първото ми предположение,че Бош съсипват бизнеса и репутацията си....
Добре . Разбрахме , че си купил хубав стартер ( поне за себе си) .
Купил си менте, чудо голямо. Разбирам, че ти е трудно да го възприемеш.
Всеки ден/старт над гар.срок е дар от ... няма значение.
Но насаждаш мнение, че видиш ли ние останалите правим грешка, дето не го купуваме, а си ремонтираме старите. Т.е. сме тъпаци?
И друго: виж как се пише бош на немски, че така написано от теб , не е бош, а някаква "реплика"
-
- Автомобил:
- Двигател:
samo_pechka написа:freewaynikolay написа:Ок. Съгласен съм. Ти си просто от хората дето подкрепят първото ми предположение,че Бош съсипват бизнеса и репутацията си....
Добре . Разбрахме , че си купил хубав стартер ( поне за себе си) .
Купил си менте, чудо голямо. Разбирам, че ти е трудно да го възприемеш.
Всеки ден/старт над гар.срок е дар от ... няма значение.
Но насаждаш мнение, че видиш ли ние останалите правим грешка, дето не го купуваме, а си ремонтираме старите. Т.е. сме тъпаци?
И друго: виж как се пише бош на немски, че така написано от теб , не е бош, а някаква "реплика"
Съжалявам колега. Пробвах и с Google Translate, но не разбрах какво казваш...
Последна промяна от freewaynikolay на Нед 18 май 2025 20:15, променено общо 1 път.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Няма проблем. От монитора е.
Върни се в “Дизелови агрегати”