Diesel Blow-Off-Set
- apchih
- Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
- Двигател:
Re: Diesel Blow-Off-Set
То ще стане ама с няколко допълнителни приспособления, а по точно: клапан, който да е вързан някъде където има вакуум и някакъв бутон на педала за газта, който като се отпусне, да се отваря клапана и да пуска вакуум към BOV и да издърпва цилиндъра при което ще се чува и съответния звук. Мога да дам на някой BOVа да си тества, само да си намеря здраво гумено съединение където стои клапана в момента.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега можеш ли да качиш някоко снимки да видим как точно си го вързал
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
някви напредаци по темата? някой сложил ли на ТДИ ?
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
А какво ще кажете за това?
http://www.youtube.com/watch?v=IDu4vUFuTSI
http://www.youtube.com/watch?v=IDu4vUFuTSI
- Spawn^
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм стабилно зарибен да сложа на моята кола. С БМВ съм вече 320д , обаче със здраво надута турбина и го искам клапана не за да тръгне повече ,а за да съска, нищо повече.
Казаха ми, че се продават по ибей.

Казаха ми, че се продават по ибей.
- anatoli_205
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте! Аз не влизам ,често във вашия форум,защото карам Пежо. Но брат ми кара Фолксваген Пасат(B5),1,9TDI. Кара колата от 2 години. Внесена е от Австрия. Колата е тунингована там и дойде с този клапан. Но неговия има монтирано копче на таблото с което включва и изключва клапана. Като купувахме колата(от Горубляне)питахме подавача за какво е копчето. Той каза ,че не знае и сигурно е за някой усилвател ,който е свален-нещо за музиката.
Доста време брат ми кара колата без да знае за клапана. Случайно натиснал копчето и то останало включено. И изведнъж газ ,втора и ФЪССССССТ
! Поразпитахме и разбрахме какво е. За друг ефект,незнам но съскането е добро
. Доста сме чували ,обаче,че на дизел не може да се сложи този клапан и нямало да има ефект. Да ,бе да!
http://anatoli205.snimka.bg/automobiles ... 077899.big
Доста време брат ми кара колата без да знае за клапана. Случайно натиснал копчето и то останало включено. И изведнъж газ ,втора и ФЪССССССТ

- SIMETO1
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 1999
И в крайна сметка какво се оказа че може ?
Някой от колегите ако е сложил да сподели и от къде може да се купи.ПОЗДРАВИ
Някой от колегите ако е сложил да сподели и от къде може да се купи.ПОЗДРАВИ
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
anatoli_205 написа:Здравейте! Аз не влизам ,често във вашия форум,защото карам Пежо. Но брат ми кара Фолксваген Пасат(B5),1,9TDI. Кара колата от 2 години. Внесена е от Австрия. Колата е тунингована там и дойде с този клапан. Но неговия има монтирано копче на таблото с което включва и изключва клапана. Като купувахме колата(от Горубляне)питахме подавача за какво е копчето. Той каза ,че не знае и сигурно е за някой усилвател ,който е свален-нещо за музиката.
Доста време брат ми кара колата без да знае за клапана. Случайно натиснал копчето и то останало включено. И изведнъж газ ,втора и ФЪССССССТ :shock ! Поразпитахме и разбрахме какво е. За друг ефект,незнам но съскането е добро :да: . Доста сме чували ,обаче,че на дизел не може да се сложи този клапан и нямало да има ефект. Да ,бе да! :D
http://anatoli205.snimka.bg/automobiles ... 077899.big
Колега, продават се кутии, които като се задействат го вадят звука. Ако не е такава кутия, а реално сложено нещо на двигателя, моля те направи снимков материал на мотора и около-моторното пространство и качи тук :)
edit: то това от преди 3 год

- izcrazy
- Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
- Двигател: AAZ
Re:
Rabbit_TDI написа:За дизел нямат смисъл щото няма дроселова клапа :idea:
Колега,Алфа 156 2.4 JTD двигателите са с дросел клапа дизел и на тях става.Виждал съм дори как го монтират
Поздрави!!
- izcrazy
Ето какво прочетох в Алфа клуб : http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=43167&page=2
Отворете 2-ра страница,1-ви коментар.И според мене то дам спираме с това ]ЧЕ НА ДИЗЕЛ НЕ СТАВА ДА СЕ ЛОЖИ BLOW OFF ЗАЩОТО НЯМА ДРОСЕЛ
Ето един клип на който се показва че има заводски Blow Off на Дизел http://www.youtube.com/watch?v=BV0KN8Y3dSQ
Отворете 2-ра страница,1-ви коментар.И според мене то дам спираме с това ]ЧЕ НА ДИЗЕЛ НЕ СТАВА ДА СЕ ЛОЖИ BLOW OFF ЗАЩОТО НЯМА ДРОСЕЛ

Ето един клип на който се показва че има заводски Blow Off на Дизел http://www.youtube.com/watch?v=BV0KN8Y3dSQ
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Може да се сложи и на колело,стига да бъдеш креативен...друг е въпроса има ли смисъл. А този "заводския BOV" ... не е нито заводски,нито BOV 

- izcrazy
Еми като няма ела да видиш комшията с 5-цата от Германия си я купи чисто нова,на 60 години ще тръгне да ти слага блоул ли ??
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
izcrazy написа:Еми като няма ела да видиш комшията с 5-цата от Германия си я купи чисто нова,на 60 години ще тръгне да ти слага блоул ли ??
Самото турбо се чува така, не е блоуофф клапан

Същия ефект може да постигнеш с права генерация

- Viktor Cankov
- Автомобил:
- Двигател:
pacoboy написа:izcrazy написа:Еми като няма ела да видиш комшията с 5-цата от Германия си я купи чисто нова,на 60 години ще тръгне да ти слага блоул ли ??
Самото турбо се чува така, не е блоуофф клапан![]()
Същия ефект може да постигнеш с права генерация
Колегата "pacoboy" ми взе думите,това на клипа не е звук от Blow-a,а от турбинката...
- izcrazy
е окей,как става това?EGR-то е отворено ли

Върни се в “Дизелови агрегати”