От коя бензиностанция зареждате нафта?
- SCALE
- Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
- Двигател: AHF 2000
Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?
Последно на ОМВ Варна ул.Мир ...и за последно там - колата се спъна , чак прехлъцва между предавките . Там ми скъсаха и капачката от гумената сиджимка с която е вързана към гърловината . На Лукоил пък до Метро ( Варна ) ми оляха колата с 2-3 л нафта че им течал пистолета от снадката . И те са бляклиствани . Основно на Ромпетрол зареждам и съм доволен ( до цирковата площадка ).
- svere
- Автомобил: Passat B5 110++
- Двигател: AFN
- Контакти:
svere написа:До сега само на Лукойл..... от 2 месеца на Еко, мисля че е по-добра нафтата
Връщам си думите на зад след като онзи ден напълних резервоара за 3-ти път...... няма да навлизам вподробности, но повече никога на Еко, ще пробвам ОМВ, Ромпетрол или пак при стария Лукойл :)
- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
Влез в подробности, че ми е любопитно, а и сигурно не само на мен. Аз основно зареждам от ЕКО.
- tonkogtd
- Автомобил: Golf GTD Polo GTI
- Двигател: JR-1991 BJX-2006
В подробности ще ти кажа за ЕКО,че в Стара Загора са пълен дроб,ама ти сега ще питащ що-щото не стават/EKONOMY и други лайна/.Карам предкамерен дизеляк,другата е ТДИ,а третата е комън-рейл и ги зареждам само на Лукойл със обикновенния и ЕКТО-дизела.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
svere написа:[ Ромпетрол :)
Офф те пък Ромпетрол в Стара Загора направо са китка.Пълен боклук.Колкото пъти и да заредя все висок разход.Отказах се .После като четох и по форумите от нашия Ромпетрол доволен няма.
- svere
- Контакти:
.... какъв е основния извод........ в БГ качествени горива няма. Само цените са Европейски
- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
Зареждам предимно на 2 места - бензиностанция Еко в Русе (до Ялта) и бензиностанция Еко (Варна-изхода за Русе) - и от двете места засега съм доволен. Наложи ми се и веднъж да зареждам от Еко Пловдив (в края на Пловдив - преди магистралата) - и от там останах доволен. Говоря за нафта и бензин. За газ - нямам идея, но не от Лукойл, защото на доста места са ме лъгали и са ми пълнили бутилката с въздух (докато карах кола на бензин и газ). Тогава бях доволен от Петрол - преди 5-6 години.
Последна промяна от qm_parket на Пон 08 юли 2013 12:43, променено общо 1 път.
- petiaivanova12
- Автомобил: SEAT ALTEA XL 2.0TDI
- Двигател: BKD 2008
Аз зареждам само на лукойл екто дизел и досега не съм бил недоволен.Като прочетох за еко и реших да сипя за 20лева да видя дали ще има разлика.Имаше разлика,с еко колата работи малко по тихо но пущи и не върви.Извода който си направих е че има повече парафин(меката работа)и по-ниско цетаново число (невървежа)и пушенето.Преди лукойл продаваха лоша навта но сега смея да твърдя че навтата им е много добра.
Аз също зареждам на Еко (бул. България) и Лукойл (Суходол). И от двете бензиностанции съм доволен.
- svere
- Контакти:
petiaivanova12 написа:Имаше разлика,с еко колата работи малко по тихо но пущи и не върви.Извода който си направих е че има повече парафин(меката работа)и по-ниско цетаново число (невървежа)и пушенето.
Колегата много точно го е обяснил. Едно към едно като моята кола. Пуши, не върви и наистина за отбелязване е много по-мека работа на двигателя.
Започнах да се вкарвам във филми, че е мръднала центровка, пикаещи дюзи и т.н.
Днес направих основен преглед с Ваг-ком... всичко си е на мястото. Като прочетох мнението на колегата (колежката.... съдейки по ника)@petiaivanova12, напълно се успокоих. Слагам "Бардал" и педала до ламарината :)
БЛАГОДАРЯ КОЛЕГИ и КОЛЕЖКИ :)!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
petiaivanova12 написа:Аз зареждам само на лукойл екто дизел и досега не съм бил недоволен.
? нещо не мога да Ви свържа с ник-а колега (или колежка , дано само да не е и двете - нищо лично )
Извинете за офф-а
- tonkogtd
Приятели зареждаха скоро на Шел,но от скъпата нафта V-Power Diesel и казват,че има разлика.Другото което забравих да спомена снощи-мой приятел работещ в нефтозавода в Бургас ми вика-абе всичките бензинджийници в България пълнят камионите с горива при нас,ти кво си мислиш.
-
SACHO7803
- Автомобил:
- Двигател:
от известно време при рязко подаване на газ зад мен ставаше мъгла от пушаци.от година карам само с нафтата на ЕКО.проверявах пробиви по турбо пътища и тем подобни простотии----нищооо.преди седмица реших да пробвам новия шел-нитро-------ееееееееееееееееееееееееее няма пушиляциии.не че хваля шел просто винаги съм зареждал от най реномирани бензиностанции най скъпата нафта и еко ме спечелиха с това че хем прехвалено гориво хем евтино.ИЗЛОЖИХА СЕ.нека всеки който зарежда на еко стъпи на газта и да гледа в огледалото за задно виждане.незнам кво зареждат и кво правят но.........................приключвам с тях.а може и само в русе да е така---зареждах на международното.добре че пробвах с друга нафта че пак щях да се вкарам във филми по сервизи
а между другото със скъпата шелска нафта колцата дето не пуши ами и кърти плочките
а оплюваха шел. 
а между другото със скъпата шелска нафта колцата дето не пуши ами и кърти плочките 
- tonkogtd
Не само в Русе ЕКО-то са така колега-абе дроб са пак казвам.За Шел чух,че нещо са ги хванали в издънка и сега са примерни-но дали само тука у моя край незнам.Аз слагам само на Лук-а.
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
За кое ЕКО в Русе става на въпрос? Това при Ялта ли? Щото аз само там сипвам и колата не пуши вярно някак си не върви ама не пуши. Последния път напълних от ОМВ-то до гарата и сякаш ми харесва нафтата.. а за шела дето е на излизане от Русе да не го коментирам, че като си спомня какъв разход и колко зле вървеше колата ми става зле.
Върни се в “Дизелови агрегати”