С какво масло карате дизелите си?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Georgi Hristov
Автомобил:
Двигател:

Re: С какво масло карате дизелите си?

Мнениеот Georgi Hristov » Сря 10 авг 2011 13:34

Здравейте колеги след като попрочетох че на 1.9(AVB) TDI ПД се слага 5w40 или 5w30, а аз досега имам 6 смени на маслото с Castrol Magnetic 10w40 колата ми е на 270000 какво масло да слагам от тук нататък при положение че съм я карал с 10w40 и проблеми не съм имал нито го гори. По-добре ли е да слагам вече 5w40 или 5w30 и кое от двете е по добре.
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
na4o4o
Автомобил: PASSAT B5 1998
Двигател: AFN

Мнениеот na4o4o » Сря 10 авг 2011 13:39

Пасат B5 TDI-AFN MOBIL SUPER 2000 10W40 добро ли е маслото ?

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Сря 10 авг 2011 20:48

Georgi Hristov написа:Здравейте колеги след като попрочетох че на 1.9(AVB) TDI ПД се слага 5w40 или 5w30, а аз досега имам 6 смени на маслото с Castrol Magnetic 10w40 колата ми е на 270000 какво масло да слагам от тук нататък при положение че съм я карал с 10w40 и проблеми не съм имал нито го гори. По-добре ли е да слагам вече 5w40 или 5w30 и кое от двете е по добре.
Благодаря предварително.
:horror:

Това не е верно !!!! не за колата, а за теб след 6 смени на масло Ти реши да попиташ ????? :applause:

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 10 авг 2011 21:06

[/quote]Това не е верно !!!! не за колата, а за теб след 6 смени на масло Ти реши да попиташ ????? :applause:[/quote]
В магазина като попиташ ти казват кое масло е за твоята кола, но колегата явно е забравил да пита.10W40 май се слага на чист дизел.

Потребителски аватар
labarone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот labarone » Сря 10 авг 2011 22:22

Vw Polo 1.4 TDI PD 2004г. направени са две смени на маслото. Първата с 5W40 Castrol, втората също 5W40 само че Liqui Moly :)

Потребителски аватар
audi - tdi power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audi - tdi power » Пет 12 авг 2011 21:14

Вечния въпрос за маслата (и за марките части и тем подобни :D ) - та, карайте с каквото искате в повечето случаи масло като масло. Има някои просто, които заслужават да им отделите повече внимание заради по-добри качества от другите.

Аз лично съм карал с 3 различни масла - италианско 10W40, италианско 5W30 и в момента Meguin 10W40, което се дава за моя двигател. И с 3-те харчи масло в допустимите граници - турбо дизел :wink: . Въпроса с вискозитета също стои така - производителя препоръчва дадени качества на които дадено масло трябва да отговаря за даден ДВГ и просто под този минимум не трябва да падате, т.е. ако за моя мотор се препоръчва 10W40 мога да карам и с 5W40 и 5W30, но не и с 15W40. Всъщност не е толкова болка за умиране дилемата "какво масло да спия на колата". Успехи с избора.

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:

Мнениеот kn9453 » Сря 17 авг 2011 20:33

Да добавя и Аз нещо в тази тема!
Днес смених маслото взето от viewtopic.php?f=48&t=158576 КАСТРОЛ 10/40 (дизел)
5л. туба на цена 65лв. купено направо от магазина в Пловдив.
При отварянето на тубата на гърловината НЯМАШЕ ФОЛИО под капачката :o
не мога да кажа дали е качествено или НЕ !!! но другите масла имат такова защитно фолио под капачката дори ПРИСТА-та има такова!!!
Сега незнам дали съм "лапнал дървото" но за в бъдеще: КАСТРОЛ само от официалния вносител!!!
Както съм правил и до сега.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Чет 18 авг 2011 10:54

Най-добре ще е колегата ACE_CASTROL да се включи и да обясни на какво се дължи този факт, понеже след месец-два и аз мисля да му се обаждам за масло, а не ми се струва нормално да няма такова защитно фолио на бутилката. :roll:

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пет 19 авг 2011 11:05

Такова фолио се слага ако капачката не може да уплътни добре, за да не се разлива при транспорт. Фолиото на Кастрол е на самата капачка, а не на гърловината. А последното май беше без всякакво фолио, но нямам проблеми с маслото.

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:

Мнениеот kn9453 » Пет 19 авг 2011 12:53

dancing_niki написа:Такова фолио се слага ако капачката не може да уплътни добре, за да не се разлива при транспорт. Фолиото на Кастрол е на самата капачка, а не на гърловината. А последното май беше без всякакво фолио, но нямам проблеми с маслото.

Предполагам че "капачката" на останалите масла е по-некачествена от тази на "Кастрол" и те можеби не се транспортират по лош път! mhihi

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пет 19 авг 2011 13:16

Пасат 99 г. TDI АФН-Castrol magnatec diesel 10W40
2000 км никакви ядове.
Аз също пазарувам от колегата АCE_Castrol никакви забележки-добри цени и перфектно обслужване!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 19 авг 2011 13:59

kn9453 написа:При отварянето на тубата на гърловината НЯМАШЕ ФОЛИО под капачката :o

Ако някой реши да продава масла менте - лепването на парченце фолио, купено от близкия магазин ще му отнеме точно 3 секунди - колкото да вдигне домашната ютия, да допре с нея фолиото към гърловината на бутилката и да остави ютията обратно. :lol:
Демек - много по-лесно е, отколкото примерно самото наливане на маслото в тубата.
И не- няма фолио наистина.
Но НЕ - не е проблем това.

Я идете и купете едно шише Кока-Кола от 2 литра. Студена
Отвийте капачката, сипете в чаша, отпийте с наслада и погледнете капачката от вътрешната страна :lol:
Ще видите, че има едно по-тясно кръгче, което влиза в гърловината на шишето.
След това, ако си напрегнете паметта, ще си спомните, че преди години същите тези капачки, на същите тези шишета имаха мекичка гумичка вътре (нарича се пластизол), която да държи 'газираното'. Даже към края на тях отпечатваха и символи за разни награди.
Да, ама не! :lol: Капачките НЕ СА същите!
Ттехнологията с вътрешния пръстен (двойна пакачка) позволява да се избегне поставянето на допълнителни предпазни прегради.
Хайде сега завийте капачката на Кола-та, сложете бутилката в хладилника и ми напишете на ЛС къде да дойда, за да почерпите с останалото в шишето количество mhihi

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пет 19 авг 2011 14:15

Само да вметна, по-напред съм писал, че съм със Сепса/Цепса. И нейната туба нямаше лепенка отгоре и аз се притесних, но маслото си е наред. Това го съдя по: пълна синтетика е/по данни на производителя/, а не го гори повече от предишното-полусинтетично, моторът е малко по-тих/може би внушение/.

Потребителски аватар
audi - tdi power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audi - tdi power » Пет 19 авг 2011 18:57

Пак ви казвам - много се втелясвате с тези масла, а Кастрол пък е далеч от най-качественото, не гледайте какво пише на половината коли на капачките, този надпис се дължи на двустранен договор за доставка на масла в завода производител на автомобила и има за цел и да рекламира доставчика на тези флуиди, като марката му се изписва или щампова по капачките на двигателя, разширителния съд за антифриза, казанчето за стъкломиещо устройство, казанчетата за спирачна и хидравлична течност. Не робувайте на марки, в случая ако гледате повече цената, отколкото марката няма да сгрешите. Все пак присадките за производство на масла в цял свят са едни и същи, само останалите добавки са им различни. Качествата на които трябва да отговарят маслата са близки в различните марки.

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:

Мнениеот kn9453 » Съб 20 авг 2011 8:52

Господин Модератор,
много добри познания на технологията на Кока-кола-та и нейната капачка!!!
Само че ние тук не дискутираме "газирани напитки" които струват 2лв. и като нети хареса ги изливаме в миФката.
Ще помоля някой колега който ще си купи масло Кастрол само че от официалния вносител да снима гърловината на тубата да видим как фолиото е залепено с "ЮТИЯ"
Аз съм написал НЕ мнение,а какво съм видял, НЕ съм казал че "има проблем".А маслото да ли е менте,или е затварано с ЮТИЯ ще прецени всеки колега сам.

Върни се в “Дизелови агрегати”