Колко дизел ви горят колите ?
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Колко дизел ви горят колите ?
Абе днес на петолъчката видях че няма макс мошън на таблото ама си помислих че там не са го сложили по принцип. Може да е нова стратегия, да се вижда само ниската цена на нафтата, че да не видят хората 2.50+ за нафта и да продължат до Лукойл-а. Те тия които зареждат макс мошън си знаят 

- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
По добре ли върви, колеги с тази нафта, аз пълня от обикновенната и си джъткам с нея.На EKO или на OMV има ли я тая нафта?
- Traytor
На ОМВ, нямам идея дали върви повече(по-скоро няма да се усеща феноменална разлика) слагам я защото ми я препоръчаха като земах пасата, за помпа дюза. Добавката им била хубава и до сега оплаквания нямам (освен че ще е най-хубаво да я направят пак 1.50лв литъра
). Уж била по-икономична колата с нея, не ми се вярва... Както казах единствената причина да карам само с тая нафта е добавката за да щадя дюзите.
). Уж била по-икономична колата с нея, не ми се вярва... Както казах единствената причина да карам само с тая нафта е добавката за да щадя дюзите.- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Карам само с такава поради няколко причини:
1. зимата източих 50 грама и във фризер на -23 цяла нощ не замръзна, дори не кристализира
2. колата ми работи някак по-меко с нея, за вървенето незнам- май е същата работа
3. Три горивни филтъра карани по 30- 40 000км само с макс съм цепил с брадвата- като нови са
1. зимата източих 50 грама и във фризер на -23 цяла нощ не замръзна, дори не кристализира
2. колата ми работи някак по-меко с нея, за вървенето незнам- май е същата работа
3. Три горивни филтъра карани по 30- 40 000км само с макс съм цепил с брадвата- като нови са
- Traytor
Ей, да забравих за горивния филтър!
Няма да споменавам какви филтри съм вадил от голфа си на всеки 10000км заради нафта от Лукойл
Не знам, според мене нафтата си заслужава, за това си и давам тия близо 20ст повече на литър.
Няма да споменавам какви филтри съм вадил от голфа си на всеки 10000км заради нафта от Лукойл
Не знам, според мене нафтата си заслужава, за това си и давам тия близо 20ст повече на литър.- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Аз пък карам със всякаква ( но да не е биодизел де ), напоследък зареждам предимно от ЛукиОйл, никакви проблеми си нямам.
Мога само да ви кажа, че и горивния ми филтър ако реша да го сцепя и той ще е абс. в ред. Сменя се на две години при мен ( прибл 40-50к.км)
Сериозно ли колега? Да не е била тубна?Traytor написа: Няма да споменавам какви филтри съм вадил от голфа си на всеки 10000км заради нафта от Лукойл
Мога само да ви кажа, че и горивния ми филтър ако реша да го сцепя и той ще е абс. в ред. Сменя се на две години при мен ( прибл 40-50к.км)
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Имам 2ма приятели, които наливат олио откъдето намерят промоция - директно от шишето пред лидъла или кауфланд
. единия е с пасат б5 1.9 90коня, другия е с голф 2ка 1.6 дизел. Това го правят повече от 2 години, даже Емо( с пасата) твърди, че с олиото върви повече
, отзаде мирише на кебапчийница ама тоя си кара. Другия с голфа твърди ( там съм свидетел) че пали по лесно сутрин 
. единия е с пасат б5 1.9 90коня, другия е с голф 2ка 1.6 дизел. Това го правят повече от 2 години, даже Емо( с пасата) твърди, че с олиото върви повече
, отзаде мирише на кебапчийница ама тоя си кара. Другия с голфа твърди ( там съм свидетел) че пали по лесно сутрин 
- Traytor
Тубна никога не ми е изпадала. Вярно е че от тогава нещата са се променили и вероятно Лукойлската нафта се е оправила(ако помните момента в който имаше актове защото се пробутваше по бензиностанциите нещо което е по-близо до мазут отколкото до евро стандарт нафта, хич не ми се търси и темата която беше с амнайсе страници възмущения във форума). От тогава не съм зареждал на Лукойл. На едно място прецакат ли ме, повече не се вясвам, тоя голф пушеше като 30 годишен ЗИЛ натоварен до дупка с камъни
Наскоро и ОМВ на мир във Варна ме изгубиха като клиент като ме метнаха с количеството нафта... Те такива работи, но за филтъра не преовеличавам, беше ужасяваща гледка и беше на 10 000км, като всяко зареждане тогава ми беше на колонката на Лукойл(за тия 10 000 да съм заредил 20л нафта на Петрола в Омуртаг от зор).
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Аз винаги пълня от ЕКО в града а когато излизам извън града зареждам от ОМВ или ако я подмина както миналия път към Димитровград заредих от Газпром като стигнах, по евтино беше от Свиленград с някоя стотинка.
А по темата, по Автомагистрала Марица с каране почти през цялото време с 120 и на места 140 с пуснат автопилот и климатроник, 6.1/6.2 на 100 показваше компа, сега ще чакам да ми свърши нафтата и ще изчислявам да видя отговаря ли на компа.
А по темата, по Автомагистрала Марица с каране почти през цялото време с 120 и на места 140 с пуснат автопилот и климатроник, 6.1/6.2 на 100 показваше компа, сега ще чакам да ми свърши нафтата и ще изчислявам да видя отговаря ли на компа.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Оушън,моушън-блажени са верующите.
-
novatora
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Вчера се изненадах тотално. Карам vw passat b5.5 1.9 tdi 131 hp автоматик 5 скорости. При пенсионерско каране 80-100 км без резки изпреварвания, поглеждам борда и немога да повярвам на очите си. Дава ми разход 5.5 Колата я имам 4 години и до сега такъв разход не бях виждал на автоматика. Винаги е било 6.5 Какво е това златно гориво дето съм сипал. Винаги слагам омв макс моушън на една и съща бензиностанция.
-
drotomir
- Автомобил:
- Двигател:
И аз така се изненадах когато преди 5 години си взех рено с 1.5дци и покарах извънградско
Изминати км

Средна скорост , дефакто подържах около 95 и 100 максимум

Изразходено гориво

Оставащи км до следващо зареждане , направо онемях

Среден разход на 100 км

Изминати км

Средна скорост , дефакто подържах около 95 и 100 максимум

Изразходено гориво

Оставащи км до следващо зареждане , направо онемях

Среден разход на 100 км

-
Svetlix
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
K9K e доказано кретеноустойчив и злояд мотор.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Колега drotomir можеш ли да ми напишеш на лични малко подробности за тоя 1,5 дци,че ме вълнуват едни работи
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Когато заредя на ЕКО -1150 км до светването на лампата ,резервоара е 85 л.резервата около 7-10 л.Празен или 100 200 кг.товар.
Зареждам на БП ултимейт дизел лампата светво на 1350 км. празен и на 1200 км пълен с 1 тон.Това на Транспортер Т5-БРР 84 кс.Обороти 2100-2200 на 5 та скорост около 110 км.С Несте прост дизел показателите са като на ЕКО.
Зареждам на БП ултимейт дизел лампата светво на 1350 км. празен и на 1200 км пълен с 1 тон.Това на Транспортер Т5-БРР 84 кс.Обороти 2100-2200 на 5 та скорост около 110 км.С Несте прост дизел показателите са като на ЕКО.
Върни се в “Дизелови агрегати”