1.9 1Z проблем със запалване - свещи, реле - ОК, не подгрява

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем със запалване на 1.9 1Z - свещи реле ОК, не подгрява

Мнениеот Andonov » Съб 28 мар 2009 23:29

fox_vt написа:що ми се струва че аутодатата го дава тоя бушон 50 А

Щото не си ми погледнал предния пост.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Нед 29 мар 2009 11:38

:да: верно е да сега погледнах само не мога да разбера що не са го сложили тва реле барабар с бушона в коша н двг при тоя за антифриза ами се занимават да прекарват такива силови кабели чак там mhihi mhihi

Потребителски аватар
deepd
Автомобил: Golf VII
Двигател: CLHB - 2015

Мнениеот deepd » Нед 31 май 2009 18:15

Имах същия проблем освен трудното палене. На пръв поглед колата всичко беше ок докато един ден баща ми е проверил подгряващите и е установил че не работят и решил да го поправи. Колата ми е 1.9 ТДИ 1996 1Z Variant. Когато я купих въпросното реле не работе6е в смисъл не цъкаше дори. 4 те свещи се смениха изгорели бяха. Следваше да подадем ток но с това реле така и не се е случи и баща ми нали е от старите дизелджии и го свързал това реле директо бобинката със захранване защото си е мислел че това реле трябва да е включено постоянно когато е в режим на работа обаче след това колата почна да не дава мощност пробвах го на магистрала не дигаще дори и 140. Ауспуха си показа впоследствие се е запушило и се откъсна от блока. Това може и да е от времето може да му е дошло. Долу под колата оправихме ауспуха там беше вече всичко наред обаче все още не се досетихме че така не бивало да се кара.Най-сетне това реле изгоря - как е издържало още се чудя.Оня ден купихме реле 109 в което е монторано таймер и се самоизключва след минута.Това реле има 7 крачета. С всичките заедно след старт не ще да се оттегли(тествахме след загрян мотор и обороти до 2000 на празен).Извихме едното краче в момента не зная точно коя и почна да работи с таймера но този път чистачките се объркаха - демек изгарят бушон и работят от самосебе си. За 80 амперния не сме проверили защото иначе свещите нямаше да подгряват.

Andonov - тая твоя прогряма аутодата откаде може да си я изтегля? Прав си че ТДИ то пали и без тия погряващи в това се убедих преди да бръкнем в тази кутия с бушоните,колата имаше луда тяга = 200 съм ги видял! Колата не пуши нито пък има друго проблеми със старта но беше лято,през зимата бях след нашия "ремонт" с релето :screwy :drunk
ето и друг линк със схема на панела: http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=40472 но не знам дали е същия.
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... pic=107960
по късно ще дам и снимки имаше ще едитна поста.
Чакам за препоръки. Благодаря предварително всяка информация може да ми е от полза.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Нед 31 май 2009 20:14

Има я на доста места в нета - торенти. 1GB e.

Потърси я. Ако не ти тръгне след това с крака, който се предлага ми пиши и ще ти дам идеално работещ.

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Пон 01 юни 2009 13:08

Е, дойде лятото и си оправих подгряването, лошото е че мина зимата и бая поизмъчих кошницата без подгрервни свещи. Оказа се бушон, само че на място различно от показанието на аутодата и книжката идр. литер. която бях изчел. Тъпите жабари са го махнали от гнездото(явно не им е трябвал) и като се сложи нов всичко си тръгна както трябва.
Поздрави на всички и благодарности на колегите, който бяха постнали, без тяхна помощ нещата щяха да са много по трудни.

vanio_mladenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vanio_mladenov » Съб 02 яну 2016 11:28

Момчета не се мъчете,въпросния бушон за свещите е 50А и се намира зад бошуниерата на купето.1:Откачваш бушонното табло да падне на долу.2:Отместваш плетеницата от кабели и гледаш по купето за държач с 50А бушон.По принцип е по високо от бушонното табло над педалите.На пасат 3 1з е там.Би трябвало и при ГОУФО да е там.Ще се радвам ако съм бил полезен:)

Потребителски аватар
Espero
Автомобил: Passat B4 1.9TDI

Мнениеот Espero » Съб 02 яну 2016 18:45

Има няма 5 години закъснение.....

rufat
Автомобил:
Двигател:

Re: 1.9 1Z проблем със запалване - свещи, реле - ОК, не подгрява

Мнениеот rufat » Пон 25 яну 2016 21:10

колеги имам и аз същия почти проблем слагам това 103 реле давам на контакт и лампата за свещите изгасва след секунда и не идва изобщо ток на свещите паля ДВГ и подава ток на свещите и след минута даже все си подава махам релето спира да подава а лампата след запалване около след 10 секунди започва да мига... извадих свещите всичките са ок и с друго реле пробвах пак е същото ... а до сега изобщо ток не идвасе до свещите но днес малко побутнах релетата и свещите и нещо такова стана а сутрин при -20 градуса ТДИ-то и колкото и добро да е трудно паля....и първото запалване сутрин някак нещо стяга запали ли веднъж веднага гася и на раз си пали... благодаря предварително

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip

Мнениеот bobitur » Вто 26 яну 2016 7:52

Това за стягането, направи една ревизия на стартера, ще се учудиш сутринта от старта.

aydo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aydo » Пет 09 дек 2016 13:49

моля помогнете ми . имам подобен проблем мястото където трябва да е релето е празно но слагам там реле 103 и на - 8 10 градуса давам на контакт лампичката си свети за свещите 10 - 15 сек. но нямам ток към свещите :( на мястото на релето направих връзка и така подавам ток към свещите със задържащ бутон и тогава има ток към свещите и си пали. Къде може да е проблема?

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Sharan
Двигател: AFN 1997

Мнениеот goppa » Пет 09 дек 2016 18:31

А каква е колата, колега?

aydo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aydo » Пет 09 дек 2016 23:41

шаран 1999 1.9 110 коня
днеска проверих здрави са ми и големите бушони
итересното е че видя и реле 103 си е там но като правя връзка с кабели към свещите вразвах кабелите на едно друго място където няма реле и си отива ток към свещите като задържам . слагам там реле 103 изкарвам и температурния датчик за да проверя дали отива ток към свещите и пак нямам незнам какво да правя вече :( помогнете ако имате подобен проблем моля кажете как сте оправили

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Sharan
Двигател: AFN 1997

Мнениеот goppa » Съб 10 дек 2016 14:28

Бобината на релето също е през бушон №32 3 Ампера. Ако той е изгорял няма да имаш подгрев.

Това е схемата за Шаран AFN 1999г.:
AFN 1999 wiring.pdf
(344.3 KиБ) Свален 209 пъти

К22 е релето за свещите. Провери бушон F32 - 3 Ампера; Провери самото реле дали работи (подаваш 12V на крачета 85 и 86 и мериш с мултицета дали дава верига на между крачета 30 и 87), ако всичко това е изправно провери на гнездото на релето дали има 12V между крачета 85 и 86 при изключенн датчик и подаден контакт. Ако няма търси проблема в клемореда на контактния ключ или в компютъра (при подгрев трябва да подава Минус на краче 50 на куплонга на компютъра).

aydo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aydo » Съб 10 дек 2016 16:19

колега виждам че си много вътре с нещата и разбираш. може ли да те помоля за нещо. Мога да доида до Горна Оряховица би ли погледнал колата ти и да видим какво може да се направи ? Ще съм ти много благодарен

gosheto_9
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gosheto_9 » Съб 10 дек 2016 17:31

Подгреи я 2_3пъти и на следващия път изчакаи 5-6сек след изгасването на лампата

Върни се в “Дизелови агрегати”