Да се включа и аз , защото вчера си загубих половин ден с тоя пасат. Обяснявам какво се случваше с колата, когато е студена:
Въртиш и колата запалва веднага, и след секунда порцията пада на около 9 мг (както си е по МАП таблицата при тази температура на двигателя) а оборотите падат на около 400. Тъй като ЕЦУ-то се опитва да поддържа 810 rpm, увеличава впръскването до достигането им, при което порцията отива на 15 мг.
Загрявайки двигателя, се отива на все по-ниски стойности на порцията спрямо темп. при което се случва следното:
Въртиш и колата ПАЛИ ВЕДНАГА (тук не говорим за характерният проблем с топлият старт, въпреки , че и него го имаше в софтуера, но стартера прехвърляше проблемната зона). Секунда след запалването, порцията пада на 6 мг , както е по мап таблица, но действителното количество гориво е толкова малко, че колата пада под 300 rpm и гасне. Единственият начин да я запалиш е , като задържиш стартера в продължение на 3 секунди, при което ЕЦУ-то вдига порцията за да достигне 810 rpm и тогава колата заработва.
НО , въпреки, че колегата павликянов, казва , че колата не е вървяла никога толкова добре , както върви сега, колата си беше куц кон. Просто реалните порциите гориво бяха твърде малки.
Така... промених порциите гориво в мап_таблиците (включително и тази за тихите обороти) и проблемите с паленето и вървенето изчезнаха , но естествено показанията за разхода на борда бяха

.
Докато си играх обаче , прекодирах на автоматик и какво да видя !!! ВСИЧКО СТАВА ОК.
Порцията си става нормална, а паленето и всичко си е ОК. (и това преди да съм барал мап таблиците)
Софта, който беше на колата си е оригинален:HW: 0281010701 SW:1037362702 След, като не успях да се справя с проблема, видях , че за това ЕЦУ има и HW: 0281010701 SW:1037362631 . Пробвах с него и ... всичко заспа и си дойде на местата
За съжаление, нито дамос файла на уинолс, нито драйверите на ецм-а , нямат инфо за зоната от клетки, където е разликата между двата файла

. Така, че каква е разликата между двата файла , за сега все още не знам (знам само къде е зоната където е разликата) .
Факт , обаче е , че колата върви нормално и всичко е ОК. Дали някой е сменил софта някога, само мога да гадая.
Естествено, след малко промени по файла, колегата разбра колко може да върви тая кола
Сега виждам, че има проблем при палене след по-дълъг престой, но според мен проблема е в някой О-пръстен на дюза. Има и още нещо :
Електрическата помпа, трябва ли да може да преодолее тандем помпата и при даване на контакт да превърти и да излезе нафта от маркуча за обратна нафта ?
и втори въпрос :
Имате ли представа дали всички ПД са еднакви ? Имам предвид, има ли такива с различни порции, при един и същ електрически сигнал ? Да не би да са няколко модела ?