пасат б5, ауди а4 замяна на двумасов маховик с едномасов

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
krumcho_89
Автомобил: vw passat
Двигател: afn

Re: пасат б5, ауди а4 замяна на двумасов маховик с едномасов

Мнениеот krumcho_89 » Съб 28 дек 2013 11:09

ПРИЧИНАТА КАКВА ЩЕ Е ЩЕ ИМАМ ПРОБЛЕМ ЛИ

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Съб 28 дек 2013 11:09

Що? Каква е разликата?

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Съб 28 дек 2013 18:40

Viktoris, Ивайло и аз се интересувах на доста места и много хора, които са карали продължават да карат като нашите двигатели включително и майстори ми казаха, че тия вибрации са от вътрешните карета. В началото ми прозвуча доста налудничево, но няколко от тях са си имат по един маховик резервен, а всъщност се оказал проблема в пикливите карета. Ако и вие имате някаква информация, може да я обсъдим.

Потребителски аватар
IvailoOo

Мнениеот IvailoOo » Съб 28 дек 2013 18:46

Ами аз лично карам вече над година и не знам колко хиляди км. с едномасов маховик 240мм. при това на пикливата 6ст. ск. кутия дето си трака по принцип,но и това си има чалъм. Други проблеми няма и затова питам.
Друг пример...фабия ПД 101 коня отново с едномасов маховик,но оригинално..нито тресе,нито нищо. Както казваш често проблема е от каретата,защото дори и с демпфер пак си тресе,но просто е по-слабо изразено. И просто ми става много интересно ей така някой като каже...недей, не го прави... а реално нито един довод насреща.Може би при 4х4 стои по-различно въпроса,но за там нямам наблюдения.

Потребителски аватар
Apokaliptiko

Мнениеот Apokaliptiko » Съб 28 дек 2013 18:52

Ами аз пък отворих колата, от акъл. Сложиха ми за проба нов маховик, и се оказаха каретата.

Също искам да събера информация, какви са действията за скоростната кутия, свързани с тия вибрации, аз никога не съм сменял или доливал масло там. И ви казвам, че на теб и малка шепа хора тук имам доверие тъй като знам какво сте правили, и казвате истината, не говорите с художествена измислица :mrgreen .

Потребителски аватар
IvailoOo

Мнениеот IvailoOo » Съб 28 дек 2013 19:03

Вибрациите от едномасовия маховик се лекуват с хубаво масло в кутията,като е нужно да налееш малко повечко обаче.Отначало подходих малко скептично и реших да не купувам маслко,а просто източих от една от многото кутии в гаража.Налях го през избирача и воаала. Вибрациите изчезнаха :bishop Иначе вибрациите преди имаше единствено на пълна газ на около 1800об./мин. Но винаги има и изключение...може при някои всичко да е наред,но при някои - не..но това често се дължи и на др. фактори

Потребителски аватар
Apokaliptiko

Мнениеот Apokaliptiko » Съб 28 дек 2013 19:12

А аз като съм си с нормалният маховик и 5 степенна кутия на АФН, какво ще ме посъветвате за нея. Да доливам ли масло? Ще има ли някакъв положителен ефект?

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Съб 28 дек 2013 19:53

Ако не го знаеш какво е, или е по-старо от 5г, го смени. :th_up

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 28 дек 2013 22:37

Мн интересна подробност ще се окаже ,че "набедения" за проблем маховик ще се окаже ,че всъщност са заминали карета . Ще го запомня . А това за маслото да се сложи малко повече , отде го пълните ? Ивайло е писал през избирача , но това явно се отнася за Голф или? А за надлъжен?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 28 дек 2013 22:48

през отдушника на кутията може да се напълни и догоре по желание :icon_lol
п.п повишаването на нивото на маслото наистина обезшумява,но и натоварва кутията.има един аксиален и радиален луфт на " лагери за първичен и вторичен вал" който е допустим макар и да е причинител на шумове-какво следва при по високо ниво на масло и защо производителя е сложил определено количество?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 28 дек 2013 22:58

Никс съвсем изключих за отдушника , тъкмо се чудех през коя "дупка" ще става номера :icon_lol При мен засега няма такъв проблем , ма да не казвам голям лаф :redface Помислих за вариант да се накланя цялата каляска на една страна , и да се пълни масло откъм ниво-пробката :redface

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Нед 29 дек 2013 1:05

Е колко му е да я хванете за калниците 5-6 човека и да я облегнете на врати :mhihi Тъкмо ще може спокойно да се работи и да се напълни дюкме догоре :icon_lol Това в кръга на шегата разбира се. Чух се с колегата Виктор (viktoris) който също има проблеми с огромни вибрации. Доливал е доста масло над допустимото, около 1.5 литра и каза, че кутията е утихнала адски много. Каза, че и вибрациите са се преместили към по-ниски обороти но отново е непоносима за каране. Сменил е кутията и пак същото. При него колата е с двойно предаване. И аз мислех да пробвам да доливам в по-малко количество но в последствие се отказах. Запътил съм се към каретата и аз, но се чудя дали да взема за проба втора употреба. Все пак моите сигурно са поне на 700К километра ако не са сменяни. После ще пробвам с нови тампони на мотора, че забелязвам доста големи разклащания на двигателя в сравнение със същите коли на приятели. Лошото е, че всичко това ще е когато си взема книжката, че се оказа изтекла и ми написаха акт а сега няма подновяване. ПОне няма да мисля за колата като не я карам.... :mhihi
Ще пиша и аз ако има някакво развитие по проблема. Само ми дайте мнение дали да мъча с карета втора употреба или нови (макар и цената да им е доста солена)
Поздрави

iv4o_89
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iv4o_89 » Нед 29 дек 2013 9:28

Колеги за колите с предно предаване не търсете проблема в маховика.Предното товари един преден дифф и това е,колкото и да тресе с 1 литар масло повече ще оберете всичките вибраций.Виктор и аз сме със 4х4 аз с ауди а4 АФН.....Като сложих плътния маховик все едно махнах тампоните на мотора......това под 1800оборота след това е песен колата....долях 2.5 литра масло утихнаха много но пак нестава за каране колата.....След това свалих кутията сложих си демфера и колата стана като нова кажи речи няма никви вибраций и тресения....Освен от 1800 до 2400 като и дам пълна газ тресе ама това е от маховика,щото с плътния пък го нямаше това тресене. Така че кола 4х4 няма как да е с плътен и всичко да е наред. Пък вчера си правих експерименти с помпата като я бутам към центровка намаляват вибрацийте драстично а даже като е на центровка помпата няма нито 1 вибрацийя от тия от 1800 нагоре.Обаче колата под 1800 е чист дизел незнам защо така става. Хем колата е чипната и ВА турбо за сега.И така си играх да направа някав кантар между вървене и вибраций и я нагласих така че да ми харесва.....

Потребителски аватар
fermer 10
Автомобил:
Двигател: AFN ABU

Мнениеот fermer 10 » Съб 04 яну 2014 14:58

Привет колеги изгледайте внимателно това клипче може да е в полза на някого,http://www.youtube.com/watch?v=cqxn67x_rgU

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 05 яну 2014 22:58

физиката е една и съща ,а практиката казва неща непознати на теорията-клипа не е от полза :mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”