Пешка съгласен съм с теб , за нещата които си посочил за труден старт . Но това , че филтъра е нависоко не значи , че не може да се изпразне помпата .
xxx_man написа:но пък има колеги с филтър от г2 и пак имат проблем
нищо чудно да го имат , защото въздух може да влезе примерно и от семерината на вала на помпата , а да не пуска нафта все още оттам . Съчетано с проблем в отдушника на резервоара , ето ти стабилен и сигурен начин, да се изпразне ГНП-ето ( вакуум в системата ) . Не знам , просто размишлявам на глас , при мен този проблем -труден студен старт, не съществува ( все още ) . И досег все още с такава кола не съм имал , та.... не знам . Но няма да е лошо колеги с такъв проблем да клампират по подходящ начин маркучите вход и изход по ГНП и сутринта преди паленето да ги махнат клампите и да пробват палене . Ако запали с лекота - ясно . Под подходящ начин разбирам да ги прегънат маркучите ( гумените! ) и сгъвката да я стегнат със свинска опашка . И преди паленето да ги освободят . Сигурно ще има и други варианти .
П.п. някой ме беше питал за белия пушек и причината за него , за съжаление без да искам изтрих съобщението , ако чете тук същият човек : дължи се на недобро изгаряне , причините са няколко , но се подценява и една друга , а именно също и поради полупразно ГНП . След напълването му - изчезва .