BG нафта. Полезно инфо и малко дискусия по въпроса!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
koko71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koko71 » Сря 20 юни 2007 22:02

Изчетох всички мнения и препоръки и се сетих,че преди време гледах едно предаване по телевизията( мисля, че бише БТВ-репортерите). Там се проследяваше пътя на нафтата от завода до бензиностанцията. От завода тръгва една цистерна, а по пътя се уголемява и препродава. Накрая става цистерна и половина от добавки на мазут и други какви ли не боклуци включително и вода. Произведеното може да е с качество ЕВРО4, но в беностанциите се доставя БГ-оригинал(менте-100% ).

Galabov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Galabov » Чет 21 юни 2007 17:31

Aйде и аз заредих при "ромите" до стадион Локомотив..........първи впечатления - много добри :D , зареждайте смело при мамалигите

Потребителски аватар
gencho12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gencho12 » Пет 06 юли 2007 11:17

Току що се обадих в централния офис на "Ром" с въпрос за станцията им в Дружба. До два месеца се надяват да я пуснат

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 06 юли 2007 17:51

Така, и аз да споделя впечатления.
На 17.06 заредих 37-38 литра от ROMPETROL до стадиона в Илиянци. Колата се държеше както обикновено (т.е. добре). Разход за 967 км - 5,53 л/100 км (останалото беше V-Power Diesel от Shell в Русе). Тъй като ми светна лампата за резервата, заредих от ROMPETROL в Търговище (май се казва ВИК-Ойл). Много съм недоволен. Първо, че нямаха терминал за безкасово разплащане (все пак се намира в града - жилищните блокове са от другата страна на улицата; а в с. Сопот (то не е и в селото, ами насред полето)) има. Както и да е. Но качеството на горивото е отвратително ! Двигателя си промени не само звука, ами и динамиката (което не се беше случвало никога досега за около 2,5 години и над 45 000 км, независимо с какво гориво съм зареждал !). Както и да е, минах 530 км със среден разход 6,78 л/100 км, и заредих отново Shell V-Power от 7-ми километър в Шумен (знам, че мнозинството колеги тук са предубедени и с лошо мнение за Shell). Но двигателят започна отново да пее, колата все едно литна.
Явно ще заобикалям въпросния ROMPETROL в Търговище, както и всички други, които не са "чисти" ROMPETROL. Жалко, явно фирмата има потенциал (качествени горива), но на места по някакви други причини се излагат, и губят клиенти.

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Пон 09 юли 2007 8:04

Миналата седмица ходихме до Солун. Там заредих в Шел обикновен дизел, защото нямаше Vpower. После на на границата с БГ има бензиностанция Aegеan (?) и допълних догоре. Ами няма нищо общо с нафтата, с която съм карал тук. Въпреки, че се теърди че Еко е само с гръцка нафта :roll:
Колата е много по тиха, има доста по добра динамика, планински път, който изкачвах на 2-ра сега го минах на 3-та без изобщо да усетя.

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Нед 15 юли 2007 7:46

В България бензинджиите се мъчат да накарат колите ни да се движат с вода. :smackbum :fight: :laser :f_ckyou:

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Нед 15 юли 2007 8:10

Всичко при нас е страшно относително. Работата се обърква от това, че има страшно много франчайзъри на тези големи марки и местният дилър кръщава горивото яко! Аз лично съм се занимавал с продажба на "апокрифна" нафта (2-3 тона на седмица в продължение на година и половина) и знам как шофьорите на цистерни доливат вода. Имах преди време един "доставчик" с цистерна Шел, та той как слагаше вода - цистерната е разделена на клетки, като има и клетка за добавката, която се слага в нафтата (впръсква се вътре в нафтата докато се пълнят резервоарите на бензиностанцията). Човекът идва, купувам 300-400 л, и той долива яко вода. Като доливането зависи от това колко нафта има вътре в цистерната. И той ми обяснява, че като има вода в нафтата слага повече добавка на нея бензиностанция, където ще сипва разредената нафта, а на другите където си слага нормална нафта по-малко добавка. И вика,ч е добавката компенсирала качеството на нафтата, донякъде.
Мой много добър приятел беше 5 г. управител в русенска петролна фирма, колко истории съм слушал от него. Разказва ми,ч е почти всички големи бензиностанции на големите камиони блъскат страшно омазана нафта (много оттработено масло и сипват, в Русе Лубрика-та им дава колкото си искат). Всички сте виждали,ч е има винаги една крайна колонка само за камиони - е тя в почти всички случаи е на самостоятелна цистерна и като дойде камион - "Я мини на последната колонка, че е високодебитна" и по-нататък ви е ясно.
На чичо ми баджанака има няколко Ситроена Берлинго. Едното си го купи преди 2 г. и отива човекът зимата на Боровец с него, колата е още на 4к км. Зарежда нафта на някакъв Шел в София, спира вечерта пред хотела и на сутринта колата не иска да запали, хайде пътна помощ, колата в Автомотор - познайте - вода в нафтата, която замръзнала - моторът за основен ремонт. Човекът подивя, то не бяха разправии с тези от Шел, онези вадят сертификати за качество, викат не сме ние, в крайна сметка човекът пи една студена вода, плати си като поп и вече бяга надалеч от Шел.
И да заключа - всички горива в милата ни татковина са на късмет!

Потребителски аватар
erich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот erich » Пон 16 юли 2007 20:40

The Red Guy написа: И да заключа - всички горива в милата ни татковина са на късмет!

Верно е!

Потребителски аватар
erich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот erich » Сря 25 юли 2007 23:06

up ;)

Потребителски аватар
erich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот erich » Чет 09 авг 2007 6:41

erich написа:up ;)

Трябва да ви кажа,че ромската нафта не навсякъде е една.Заредих на едно село след Старо Оряхово и не беше като тая до стадион Локомотив.

Потребителски аватар
jiovanni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jiovanni » Чет 09 авг 2007 7:36

Абсолютно вярно... Зареждал съм от Ромпетрол Плевен и после заредих в Русе в промишлената зона - нищо общо - абсолютен та*ак... Колата спря да върви... Върнах се към нафтата на ЕКО...
Странното е че от ЕКО нафтата ми дава по-голям разход (между половин и един литър отгоре)... но пък иначе откъм вървене няма грешка...

Последна промяна от jiovanni на Чет 09 авг 2007 7:44, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
div_ane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот div_ane » Чет 09 авг 2007 7:40

erich написа:Трябва да ви кажа,че ромската нафта не навсякъде е една.Заредих на едно село след Старо Оряхово и не беше като тая до стадион Локомотив.

Абсолютно подкрепям - има читави ромпетролски бензиностанции и такива които здраво мешат нафтата.
Явно качествения контрол на румънците куца.

chriss
Автомобил: VW MK4
Двигател: ATD PD TDI

Мнениеот chriss » Чет 09 авг 2007 8:06

div_ane написа:
erich написа:Трябва да ви кажа,че ромската нафта не навсякъде е една.Заредих на едно село след Старо Оряхово и не беше като тая до стадион Локомотив.

Абсолютно подкрепям - има читави ромпетролски бензиностанции и такива които здраво мешат нафтата.
Явно качествения контрол на румънците куца.

Ами лечението според мен е в такива случаи е да сигнализирате в централата на Ромпетрол, чрез mail примерно, като обясните подробно къде се намира техния обект и разликите в качествата на горивото в сравнение с други техни обекти. Ромпетрол е голяма компания, тепърва навлизат на българския пазар и повярвайте ми имат интереес всичко тук да е ок. Така че, няма да търпят изпълнения стил bg омешване на качественото им гориво с какво ли не, подронване на имиджа им и загуба на потенциални клиенти. Просто ще прекратят работа с въпросния контрагент в БГ, носещ тяхното лого и след няколко такива инцидента никой няма да си позволява волности.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 09 авг 2007 20:34

chriss написа:...

Ами давай го тоя mail да им пишем - аз също имам оплаквания (от обекта им в гр. Търговище) и заобикалям отдалеч разни други такива съмнителни. И дано да стане така както си писал ! Май само тази бензиностанция до стадион "Локомотив" е читава.

А относно дизеловото гориво на ЕКО - да, и на мен ми дава по-голям разход, но вървежа не се променя. Затова и на тях не съм им клиент.
ЛУКОИЛ се опитват да ме "зарибят" с отстъпка от 5 ст./литър - ама да видим разхода как ще е.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 10 авг 2007 9:53

Досега към дизеловото гориво от Лукойл не съм имал забележки

Върни се в “Дизелови агрегати”