vladimir.dimitrov2 написа:...
Първо правя уговорката, че не разбирам. Опитвам се да си изяснявам нещата около тази история с дпф.
Oil ash се генерира по формула/алгоритъм и показва изчислено натрупване. Мисля, че може да се приеме за показател. Моя при стойност от 62,9g даде отражение от 15к.с. надолу, измерено на дино стенд. Вероятно и разхода е завишен, но трудно ще направя разлика. Повече съм писал тук -
viewtopic.php?f=83&t=483568&p=4797062#p4797062Не знам точно при каква стойност започва значимото отражение върху двигателя. Но определено при 60+ са необходими действия по почистване. Лично аз бих започнал при 40.
Относно почистването. Реших да действам спешно. В един от сервизите за такива дейности ме уверяваха, че няма нужда да се сваля и се вкарват препаратите през датчика. Рекламират ендоскопска проверка и затова поисках да имам снимки преди и след процедурата. Внезапно се оказа, че няма часове и да чакам седмици ...
Изводите оставям за вас.
Вероятно е добър метод за поддръжка след основно пране. Примерно веднъж годишно.
Но сериозни натрупвания не виждам как ще излезнат.
Днес вкарах колата в Дунев за сваляне и почистване. Въпреки мнението ми за тях, нямах избор (всички надеждни сервизи, за мен, са или затрупани или имат проблеми с обстановката около К19).
Доколкото разбрах и споменатия човек във Варна, който е доста хвален от няколко места, работи с машина, купена от Дунев. Но може и да не е така.
Така или иначе, трябваше бързо да действам (колата трябва да се донастрои след почистването).
Ще споделя резултат.