Извинявам се за тъпия въпрос, но АФН само на Пасати ли се монтира(мисля-не, но не се обзалагам)?
Един ще е разхода на Пасат, друг на Голф или Поло.

пасат Б5 1.9 TDI-AFN разход ?????
- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Разход на пасат 1.9 TDI-AFN ?????
АФН се монтира и на други коли от ВАГ-групата.
А за разхода....
До морето и обратно 583км. ми изгори точно 30л.Като 100км. са градско.Нормално каране-не повече от 120.Паско беше зверски натоварен с багаж, плюс 4 младежи и едно бебе.
Разхода е абсолютно точен, лично аз си обезвъздушавах резервоара в къщи.
Абсолютно до гърлото взе 72л.
А за разхода....
До морето и обратно 583км. ми изгори точно 30л.Като 100км. са градско.Нормално каране-не повече от 120.Паско беше зверски натоварен с багаж, плюс 4 младежи и едно бебе.
Разхода е абсолютно точен, лично аз си обезвъздушавах резервоара в къщи.
Абсолютно до гърлото взе 72л.
Нито един не написа какъв автомобил. 100% е имало един Голфър да разбуни страстите. Иначе тоя пост
ще ме накара да направя глупостта да си взема един такъв автомобил. Еб@ си смешния разход. Може да ми малко зoр подръжката, ама те нали не се разваляли дизелите.
Завърших си пътуването до София и обратно.Първо да Ви кажа че останах доста,доста очарован от разхода който ми даде и осъзнах че двигателя си гори определеното количество гориво,така или иначе.За това като ходя до язовира и ми гори 30,а по магистралата 5.Защото то горивото си гори така или иначе,но на 2ра минавам 50 метра а на 5та- 1 км.Та ето и снимки съм приложил за достоверност.
Сутринта тръгнах от Казанлък,тъй като пътят е в ремонт гр.Баня до Граф Игнатиев, се заобикаля през Хисаря
...
За тези 96 км ми беше дал разход 4.1 със средна скорост 58 км/ч...
Влизам в София,десен,на околовръстното,и снимам
5.3 разход за 239 км, и средна 79 км/ч...
Изминати километри 531.4 км.И среден разход 5.0...
ще ме накара да направя глупостта да си взема един такъв автомобил. Еб@ си смешния разход. Може да ми малко зoр подръжката, ама те нали не се разваляли дизелите.
Последна промяна от velinsl на Чет 10 сеп 2009 0:38, променено общо 1 път.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Ела и виж! Даже ми е и 4х4 колата.
Последна промяна от dobrin на Чет 10 сеп 2009 0:32, променено общо 1 път.
Причина: Без квалификации!
Причина: Без квалификации!
- DJIGATA
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и аз да се изкажа колеги.моя пасат е б5/ 1.9тди/афн/110к.с. нямам борд!купих го таз година, "всичко" смених и започнах да засичам:
пълня резервоара-60л.без никви клапи,и изминавам 1030~1080км.(5.5-5.8л./100) от които 70% градско с климатроник и 30%извън, като настъпам не малко
и не знам до колко има значение, но гумите са 195/15! и всички филтри нови!това е.
пълня резервоара-60л.без никви клапи,и изминавам 1030~1080км.(5.5-5.8л./100) от които 70% градско с климатроник и 30%извън, като настъпам не малко

и не знам до колко има значение, но гумите са 195/15! и всички филтри нови!това е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моя Пасат е също Б5 1.9 ТДИ АФН мотор, (по борд комп. са данните)
- един резервоар, около 58 до 60 литра градско (София) минавам 850 км
- един резервоар, извънградско 1100 макс 1200 км
Извънгардско при карене с 100 - 110 макс и с пуснат климатроник разхода се върти около 4.7.
В градски условия общо взето е в рамките на 6.5 до 7.5 отново с климатроник.
- един резервоар, около 58 до 60 литра градско (София) минавам 850 км
- един резервоар, извънградско 1100 макс 1200 км
Извънгардско при карене с 100 - 110 макс и с пуснат климатроник разхода се върти около 4.7.
В градски условия общо взето е в рамките на 6.5 до 7.5 отново с климатроник.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Пасат Б4 1Z ( 90 к.с ) комби
Засечено по изминат път 1600 км :
* около 1000 - 1100 извънградско , скорост - колкото позволяват пътните условия , без икономично каране
. Пълен "догоре" с хора и багаж
, климатик без изключване ...
* останалите около 500 - градско , климатик .
Среден разход 5,9 л/100 , надявах се да е по-малко
.
Засечено по изминат път 1600 км :
* около 1000 - 1100 извънградско , скорост - колкото позволяват пътните условия , без икономично каране

* останалите около 500 - градско , климатик .
Среден разход 5,9 л/100 , надявах се да е по-малко

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
те тея вашите пасати само я миришат тая нафта бре
скоро някой ще каже че му гори под 4
моя около 6 като повечето е извънградско с около 110 , като го настъпя става вакум в резервоара

GOLF@ написа: Над 1500об само му даваш газ и не ти трябва по-ниска предавка, ако не качваш наклон де
И моя 1,8 МИ е така, но според мен разхода(така силно намален от реалния в тази тема) на дизеловите двигатели идват от по-ниските обороти при дадена скорост.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много зависи и от градското каране, моя маршрут е 6 км и се минава за 40-60 минути. Е няма как да гори 6/100 км. Отивам към 9 на сто. На извънградско го докарвам на 5-5.5. Колата е 116HP, AJM, Golf Variant.
- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
от Лондон до Русе 54,5 мили за галон натоварен като кон!АФН комби!1 галон=4,55 литра
5,17/100км по мойте сметки,карал съм с над 110-120 км до Румъния,от там нататък знаете кво е!Тук много по-вевче ми гори мамицата му и съм убеден че тва е от фалшиви горива и неверни показания по бензиностанциите!никой не може да ме убеди в противното!знам колко минавах с надумкан до горе резервоар градско в Лондон където щеш не щеш се натрисаш в някой зверски трафик-тук ми гори по-вече в къде къде по нормални градски условия с много по малко трафик....нямам вяра на нищо в България-и баничката не е със сирене а извара...!

5,17/100км по мойте сметки,карал съм с над 110-120 км до Румъния,от там нататък знаете кво е!Тук много по-вевче ми гори мамицата му и съм убеден че тва е от фалшиви горива и неверни показания по бензиностанциите!никой не може да ме убеди в противното!знам колко минавах с надумкан до горе резервоар градско в Лондон където щеш не щеш се натрисаш в някой зверски трафик-тук ми гори по-вече в къде къде по нормални градски условия с много по малко трафик....нямам вяра на нищо в България-и баничката не е със сирене а извара...!

- DJIGATA
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
iGolf написа:от Лондон до Русе 54,5 мили за галон натоварен като кон!АФН комби!1 галон=4,55 литра
5,17/100км по мойте сметки,карал съм с над 110-120 км до Румъния,от там нататък знаете кво е!Тук много по-вевче ми гори мамицата му и съм убеден че тва е от фалшиви горива и неверни показания по бензиностанциите!никой не може да ме убеди в противното!знам колко минавах с надумкан до горе резервоар градско в Лондон където щеш не щеш се натрисаш в някой зверски трафик-тук ми гори по-вече в къде къде по нормални градски условия с много по малко трафик....нямам вяра на нищо в България-и баничката не е със сирене а извара...!![]()
![]()
Така е колега, напълно си прав

"ИЗВИНЕТЕ ЗА ОТКЛОНЕНИЕТО ОТ ТЕМАТА, НО ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ"

- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Б5 АФН 110+чип -> 700км = 36л => 5,14л/100км
Чета с интерес темата и следя за всяко мнение, въпреки че за сега съм се отказал категорично да си сменя автомобила, отново започвам да се колебая.
Интересно ми е само как така по-новите двигатели 116 коня лапат по 7/100км с по-ефективната помпа дюза(извънградско разбира се), а малко по-малко ефективния АФН (непомпа-дюза) лапа по-малко?
Интересно ми е само как така по-новите двигатели 116 коня лапат по 7/100км с по-ефективната помпа дюза(извънградско разбира се), а малко по-малко ефективния АФН (непомпа-дюза) лапа по-малко?
Върни се в “Дизелови агрегати”