mod edit: gr_kanev
Студен старт ТДИ
- produxan
- Автомобил:
- Двигател:
Студен старт ТДИ
Вчера когато беше по студеничко към -4,-5 запалих доста трудно честно казано като обикновен дизел ..
, а лампата за свещите бая посвети . Ако някой има идея от какво може да е да удари една ръка че тепърва идва зима ..
.
-
pepster1980
- Автомобил:
- Двигател:
не бързай да купуваш нови свещи..... доколкото знам, нагряващите свещи при палене нагряват повече време когато температурите са по-ниски - това не е индикатор за изгорели свещи според мен.... и при моя пасат работата е подобна.... когато температурите са до 0 градуса, сигналната лампа за нагряване гасне почти веднага, а когато темп. са -4 -5 градуса, свети 5-6 сек. Аз точно в началото на зимата също много трудно палех, но после смених:
1. Масло - SCT 10W40
2. Маслен филтър,
3. Въздушен филтър
4. Горивен филтър
Сега пали добре. Ако и ти не си сменял скоро тези консумативи най-добре го направи. Също така най-честия проблем според мен при трудно палене зимата е не в друго, а просто в некачествена нафта......!
1. Масло - SCT 10W40
2. Маслен филтър,
3. Въздушен филтър
4. Горивен филтър
Сега пали добре. Ако и ти не си сменял скоро тези консумативи най-добре го направи. Също така най-честия проблем според мен при трудно палене зимата е не в друго, а просто в некачествена нафта......!
-
CKD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Изпаднах в недоумение, когато установих че мойто ТДИ 1Z до вчера при всичките тия и предишни студове си е палило без нито една подгревна свещ. Като ги замервах с контролната лампа бях изумен че на нито една свещ не светна. Е, после като ги заизвадих една по една всичките бяха черни... Та сега ги смених с нови чешки от Ем Комплект Дружба за по 13.60 едната и съм повече от доволен.
Върни се в “Дизелови агрегати”