mod edit: vasstop
колко събира резервоара на голф 4 тди
- sharky_88
- Автомобил:
- Двигател:
колко събира резервоара на голф 4 тди
колеги имате ли представа колко събира резервоара на голф тди,и колко е резервата
- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Определено не съм съгласен, че са 55 литра с влкючена 7 литра резерва...защото като ми светне лампата слагам 50-51-52 че и 55 съм слагал в зависимост от това колко след като ми е светнала лампата ходя да зареждам...като си купувах колата лампата светеше и я карах от каблешково до бургас и на Ваг Ком-а показваше 8 литра...предполагам 8 литра е резервата и 55 литра може да се поберат...но определено 55 литра е без резервата...
- kok12
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ASZ
- Контакти:
55 e целия резервоар
Искам да Ви предоставя ако не е правено досега това линкче,доста неща се разбират от него
http://www.bitnet.ro/vw/vindecoder/
Искам да Ви предоставя ако не е правено досега това линкче,доста неща се разбират от него
http://www.bitnet.ro/vw/vindecoder/
- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Не искам да споря и т.н. но лампата ми е светвала на изминати 1000 км... среден разход по борд 6,0 по трвоята логика да приемем, че компа лъже, но искаш да ми кажеш, че лампата светва точно като съм изразходил 55 литра? съмнява ме защото минах още 50 км след това и заредих...я обясни тогава как става това? според мен това е литража без резервата...тя и затова се казва резерва...не знам такава е моята логика...
-
yamaha9099
- Автомобил:
- Двигател:
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нямам идея просто според обясненията на колегата направих това заключение и го завърших със въпросителна
П.С. Това беше в кръга на шегата.Значи официалната информация от Фолксваген е че Голф4 3/5 врати с предно предаване има резервоар с вместимост 55л(в тях е включена и резервата).Оттам нататък може всеки да реши дали да им вярва или да се съмнява(както ще направи голяма част от четящите тук и ще започнат да обясняват как са събирали по хх литра и т.н.) На мен ми е интересно защо когато им кажат резервоара е 55л всеки тръгва да го мери(по свои си начини) а когато им кажат двигателят ти е 1400цц всеки вярва а никой не почва да го мери
-току виж се окаже че е 1598цц 
П.С. Това беше в кръга на шегата.Значи официалната информация от Фолксваген е че Голф4 3/5 врати с предно предаване има резервоар с вместимост 55л(в тях е включена и резервата).Оттам нататък може всеки да реши дали да им вярва или да се съмнява(както ще направи голяма част от четящите тук и ще започнат да обясняват как са събирали по хх литра и т.н.) На мен ми е интересно защо когато им кажат резервоара е 55л всеки тръгва да го мери(по свои си начини) а когато им кажат двигателят ти е 1400цц всеки вярва а никой не почва да го мери
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
И на голф 3 и на голф 4 резервоара е 55л. Навсякъде го пише. Резервата разбира се е включена в тях. Въпросната разлика, която всеки колега долавя е начина на зареждане. Значи на сух резервоар се сипват 55л и той е пълен. ОБАЧЕ, ако си играеш да го обезвъздушаваш може да хване около 4-6 литра повече. Според мен това е разковничето на спора. Аз понеже всеки път зареждам до горе и понякога си играя да го обезвъздушавам, но понякога ме мързи . Всеки може да пробва.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Колега Vladko,прав си на 100 %.
Винаги има малки разлики между всяка кола излезнала от завода.
Иначе събира 55 литра.
Но съм чувал и виждал,че може първият собственик на колата да си е избрал обема на резервоара-тоест на почти всики коли с двигател като неговата да са с 55 литра,а той да е искал да му сложат 62...
Винаги има малки разлики между всяка кола излезнала от завода.
Иначе събира 55 литра.
Но съм чувал и виждал,че може първият собственик на колата да си е избрал обема на резервоара-тоест на почти всики коли с двигател като неговата да са с 55 литра,а той да е искал да му сложат 62...
Върни се в “Дизелови агрегати”