Бутане / местене на дизелов автомобил
-
chriss
- Автомобил: VW MK4
- Двигател: ATD PD TDI
Бутане / местене на дизелов автомобил
Сутринта забелязах, че колата ми не е на същото място, където я оставих снощи. Беше преместена с около метър напред и не беше толкова близо до тротоара. Понеже се повъртях около нея от магазина в близост излязоха двама и почнаха да ми обясняват, че им пречела да зареждат и т.н. / аз не мисля, че съм спрял така че да им преча, но е факт, че са я преместили с бутане. Въпроса ми е може ли да и стане нещо на колата, знам, че дизел не се пали на бутане, понеже може да прескочи ремък. Казаха, че били много хора и са я надигали, колата е Г3 чист дизел.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Бутане / местене на дизелов автомобил
дядо ми едно време си палеше волга-та (чист руски дизел), като я пускаше по инерция (улицата пред тях е под наклон). за кви прескачания на ремъци говориш нз.. може пък немците по друг начин да ги правят.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бутане е опасно зимата когато е студено.
Но това не означава, че трябва да си палиш колата всеки ден през лятото с бутане.
Но това не означава, че трябва да си палиш колата всеки ден през лятото с бутане.
Аз знам от по-стари шофъори, че коли с ремък не е добре да се палят с бутане, за тези с верига нямало проблем.
има една поговорка колеги "в царството на слепите и едноокия е цар" като не става с друго бутай 

- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ahhi написа:има една поговорка колеги "в царството на слепите и едноокия е цар" като не става с друго бутай
принципно е противопоказно да се пали дизел с бутане ама като няма друг вариянт бутане му е майката-
salama
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги.Имам въпрос-защо не е желателно да се пали дизел с бутане?
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Прехвърля ремъка.
-
salama
- Автомобил:
- Двигател:
То че го прехвърля ок това го знаем,ама защо? При условие че и в двата случая въртящият момент идва от коляновият вал.?Палиш на стартер развърта маховика....Палиш с бутане-въртенето отива отново от към маховика,и сега....?
- actros1846
- Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
- Двигател: AFN 1999
salama написа:То че го прехвърля ок това го знаем,ама защо? При условие че и в двата случая въртящият момент идва от коляновият вал.?Палиш на стартер развърта маховика....Палиш с бутане-въртенето отива отново от към маховика,и сега....?
Сори колега ама има голяма разлика от бутането на скорист и паленето със стартер пак и ако беше така работат хората нямаше да измислят стартера и секи щеше да си бута колата да запали 
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото знам се получава от разликата в скоростта на колата,и оборотите на двигателя в момента на превъртането.Ако колата се движи бързо,а палиш на малка предавка.Същото ако караш с 130 примерно,и по някаква прични превключиш на втора.Оборотите рязко се вдигат и ремъка прехвърля.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
chriss написа:Сутринта забелязах, че колата ми не е на същото място, където я оставих снощи. Беше преместена с около метър напред и не беше толкова близо до тротоара. Понеже се повъртях около нея от магазина в близост излязоха двама и почнаха да ми обясняват, че им пречела да зареждат и т.н. / аз не мисля, че съм спрял така че да им преча, но е факт, че са я преместили с бутане. Въпроса ми е може ли да и стане нещо на колата, знам, че дизел не се пали на бутане, понеже може да прескочи ремък. Казаха, че били много хора и са я надигали, колата е Г3 чист дизел.
специално в твоя случай не се притеснявай няма нищо да и стане на колата ти от тва бутане-ако буташ да палиш добре ама тес юнаци не са я палили нали -ако искат и 20 км да я бутат нама ко да и стане.
пп и аз съм палил няколко пъти мойта с пускане по наклон и то с проблемна шайба на коляновия вал ама и няма нищо
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
salama написа:То че го прехвърля ок това го знаем,ама защо? При условие че и в двата случая въртящият момент идва от коляновият вал.?Палиш на стартер развърта маховика....Палиш с бутане-въртенето отива отново от към маховика,и сега....?
Така е , но дизела се върти по-трудно заради компресията .
За да няма проблеми при паленето , въртенето трябва да е равномерно . Това може да се постигне само на стартер . При бутането на колата става така че в до момента на най-голяма компресия и подаване на горивото за запалване скоростта на буталото е малка и след това изведнъж имаме работен ход на буталото .Следва рязко ускорение на валовете и ремъка може да забрави някоя стъпка
.- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Направо се заливам от смях!Нещо става с тоз форум,като че ли преди две години не беше така
Сорка за спама,ама някои работи не могат да се опишат,требе да се преживеят 
Сорка за спама,ама някои работи не могат да се опишат,требе да се преживеят 
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
H2O написа:......требе да се преживеят
сигурен ли си
?Върни се в “Дизелови агрегати”