Сериозен проблем с голф 3 дизел - РЕШЕН
-
bochogo
- Автомобил:
- Двигател:
Сериозен проблем с голф 3 дизел - РЕШЕН
Имам проблем с паленето на голфа 1.9 ТД.Ходих в лукойл сложиха ми малко бензин за вдигане на октана добавка за дизел и ми напълниха резервоара с нафта,но проблема продължи да се осложнява.При трудно запалване на смукач(понеже без смукач не може вече да запали)Пуши бяло-сив пушек.При каране продължава да пуши,няма тяга и двигатела не работи както трябва и странно бръмчи сякаш нещо трака
Мисля че е от нафтата която зареждах на черно
ПОМОГНЕТЕ !!!
Re: Сериозен проблем с голф 3
Като начало сбъркал си раздела.
Дай малко повече инфо за мотора 1Y или AAZ. Като начало провери подгревни свещи, дюзи и дали ти надува маркучите на охладителната система.
Дай малко повече инфо за мотора 1Y или AAZ. Като начало провери подгревни свещи, дюзи и дали ти надува маркучите на охладителната система.- martin4o_mom4e
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PF 1988
Първо наистина си объркал раздела.По темата:
Двигатела ти най-вероятно е ААЗ.Проблема не ти е в нафтата а центровката.
Щом палиш трудно и пуши си прескочил зъб на помпата,но щом тропа си прескочил зъб и на разпределителния вал,или общо взето центровката ти е разместена.Оправяш си центровката и свиркаш.Обърни внимание и на шайбата на коляновия вал.Дано това не е причината за разместената центровка,а хлабав ремък да е,иначе..... теми бол и главоболие.
Двигатела ти най-вероятно е ААЗ.Проблема не ти е в нафтата а центровката.
Щом палиш трудно и пуши си прескочил зъб на помпата,но щом тропа си прескочил зъб и на разпределителния вал,или общо взето центровката ти е разместена.Оправяш си центровката и свиркаш.Обърни внимание и на шайбата на коляновия вал.Дано това не е причината за разместената центровка,а хлабав ремък да е,иначе..... теми бол и главоболие.
-
bochogo
- Автомобил:
- Двигател:
Реши се проблема ролка на коляновия вал и ремък 100лв работа! 
Върни се в “Дизелови агрегати”