Колеги, моля дайте инфо за това ГНП

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Колеги, моля дайте инфо за това ГНП

Мнениеот GAD » Сря 12 апр 2006 14:02

Колеги, моля дайте инфо за ГНП Lucas/CAV.

Това е модела на горивонагнетателната помпа с която е оборудвано моето 1.9 D POLO AEF. Доколкото научих от нета на VW чист дизел слагат или такава или BOSCH.

Май и някои от 1Y модела са с такива помпи...

Проблема обаче е, че за BOSCH има доста изписано, а за Lucas/CAV няма никаква сервизна информация... Как например се намалят/увеличават оборотите на такава помпа?

Благодаря предварително! :)

Потребителски аватар
rusty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusty » Чет 13 апр 2006 0:02

Има една книжка, казва се Леки автомобили: наръчник по дизелова горивна апаратура, струва 12 лв. и я има в почти всички книжарници. Аз я имам пед мене но ми е много трудно така да ти обясня кое какво е. Успех!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 13 апр 2006 8:24

В Google-излизат доста сайтове за този тип помпа-ако успееш там да намериш нещо :wink: Препоръчаха ми един сервиз-намира се на ул.Герена в Орландовци-като се движиш по Мара Бунева в посока Бенковски-това е пряката преди ж.п линиите в ляво-на около 50м.

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

...

Мнениеот rudolf » Съб 06 май 2006 11:25

гадче ,там кадето жилото ти дърпа има едно палче което се опира в един болт с гайки,,,наизуст говоря...просто се развива повече за д ане ти се връща плочката толкова и се притяга после с гайката за да не се саморазвива...в зависимост от колко ти подпира болчето си на толко оборота....мисля че 10ка е гайката...ще се ориентираш- ти си грамоно дете :drive

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Пон 08 май 2006 9:41

В грешка си! Оборотите не се регулират от това лостче с жилото, а от едно друго в ляво от него! Пак е с болт и контрагайка, а това за което ми пишеш ти - въобще не ти препоръчвам да го въртиш!

Успех! :)

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

...

Мнениеот rudolf » Пон 08 май 2006 16:56

найзуст ти говорех,,,не гледам сега колатаи може да не съм бил точен с описанието...,и незнам ти за кое точно говориш, но аз си го регулирах от което си трябва, под вещото набюдение на опитен наблюдател....просто исках да ти кажа че е от там ,,радвам се че си го намерил и сам.

Върни се в “Дизелови агрегати”