Бял дим сутрин от ауспуха ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
juli76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Бял дим сутрин от ауспуха ?

Мнениеот juli76 » Пет 14 апр 2006 20:30

Сутрин като запаля няколко минути излиза бял дим от ауспуха след което изчезва постепенно. :? На какво може да се дължи това според вас. :(Смятам че това не е от центровката на помпата защото при последната смяна на ремъка всичко е точно. Уточнявам че това не е пара от конденз а по скоро сурова нафта според мен.Аз имам съмнения че дюзите са позапушени вече и сутрин първоначално докато двигателя достигне работна температура не функционират оптимално. :?Ако автомобила не се кара 5-6 часа след това пак се наблюдава подобен ефект само че по краткотраен :roll: Уточнявам че говоря за TDI мотор на близо 280 хил.км. :) Какво да правя да свалям ли дюзите за профилактика и ремонт евентуално смяна на разпръсквачи или няма проблем да карам и така :? Дали това може да повлияе на разхода и мощноста неблагоприятно :?:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 14 апр 2006 20:37

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 17 апр 2006 8:31

Споко, карай си количката, ама както пише в препращащия линк ВИНАГИ дърпай обогатителя при студен двигател :) . Няма значение каква е температурата навън - дали е лято или зима!
На мойто 1.9 ТД си пуши винаги така - хубавото в случая е, че не пуши тъмен дим, че... :banghead: Ходил съм на диагностока и ми викат, че на тея стари печки е нормално :wink:
Ако смяташ, че има нещо нередно отиди на фирмения сервиз!!!

Върни се в “Дизелови агрегати”