Много ми се иска да направя нещо извратено по тази кола Замяна на 1.4тди с 1.9 тди ?
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Замяна на 1.4тди с 1.9 тди ?
Искам да ви попитам колеги за една интервенция,която много ми се иска да направя в далечно бъдеще,ако разбира се е възможно.Да махна от Полото двигателя (1.4 тди),скоростната кутия и предното окачване,като на тяхно място сложа 1.9тди 131 коня мотор,със скоростна кутия и полуосите.Искам да знам възможно ли е,долу-горе какви пари е,и ако е възможно ще се разпадне ли купето
Много ми се иска да направя нещо извратено по тази кола
Просто ме ръчка отвътре.Казвайте тука да започвам да събирам пачката.Поздрави.
Много ми се иска да направя нещо извратено по тази кола
Последна промяна от Velko на Пон 12 апр 2010 12:07, променено общо 1 път.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бърз въпрос за смяна на мотор
Според мен няма да сменяваш само тези неща,а и компютър ще ти трябва за този двигател.И другото,за което се сещам двигателя,който искаш да слагаш не е ли по-голям?
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разбира се,по-голям е.Затова е и тази тема.Интересува ме дали ще се събере,как трябва да се подсили купето,генерацията трябва ли да се сменя,компютъра както ти си писал...изобщо ако някой е наясно нека да ми помогнеrosen79 написа:Според мен няма да сменяваш само тези неща,а и компютър ще ти трябва за този двигател.И другото,за което се сещам двигателя,който искаш да слагаш не е ли по-голям?
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Компютъра със сигурност ще го сменяваш.Генерацията най0вероятно и нея следвайки логиката.А това дали ще пасне вече не съм много сигурен.
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Никой ли няма да помогне?Никой не е наясно с такава интервенция?Мислех си дали такъв мотор би паснал само ако е взет от Поло (предвид дължината на полуосите),или би станал и от Сеат Ибиза да речем.Явно на никой не му се занимава да даде съвет или да помогне с опита си. 
-
KirilGeorgiev
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Замяна на 1.4тди с 1.9 тди ?
Как да ти се отговори като не си написал това Поло дето искаш да му слагаш 1.9 мотор коя година е.
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пропуснал съм.2000 година е.А доколкото знам този мотор 1.9 131 коня е от 2005 година или нещо такова.KirilGeorgiev написа:Как да ти се отговори като не си написал това Поло дето искаш да му слагаш 1.9 мотор коя година е.
-
KirilGeorgiev
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Попитах те за година защото по новите Пола ги има с този мотор 130кс.Предполагам че на твоето ще е много сложно-скъпо да му сложиш въпросния мотор.
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има го и на по старите Ибизи.НЕ ми помагаш много колега.Това са само предположенияKirilGeorgiev написа:Попитах те за година защото по новите Пола ги има с този мотор 130кс.Предполагам че на твоето ще е много сложно-скъпо да му сложиш въпросния мотор.

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ще взема да питам в някой друг форум...на Сеат или Ауди - Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Осъществимо ли е,скъпо ли ще бъде,голям ли е филма,по добре ли ще е да събера 3хиляди и направо да взема Сеат Ибиза с такъв мотор.Което ще значи че вече ще съм част от друга организация
От друга страна ако смяната на мотора с по-големия не е толкова тегава,бих изтеглил кредит да го направя.Редовно гледам едно предаване по Дискавъри, Chop Shop се казва.Един индиец и един англичанин слагат всякакви двигатели във всякакви купета.Резнат тук,резнат там и готово... и докато го гледах се зарибих.Сложиха двулитрово турбо от Импреза в Голф 2 
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Velko написа::gives:Редовно гледам едно предаване по Дискавъри, Chop Shop се казва.Един индиец и един англичанин слагат всякакви двигатели във всякакви купета.Резнат тук,резнат там и готово... и докато го гледах се зарибих.Сложиха двулитрово турбо от Импреза в Голф 2
Е ти намери от какво да се зарибиш
Да беше казал че си се зарибил от Оverhaulin да те разбера че онзи Чип Фус е малък бог ама този циганин с флекса.... 
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за високата активност и помоща колеги
http://www.youtube.com/watch?v=kV57zKp_t2c
http://www.youtube.com/watch?v=kV57zKp_t2cПоследно избутана от Velko на Пет 16 апр 2010 22:04.
Върни се в “Дизелови агрегати”