Решила съм да си купя този модел пасат, около 2002 г. Моля,ако някой има опит с автоматичния вариант, нека да сподели опит. Има ли "задължителни" проблеми, свързани с автоматика? Благодаря предварително
Молба за мнение относно VW Passat 1.9 TDI B 5.5 автоматик
Молба за мнение относно VW Passat 1.9 TDI B 5.5 автоматик
Здравейте!
Решила съм да си купя този модел пасат, около 2002 г. Моля,ако някой има опит с автоматичния вариант, нека да сподели опит. Има ли "задължителни" проблеми, свързани с автоматика? Благодаря предварително
- niks76
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
Re: Молба за мнение относно VW Passat 1.9 TDI B 5.5 автоматик
какво по то4но те интересува?
п.с задължителни проблеми няма но си има специфи4ни особености на кутията и говорим за 4 степенен автоматик или типтроник?
п.с задължителни проблеми няма но си има специфи4ни особености на кутията и говорим за 4 степенен автоматик или типтроник?
ИЗВИНЯВАМ СЕ!!! не съм прочел хубаво заглавието не ме
и се пак се надявам да съм от полза
Какъв двигател?
Не съм срещал под 2.5 автоматик. Не казвам, че няма просто не съм срещал.
за 2.5 дизел автоматик: Когато аз си избирах пасата ми базикаха че ако си зема такъв автоматик ще трябва да го оставям на входа на София като влизам щото ще ми отсича главата ако го карам в града
Автоматика е в плюс на дълги дистанции, но и 6-та скорост на дълго рядко се сменя:).
* Ако се прецакат скоростите много по-трудно и май по-скъпо ще си ги оправиш( Не всеки се наема да ги прави, а хората които могат са още по-малко)
Последното е мое мнение. Нямам личен опит, но на един приятел се прецакаха и 3 месеца чака от незнам къдеси да му докарат цяла скоростна кутия (колата не е VW).
Надявам се някак да съм помогнал. УСПЕХХ
и се пак се надявам да съм от ползаКакъв двигател?
Не съм срещал под 2.5 автоматик. Не казвам, че няма просто не съм срещал.
за 2.5 дизел автоматик: Когато аз си избирах пасата ми базикаха че ако си зема такъв автоматик ще трябва да го оставям на входа на София като влизам щото ще ми отсича главата ако го карам в града
Автоматика е в плюс на дълги дистанции, но и 6-та скорост на дълго рядко се сменя:).
* Ако се прецакат скоростите много по-трудно и май по-скъпо ще си ги оправиш( Не всеки се наема да ги прави, а хората които могат са още по-малко)
Последното е мое мнение. Нямам личен опит, но на един приятел се прецакаха и 3 месеца чака от незнам къдеси да му докарат цяла скоростна кутия (колата не е VW).
Надявам се някак да съм помогнал. УСПЕХХ

предполагам, че за типтроник се пита, така че за него ще говоря. (слага се и на 1.9)
Ако е обслужвана и карана нормално, а и ти продължиш да го правиш (смяна на масло на всеки 60к км - 200-250 лева), проблеми с кутията в този живот на колата не би трябвало да има.
"Проблем" би могло да ти е единствено по-високият разход при висока скорост (над 130) и градско
Ако е обслужвана и карана нормално, а и ти продължиш да го правиш (смяна на масло на всеки 60к км - 200-250 лева), проблеми с кутията в този живот на колата не би трябвало да има.
"Проблем" би могло да ти е единствено по-високият разход при висока скорост (над 130) и градско
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
За да не пускам и аз нова тема и понеже се оглеждам за Б5 1998Г автомат АФН 110 конски сили някакви особености на кутията и какво трябва да се гледа всъщност,останалото е ясно че ще се гледа с ваг ком,а и предноицата вече е доста ефтина
както и турбината,та ме притеснява най вече ръждата(как са Б5 откъм ръжда) и автоматика
,а се насочих към него защото карам 99% градско освен примерно на ски и веднъж в годината до морето
И друго нещо
понеже колата ще е на баща ми ,който е инвалид,мисля че 110 кс се вписват в границите на инвалид?-в наредбата пише 117 Kw,КОЕТО ПО МОЙ ИЗЧИСЛЕНИЯ СИ Е 156 КОНСКИ СИЛИ 
И друго нещо
Благодаря за отговорите до тук!
Честно казано съм леко резервирана към автоматиците, вероятно защото никога не съм карала такъв автомобил
Но просто искам да съм наясно какви ще са минусите спрямо ръчните скорости, ако намеря нещо, което иначе ми допада, а е автоматик.
Честно казано съм леко резервирана към автоматиците, вероятно защото никога не съм карала такъв автомобил
Но просто искам да съм наясно какви ще са минусите спрямо ръчните скорости, ако намеря нещо, което иначе ми допада, а е автоматик.
- niks76
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
gerblack написа:Благодаря за отговорите до тук!
ето ти повод за размисъл;карам пасат Б5.5 1.9 типтроник ве4е около 300000км тук във франция ,в Бг имам по хубав пасат Б5.5 с 6 скорости и познаи кои е сложен в обява продава се:"ръ4ката"
при пасат Б5 и следващите поколения ръжда няма ;типтроник е при мотора 1.9 тди 116-131 коня и 2.5 тди;при по малките 1.9 мотори е обикновен автомат с 4 скорости и само при 2.5 има типтроник със задвижване на 4-те колела.общо взето какво се гледа на кутията:трябва да превклю4ва плавно и без удари и при загрял мотор на 10-15градусов наклон колата без газ трябва да стои на място и да не връща назад или което е още по добре леко тръгва без газ по наклона
оборотите на 5 скорост при типтроника и 6-та при ръ4ката са с едни и същи параметри ;при автомата градския разход е малко по голям от при ръ4ката
Последна промяна от niks76 на Сря 24 ное 2010 17:20, променено общо 1 път.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
за разхода предполагах-ама всеки ден имам 13 сфетофара до работата
кеф цена няма
и се молим да е издъхне и това е
явно всичко трябва да става плавно при автомата,благодаря.131 коня съм го изключил понеже не ми влиза като цена и ще е 110 коня
Никс тва нещо търпи ли един чип и една турбина от Шаран с по-големи дюзи и елемент на помпата,или тва си е изнасилване на автомата и така да се каже таралеж в гащите-дърпане дявола за опашката
кеф цена няма
явно всичко трябва да става плавно при автомата,благодаря.131 коня съм го изключил понеже не ми влиза като цена и ще е 110 коня
Никс тва нещо търпи ли един чип и една турбина от Шаран с по-големи дюзи и елемент на помпата,или тва си е изнасилване на автомата и така да се каже таралеж в гащите-дърпане дявола за опашката
А имате ли представа какъв приблизително е разходът на гориво на варианта 4х4 (седан) спрямо този на автоматика и ръчния вариант без 4х4?
- kijelmi
- Автомобил: Passat R-Line BiTDI
- Двигател: CUAA 2020
Другари аз съм със Пасат Б5 2000 г. 1.9 115 к.с. 85 kw. и автоматика ми е 5 степенен + типтроник.Така че , слага се не само на 1.9, 131 к.с. или на 2.5, 150 к.с. мотори. Кода на двигателя ми е "ATJ".Относно разхода в градски условия ми дава около 7.9 литра на 100 км.а в извън градски условия разхода ми около 6.3 литра на 100 км. Имам автомобила от 8 месеца и засега съм изминал 16000 хиляди километра не съм имал проблеми с автоматика, включва си плавно на голям наклон задържа колата да не тръгне назад в режим типтроник си превключва скоростите доста по бързо има и възможност да изпозваш и двигателя като спирачка сваляйки скоростите. Само не знам какво ще е поведението на колата през зимата в снега.
грубо: 4х4 е около литър-два повече отколкото не-4х4. Автоматикът е около литър повече от ръчката (на градско, на м/уградско от 0 до 1 литър).
Благодаря за отговорите! Доста ще ми помогнат при избора!
- niks76
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
ли4но мое мнение е 4е без мултитроник останалите кутии си държат предоволно на 4ипосване.типтроника при 1.9и 2.5тди е еднакъв с разли4ни конвертори и еднакви 310nm;на около 400нютон метра по4ва да се шашка компа на кутията -дотам никакви грижи;разхода на 4ипосан автоматик пада
п.с ли4но аз обикновен автоматик на предно пове4е няма да си купя-4ак на трета гуми върти и следващата ми кола задължително пак ще е автомат ,но със задвижване на 4-те колела
п.с ли4но аз обикновен автоматик на предно пове4е няма да си купя-4ак на трета гуми върти и следващата ми кола задължително пак ще е автомат ,но със задвижване на 4-те колела
- mkboneva
- Автомобил:
- Двигател:
От една година карам кола с автоматични скорости и никого не бих се върнала обратно. Разхода на дизел е малко повече отколкото с ръчни скорости на градско, а по магистралите разлика няма. А от гледна точка на удобството автоматика е супер, особено ако имаш Auto Hold.
-
Kalin72
- Автомобил:
- Двигател:
Разхода на дизел е малко повече отколкото с ръчни скорости на градско, а по магистралите разлика няма
Ти вероятно караш кола с DSG, а не от стария тип, с торк конвертор. Затова и разлика с ръчните скорости няма.
Върни се в “Дизелови агрегати”