Много пуши и не иска да върви
-
KIRO123
- Автомобил:
- Двигател:
Много пуши и не иска да върви
Имам проблем с моя голф 1.6 ТДИ от известно време взе да пуши доста и неиска да върви и взе да гори доста масалце на 4000 хил. 1 литър. ???
Благодарим предварително
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Re: Много пуши и не иска да върви
Най-вероятно турбото изпаткало. 

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
най-лесния начин да разбереш е да вържеш буустметър и в движение на 2400 оборота настъпвай яко , ако достигне 0.6 - 0.8 значи бачка ама странно да пуши черно и да не върви би трябвало да е тя . Мотора ти е SB вероятно ... изкарай маркуча от турбото към интеркуулера и форсирай на място ... виж ще духа ли сушуара в ръцете ти ... и най добре пробвай да караш малко без този мъркъч ...без турбото да надува ,остави го отворено и нека взема въздух от маркуча който влиза в интеркуулера така после като вдигнеш капака ще видиш по него дали и масло хвърля тази турбина ... Отностно буустметър не се коркай ,че струват по 40 лева и още 15 конзолите ... купи си уред за измерване на налягане на различни машини който пак е в барове ...мой приятел му сложих такъв който е до 2.5 бара с 49 мм диаметър и с капачка пластмасова за теглич су пасна супер на таблото ... може да ти пратя снимки ако искаш 
-
KIRO123
- Автомобил:
- Двигател:
колега махнах марку4а от турбото кам интеркулера и от жатре на марку4а има масло оба4е като я запалих и я изфорсирах турбото си духа доста здраво
какво ли може да е ?????
- Pacho B
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,тука по форумите няма да стане,иди до някой сервиз да ти го видят
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
не че разбирам ама ако беше от русе щях ме да го погледнем . Виж сега казваш има малко масло в турбото значи лека по лека пълниш интеркуулера ... виж го внимателно да не е запушен да не бяга надува на турбото от маркуча преди да взлиза в него абе да нямаш някъде запушено преди смукателният колектор и да е сцепен маркуча преди него да изпуска от там ... значи все пак ако успееш да я замериш в движение колко надува това турбо ще е най добре ... пробва ли да я караш без турбо ... повече ли пуши ... а как си с центровката на помпата ама ако ти работи турбото и гориво да имаш пак малко ще пуши ама ще върви
ще го мисля малко и ще ти пиша ако измисля нещо евентуално 
-
KIRO123
- Автомобил:
- Двигател:
Колега когато махнах марку4а пушенето не се промени се сащото си пуши а за интеркулера го 4истих преди около 10 хил. км. вазможно ли е пак да е запушен а относно как надува турбото ами според мен надува доста добре заштото като стисна марку4а и дам газ марку4а се издува ако се сетиш нещу пиши ще сам ти благодарен 

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Ми то турбото явно духа, ама това духане не влиза в мотора.
провери турбото дали има луфт ако има голям луфт го отпиши на изгасен мотор ако е голям аксилния луфт е умряло
Върни се в “Дизелови агрегати”