Спирачката...

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Спирачката...

Мнениеот stanimir » Сря 06 сеп 2006 10:39

Здравейте събратя! Днес на два пъти ми се наложи маалко по-силно и маааааалко по-рязко да натисна спирачката,в гардско, откъм 80км. Хубаво,спря,но и на двата пъти нещо изщрака в педала,сякаш,нещо като търкалце ли,как да го определя,не знам. Мисълта ми е - това ли е ABS-а или що е то?Така ли се случва? Нямаше проблеми при спирането,стори ми се нормално,но като се има предвид,че все съм си карал лада самара до преди 2 м.май нямам база за сравнение :)
Мисълта ми е, Ок ли е всичко ,че ако ми откаже някой път спирачката...ще ме откаже,направо,хух... :roll:
10х!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 06 сеп 2006 10:55

Най-вероятно е АБС-а ,забележи като спираш плавно че сигурно няма такова нещо и после пробвай по-рязко /по възможност на прашно място/ и ако пак "ритне" педала значи е АБС !

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Сря 06 сеп 2006 16:31

Stivi написа:Най-вероятно е АБС-а ,забележи като спираш плавно че сигурно няма такова нещо и после пробвай по-рязко /по възможност на прашно място/ и ако пак "ритне" педала значи е АБС !

Ама , в смисъл-че се е прецакал ли или това е нормалното му действие? :shock

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 06 сеп 2006 16:59

Това си му е нормалното действие,тоест усеща се кога работи. При някой коли доста "рита" като на предишната ми Астра а при други като на Г4 /понеже на него имам наблюдения/ почти не се усеща така че не се притеснявай нормално е !

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Съб 09 сеп 2006 14:02

Stivi написа:Това си му е нормалното действие,тоест усеща се кога работи. При някой коли доста "рита" като на предишната ми Астра а при други като на Г4 /понеже на него имам наблюдения/ почти не се усеща така че не се притеснявай нормално е !

Ок,тенкс много!!!!!

Върни се в “Дизелови агрегати”