170 е по километраж демек сигурно е 155-160

Казвам че дърпа бавно защото границата е доста рязка и преди това е съпроводена със промяна в звука.Както казах над тези обороти не я карам но при изпреварване е доста гадно-колата създава усещане за мощ тръгвам да изпреварвам и упс-засечка

Както казва никс колата би трябвало да набере минимум 180-190(та дори и 200) по километраж-все пак максималната мощност е на 4000 и след нея би трябвало да забие носа на към 4200,а тя в един момент започва лееекичко да набира и си стига до 170-няма мъчене,няма боботене ,няма забиване просто си ги заковава и толкоз.
rusty знам за меренето на налягането ама меренето на турбото с уред в движение с прекарани маркучи си е голям пирует,просто това 1.6 е от компа и показва че турбото си надува доста добре.А иначе датчика е един и би трябвало да го отчете но той е най-малко вероятен.По вероятни са двата клапана на геитовете(най-вече той) и на рециркулацията-та мисалта ми е има ли начин да ги изпробвам тях?
niks трудно ще ми е да намеря и сложа друга помпа само за проба при условие че аз клапан не мога да намеря за проба.А предварение-закаснение на 1З не се ли контролира от пиезодатчик в 3-та дюза и датчика за оборотите или сам се объркал от AHU?Иначе си абсолютно прав че две еднакви помпи няма както и няма два еднакви мотора,но пък чак такава разлика и то само след 3000 об.Както писах преди това колата просто лети.Единствено ако има допълнително впръскване на гориво от друго устроиство подобно на обоготител след 3000 об.,но доколкото ми е известно на електронните помпи няма.Колите за които споменаваш имат ли промяна в звука?