проблем с паленето сутрин

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
vessos
Автомобил: VW BORA 1.9 TDI 131
Двигател: ASZ 2002 year

проблем с паленето сутрин

Мнениеот vessos » Пон 18 сеп 2006 17:33

карам golf 3 дизел от около 6 месеца , досега сутрин нямаше никакви проблеми с паленето , но от няколко дни изобщо не е така , сутрин ръмжи по 3 4 та даже и повече минути докато запали . моля даите някакъв съвет , че вече се виждам в чудо с тази кола.
мерси предварително

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 18 сеп 2006 18:08

:handshake Добре дошъл-не е от нафтата,ако аватара ти е месторабота :stumm mhihi Най- вероятно подгряващи свещи ама има и още причини.....Знам,че е досадно и иска време,но може да :търсачкаа и да решиш кое по-напред да човъркаш!За филтри няма да те питам...... :gruebel

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Пон 18 сеп 2006 18:31

1-во акомулатор,2-ро да не взема въздух,3-филтри/горивен,въздушен/4-подгряващи свещи,5-обогатите,6-помпа или ремонт/последено и нежелателно./

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 18 сеп 2006 20:05

И още едно иди да ти изчистят и проверят стартера.Моя като го свалих беше с един разбит лагер и целия в листа.След това на -20 палеше по добре от колкот на 0 градуса.

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Вто 19 сеп 2006 8:39

Свещите... Сваляш съединителната пластина и ги мериш една по една... Трябва да ти дадат еднакъв ампераж...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 19 сеп 2006 9:03

GAD написа:Свещите... Сваляш съединителната пластина и ги мериш една по една... Трябва да ти дадат еднакъв ампераж...

С такова мерене не става. Дори да показват така, че работят, възможно е да не греят достатъчно. НО ако мен питаш, може и да не е от свещите, тъй като не е толкова студено, че да имат такова голямо значение. По вероятно да е от нещо друго, може би както колегата по горе е писал въздух в горивната система.

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 19 сеп 2006 9:11

dobrinb написа:
GAD написа:Свещите... Сваляш съединителната пластина и ги мериш една по една... Трябва да ти дадат еднакъв ампераж...

С такова мерене не става. Дори да показват така, че работят, възможно е да не греят достатъчно. НО ако мен питаш, може и да не е от свещите, тъй като не е толкова студено, че да имат такова голямо значение. По вероятно да е от нещо друго, може би както колегата по горе е писал въздух в горивната система.
Добри-сори ама баш от свещи не се пали и в топло време-на Niksi му побеля косата като ги видя двечки к,ва форма бяха придобили...... :oops:

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Вто 19 сеп 2006 10:03

dobrinb написа:

Аз неслучайно написах този съвет. Имах същия проблем като паднаха температурите преди 2 седмици. Палеше след много въртене и подгряване. Сутрин на моменти е около 5 'С което си е студ.
Когато проверих свещите се оказа, че 2 са изгорели. Сложих 2 стари, които ми бяха останали от предната смяна и сега си пали от раз!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 19 сеп 2006 10:11

Може и аз да съм в грешка, но на моя Голф, който беше TDI 1997г. свещите грееха само при температури около и под 0 градуса. Иначе при по високи температури лампичката светва за 1-2 сек и угасва, а пък и дизелджията ми го каза това. Може би защото е по - нов, или точно при AHU двигателите е така - не знам :dontknow: .

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 19 сеп 2006 10:22

dobrinb написа:Може и аз да съм в грешка, но на моя Голф, който беше TDI 1997г. свещите грееха само при температури около и под 0 градуса. Иначе при по високи температури лампичката светва за 1-2 сек и угасва, а пък и дизелджията ми го каза това. Може би защото е по - нов, или точно при AHU двигателите е така - не знам :dontknow: .
Тия по-новите са така-на Форд TDCI а и предполагам и другите Комън рейл-според температурата на маслото :dontknow: зависи продължителността на подгряването.

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Вто 19 сеп 2006 10:52

dobrinb написа:Може и аз да съм в грешка, но на моя Голф, който беше TDI 1997г. свещите грееха само при температури около и под 0 градуса. Иначе при по високи температури лампичката светва за 1-2 сек и угасва, а пък и дизелджията ми го каза това. Може би защото е по - нов, или точно при AHU двигателите е така - не знам :dontknow: .

Това светене на лампата, колега, е подготвителния период за подгряване на свеща и след като изгасне означава, че можеш да въртиш стартер, а не че свеща е спряла да грее! Тя продължава работата си дори на запален двигател и може да трае до 3 минути в зависимост от температурата...

Тук обяснявам по-скоро принципа какъв е самото времетраене за твоя модел не знам какво е... :idea:

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Вто 19 сеп 2006 11:52

Всички пишат вярни неща само дето не съм сигурен за това дето подгряват по 3 мин.щото в моите таблици за свещи макс време за
подгряване 10-12сек.ама може и така да е.Но човека не каза или аз не разбрах дали пали веднага и се тресе или докато не пали се тресе.
Може да е авансатора :idea:

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Вто 19 сеп 2006 11:54

правилно колега GAD. в топло време, лампичката може и да не светне като палиш или да мигне само, което не означава че свещите не греят

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Вто 19 сеп 2006 13:03

don hose написа:Всички пишат вярни неща само дето не съм сигурен за това дето подгряват по 3 мин.щото в моите таблици за свещи макс време за подгряване 10-12сек.ама може и така да е.

Най-вероятно това е време за достигане на максимална температура...

Заслушай се сутрин след като запалиш колата и ще чуеш едно щракване на реле след няколко минути... Е това е прекъсването на така наречения след запалителен период на подгряване...

Това е за моето Polo... Но мисля, че и Golf е на подобен принцип.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 19 сеп 2006 23:22

проследи си кабела които тръгва от свештите към купето ,влиза в една 4ерна пластмасова кутиика и там много 4есто прегаря пластината и дефакто вси4ко е в ред а няма ток на свештите останалите работи са написани

Върни се в “Дизелови агрегати”