Грешка на 1.9 ТДИ - "intake manifold preassure"

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
masmag
Автомобил:
Двигател:

Грешка на 1.9 ТДИ - "intake manifold preassure"

Мнениеот masmag » Пон 02 окт 2006 14:40

Здравейте!

Обръщам се към всички, които знаят нещо по въпроса с грешката в моето ТДИ - "intake manifold preassure". Човека с компютъра ми посочи каде се намира датчика, който генерира тази грешка и след като разцъках по колата, открих че ми е скъсан маркуча дето вкарва въздух във въпросния датчик. Смених го. Проблема си стои! При 2000 оборота на 5 скорост и 100 км/час, колата ми минава в някакъв авариен режим и ми ограничава подаването на гориво. Когато върна газста и после пак подам газ се оправя за момент и след това пак същото положение. Заглъхването НЕ се проявява при едни и същи обороти. Когато съм на равно се получава пак, но вече при 3000 оборота и 140 км/час. Смених всичко, което ме съветваха разни майстори, като почнеш от филтри, маркучи, катализатор и т.н. Вече не знам какво да правя. Ако някой знае нещо по въпроса, моля да помогне.

Потребителски аватар
nix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nix » Пон 02 окт 2006 15:59

налягането на турбото?
Intake Manifold - входящ колектор. Явно необходимото налягане е по ниско или по високо. Провери си въздушните пътища, wastegate-a, или има маркуч който изпуска, или обратното, налягането е твърде високо и компа ти спъва колата за да не стане нещо.

Благоевград е близо, що не дойдеш до човека в Захарна фабрика да ти го погледне, досега няма недоволен от него.

masmag
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот masmag » Пон 02 окт 2006 16:18

Супер, би ли обяснил каде по точно се намира този майстор? Адрес на улица даже ако можеш да ми кажеш...

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 02 окт 2006 16:26

99 процента тоя проблем е от затруднено движение на калпата на турбото,зна4и на самото турбо имаш един клапан(разтоварвашт)и тои ти регулира надуването на турбото и се зака4а за въпросната клапа;ве4е десетина пъти откривам все тоя проблем с тия признаци,има нагар по шпилката за клапата и клапата не се движи свободно и ти изписва то4но тая грешка;ако можеш да демонтираш турбото и да го по4истиш проблема ти е решен;успех

masmag
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот masmag » Пон 02 окт 2006 16:35

Еииии, много ти благодаря. Ще пробвам и после ще пиша дали е отстранен проблема :D

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 02 окт 2006 16:43

успех :beer

masmag
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот masmag » Сря 04 окт 2006 11:00

Може ли да ми каже някой каде мога да си откарам колата в София да ми оправят въпросната клапа на турбото, без да ме карат да си го демонтирам сам, както ме накараха в реал турбо, ако не бъркам името на сервиза на околовръстното срещу Макдоналдс. :oops:

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Сря 04 окт 2006 12:13

Не бъркаш името на сервиза, но хората там са професионалисти и ще ти прегледат турбината основно. А и доколкото разбирам те на място могат да проверят дали това е проблема. Ако е това ще си свалиш турбото в Благоевград и по куриер ще го изпратиш и ще си го получиш ремонтирано. Успех

Върни се в “Дизелови агрегати”