понеже обтяжната ми ролка не опъва добре ремъка (пружината вече не е така здрава) бихте ли ми казали коя част да сменя (ако може със снимка от ETKA), че кючек ми играе ремъка
Обтяжен механизъм AEF - РЕШЕНО!
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
Обтяжен механизъм AEF - РЕШЕНО!
Здравейте колеги,
понеже обтяжната ми ролка не опъва добре ремъка (пружината вече не е така здрава) бихте ли ми казали коя част да сменя (ако може със снимка от ETKA), че кючек ми играе ремъка
Последна промяна от eras3r на Чет 05 яну 2012 14:15, променено общо 1 път.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Обтяжен механизъм AEF
На това поло за да е ОК трябва да смениш ролката на алтернатора, обтегача и евентуално ако се е износила оста на обтегача. Ако е износена оста трябва и едни втулки. Имал съм и случай когато е толкова разбито леглото, че новите втулки влизат без никкаво съпротивление - тогава е неприятно.
Но така на изуст не може да се каже какво точно трябва да се смени.
Но така на изуст не може да се каже какво точно трябва да се смени.
-
stivenj
- Автомобил:
- Двигател:
Колега пружината е от обратната страна към скоростите -един черен тампон.Но се сменя цялото към 300 лв е аз се опитах от етката да ти кача снимка тука ,ама не знам дали съм успял.
- eras3r
- Контакти:
мисля да реша проблема с по къс ремък. Така обтяжната ролка няма да опъва много а по малко и ще спре да скрибуца..защото направо не се издържа...
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
какво ли не прави тая криза по кьс ремьк 

- eras3r
- Контакти:
kgdim написа:какво ли не прави тая криза по кьс ремьк
ми дай ми 300 лева да го оправя и проблемът ми е решен.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
eras3r написа:kgdim написа:какво ли не прави тая криза по кьс ремьк
ми дай ми 300 лева да го оправя и проблемът ми е решен.
Хората са ти казали какво се гледа и сменя евентуално. Ако ставаха без пари тия работи... Не разбирам защо се сърдиш на колегата за това, че нямаш финансова възможност да си ремонтираш колата
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
не се сърди колега просто искам да ти кажа че проблема няма да го решиш по този начин
- eras3r
- Контакти:
а поне някой няма ли да ми покаже коя част ми трябва тогава? Ако може да се смени само механизмът който натяга тая работа? пружина ли е кво ли е???
-
stivenj
- Автомобил:
- Двигател:
ЧНГ-колега,сега ,като чуеш това дето ще ти кажа ,няма да се зарадваш много ,ама няма как,това е решението.Първо се сваля целия механизъм-бастуна Г-образния болт.После ще видите дали са разбити леглата на фтулките дето влизат в алуминиевия механизъм,той държи водната помпа , алтернатора , и този шиш.Ако е разбит се взема нов или втора употреба ,около 70 лв му е цената втора употреба ,тогава ще видиш ако са фтулките само разбити вземаш тях около 6-10 лв Г-образния шиш ако не е увреде минаваш с този и пружината от вътрешната страна ,тя е демпферна и най-вече там се къса ,цялото това удоволствие е около 300 лв.Е това е ,,по подробно как да ти го обясня ,без разглабяне няма да мине.и ако искаш да не ти се разбива вече запомни едно --от опит,сменяй винаги шайбата на алтернаторла и притискащата ролка ,тези две неща ,ебават мамата на Г-образния шиш .Това е .Дано си ме разбрал какво да правиш.
- eras3r
- Контакти:
Така...проблемът ми е решен по следния начин.
1. Не се оказа нищо от изброеното по горе
2. Целият механизъм за обтягане беше "забил".
3. "Конзолата" която държи водната помпа + хидравликата + алтернатора + обтяжната ролка се беше "счупила" точно където излиза желязото на което се закача обтяжната ролка...и за това беше блокирал механизма.
Решението:
Купихме от морга конзолата (в която включиха обтяжния механизъм), сменихме я + нов ремък и колата вече е бонбон!
1. Не се оказа нищо от изброеното по горе
2. Целият механизъм за обтягане беше "забил".
3. "Конзолата" която държи водната помпа + хидравликата + алтернатора + обтяжната ролка се беше "счупила" точно където излиза желязото на което се закача обтяжната ролка...и за това беше блокирал механизма.
Решението:
Купихме от морга конзолата (в която включиха обтяжния механизъм), сменихме я + нов ремък и колата вече е бонбон!
Върни се в “Дизелови агрегати”