Слагане на печка webasto на Б5

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

Слагане на печка webasto на Б5

Мнениеот nasttii » Сря 25 яну 2012 1:36

здр. интересува ме какъв модел печка да търся за да си я монтирам на пасата и колко пари е втора ръка.Търся такава със собствен таймер,не дето се връзва да пуска климатроника и т.н

Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Re: Слагане на печка webasto на Б5

Мнениеот nistel_87 » Сря 25 яну 2012 20:58

Доста интересна тема viewtopic.php?f=24&t=240158&hilit=

Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasttii » Чет 26 яну 2012 14:04

нека някой колега с Б5 и печка да напише какъв е модела й

Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasttii » Пет 03 фев 2012 12:10

Нито един ли няма тука с такава печка да каже нещо по-въпроса

Потребителски аватар
vlladii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlladii » Пет 03 фев 2012 21:34

Колега моя Пасат е Б5 и е с печка Webasto Termo Top.Колата така си дойде от Германия и така вече 3 години си я карам, до сега не съм имал никакви проблеми и искам да кажа, че това е голяма екстра за един дизелов автомобил.Аз по принцип я паля винаги ръчно след запалване на двигателя, за да не ми съсипва акумулатора но в някой дни я и настройвам да се пали и посредством таймера и ми подгрява и купето.По каталог и дават че харчи 700мл нафта на час.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пет 03 фев 2012 22:02

Аз преди време се обаждах в една такава фирма която поставя такива печки...и за пасат Б5 какаха че сумата да имаш такава екстра ще ми излезе около 2000 лева maikomila
Естествено отказах се :wink:

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Пет 03 фев 2012 22:37

drago_tr написа:Аз преди време се обаждах в една такава фирма която поставя такива печки...и за пасат Б5 какаха че сумата да имаш такава екстра ще ми излезе около 2000 лева maikomila
Естествено отказах се :wink:

Колега ти говориш за нова печка а то си е цифра. Понеже последно време и аз ги заглеждам(за Б4-ка но едва ли ще има значение) но втора ръка идват в най-добрия случай около 300 и дали ще работи е божа работа(че и в е бея са скъпи и кът).
Иначе това което съм виждал като печки на Б4-ката не е кой знае какво за монтаж. Закрепване, и се слага на малкия кръг. После нафта, ауспуха и кабеляка до в купето и туй е.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Съб 04 фев 2012 7:00

Точно така колега, за нова говоря. Разбира се по удачно е втора употреба...но изключително рядко се намират. Най-добрия вариант е да имаш познат в някоя автокъща и като докарат някоя кола с такава печка да се свали и да си продава после колата без нея. Иначе цените са толко...200-300 лева. Другото което е примерно виждаш в мобилето такава кола с печка и се обаждаш на човека да се пазарите само за печката. Ако се навие...печелиш :beer Да ти кажа по моргите е рискован вариант...няма как да я пробваш, докато да я свалиш от работеща кола е перфектно :wink:

Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasttii » Пон 06 фев 2012 20:57

vlladii написа:Колега моя Пасат е Б5 и е с печка Webasto Termo Top.Колата така си дойде от Германия и така вече 3 години си я карам, до сега не съм имал никакви проблеми и искам да кажа, че това е голяма екстра за един дизелов автомобил.Аз по принцип я паля винаги ръчно след запалване на двигателя, за да не ми съсипва акумулатора но в някой дни я и настройвам да се пали и посредством таймера и ми подгрява и купето.По каталог и дават че харчи 700мл нафта на час.

Дали ще можеш да направиш няколко снимки как и къде е монтирана самата печка.И само Webasto Termo Top ли се води или има и други букви след TOP

Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasttii » Пет 17 фев 2012 23:27

Айде моля дайте някоя снимка да видя как е монтирана на пасата за да знам как да закрепя печката

Потребителски аватар
vlladii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlladii » Съб 18 фев 2012 10:52

Колега печката е монтирана под разширителното казанче на антифриза ще видя да я снимам в скоро време но не знам дали ще разбереш много от снимките.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 29 мар 2012 12:46

малко да повдигна темата с няколко въпроса за Webasto печка ...

- коя печка се води суха, и коя мокра (разлики)?
- бензинова печка може ли да се монтира на дизелова кола (ако й се направи собствен резервоар примерно)?
- колко ток харчи това нещо, и колко силно препоръчително е да се слага аку с гел (особено ако е на бензинова кола)?
- може ли да вържат така че да въртят антифриза или топлят само въздуха (зависи ли от конкретния модел на печката, ако да как мога да го разбера) ?

milenski_77
Автомобил: Passat B7 variant
Двигател: CFFB

Мнениеот milenski_77 » Чет 29 мар 2012 14:22

VWGT написа:малко да повдигна темата с няколко въпроса за Webasto печка ...

- коя печка се води суха, и коя мокра (разлики)?
- бензинова печка може ли да се монтира на дизелова кола (ако й се направи собствен резервоар примерно)?
- колко ток харчи това нещо, и колко силно препоръчително е да се слага аку с гел (особено ако е на бензинова кола)?
- може ли да вържат така че да въртят антифриза или топлят само въздуха (зависи ли от конкретния модел на печката, ако да как мога да го разбера) ?

- Суха печка е такава която духа топло, като калорифер. Използва се често при камионите и стои в купето. Консумацията е по-малка и мощността съответно, но трябва да имаш място където да я сложиш
Мократа е мини котле, което топли вода. В конкретния случай антифриза на колата, като върти течността в малкия кръг. Има си автономна помпа и управлява вентилатора на парното. Консумацията и е по-голяма съответно и мощността.
- Може да се монтира. Аз на Голфа бях така, а един приятел на мерцедеса е с дизелова на бензинов Мрцедес.
- Моята Вебасто като запали потребява 48 вата или 4 ампера. Докато пали тока е по-голям, но това е за 1 минута.
- За това ти обясних в началото.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 29 мар 2012 14:49

с други думи, ако в момента е вързана така, че в купето има само контролно табло и топлото идва от към духалките на таблото, ще рече че е "мокра" и топли антифриза (щото ми обясниха, че мокрите били само заводските, и това вебасто топлило само въздуха, а на мен за дизела ми трябва точно нещо "мокро", щото умирам от студ зимата докат загрее).

milenski_77
Автомобил: Passat B7 variant
Двигател: CFFB

Мнениеот milenski_77 » Чет 29 мар 2012 18:31

VWGT написа:с други думи, ако в момента е вързана така, че в купето има само контролно табло и топлото идва от към духалките на таблото, ще рече че е "мокра" и топли антифриза (щото ми обясниха, че мокрите били само заводските, и това вебасто топлило само въздуха, а на мен за дизела ми трябва точно нещо "мокро", щото умирам от студ зимата докат загрее).

Да

Върни се в “Дизелови агрегати”