Това не беше ми се случвало-АЕФ1.9-Д-Замръзнаха скоростите
-
stivenj
- Автомобил:
- Двигател:
Това не беше ми се случвало-АЕФ1.9-Д-Замръзнаха скоростите
Колеги,дайте съвет,днес слязох да разрина и запаля малко колата да поработи заради студа,беше-19,запали от миг,нооо скоростния лост остана па първа и не ще да се изключи.Така бръмчах доста,нямаше мърдане ,накрая направих 3 обиколки на квартала на първа скорост и тогава се изключи.Направи ми впечатление ,че и не показваше скоростта на която се движи,стрелката не помръдваше ,след това се оправи и тя.Нямаше лед вътре където е ябълковидния механизъм,двигателя беше сух навсякъде,вътре рамената които се виждаха около скоростната кутия си бяха чисти.Какво да направя .Поло 1.9 е каруцата.
Последна промяна от stivenj на Съб 28 яну 2012 18:19, променено общо 1 път.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Това не беше ми се случвало-АЕФ1.9-Д
Стефо,нямаш повод за особени страхове,на мен тези дни ми направи впечатление леко "задържане" на 1-ва(така я оставям на паркинга зимата,лятото-на ръчна).Ами взех да я оставям на 2-ра,там няма яд.Всичко е от сгъстяване на маслото в кутията и "свиване" на метала от студа.То тя се опитва да тръгне без да е на скорост,смятай какъв петмез е вътре.
-
stivenj
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Това не беше ми се случвало-АЕФ1.9-Д-Замръзнаха скоростите
emo-gar написа:Стефо,нямаш повод за особени страхове,на мен тези дни ми направи впечатление леко "задържане" на 1-ва(така я оставям на паркинга зимата,лятото-на ръчна).Ами взех да я оставям на 2-ра,там няма яд.Всичко е от сгъстяване на маслото в кутията и "свиване" на метала от студа.То тя се опитва да тръгне без да е на скорост,смятай какъв петмез е вътре.
Добра дума чух от тебе Емо,че скоро сменях скорости и си викам, хайде, пак се скапа ,все едно, че е заварена на първа скорост,няма изключване,тя загря на 80 градуса на първа ,като обикалях квартала и чак тогава отпусна,сега я оставих на лека ръчна и на позиция утре съм сигурен че ще са замръзнали колелетата, ама тях с каране ще ги освободя но без скорости на никъде.
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Замръзна и на мен! Пощурях и със шутове я изкарах! Отдолу замръзнал избирача и го праснах с една щанга и се пооправи.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Много странна работа
Чак немога да повярвам,че може да се случи тази работа!
-
stivenj
- Автомобил:
- Двигател:
deversant написа:Много странна работа![]()
Странна колега ама е истина,насъбраха се около мене такива невярващи да бутат за да я изкарам на пътя,защото трябва да натискам съединителя за да върви и стояха докато направя 3 обиколки на квартала ,чак тогава се освободиха скоростите.Идеше ми да я взривя.
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
stivenj написа:emo-gar написа:Стефо,нямаш повод за особени страхове,на мен тези дни ми направи впечатление леко "задържане" на 1-ва(така я оставям на паркинга зимата,лятото-на ръчна).Ами взех да я оставям на 2-ра,там няма яд.Всичко е от сгъстяване на маслото в кутията и "свиване" на метала от студа.То тя се опитва да тръгне без да е на скорост,смятай какъв петмез е вътре.
Добра дума чух от тебе Емо,че скоро сменях скорости и си викам, хайде, пак се скапа ,все едно, че е заварена на първа скорост,няма изключване,тя загря на 80 градуса на първа ,като обикалях квартала и чак тогава отпусна,сега я оставих на лека ръчна и на позиция утре съм сигурен че ще са замръзнали колелетата, ама тях с каране ще ги освободя но без скорости на никъде.
Колега и с ръчната недей защото има да въртиш гуми а задницата да се пързаля!По добре на 2-ра както каза колегата.Студовете ще се качват затова преди работа малко от по рано трябва да палиме колите за да се разбие маслото.
- Booster
- Автомобил:
- Двигател:
При мен всяка зима и в по-сериозен студ ми се случва.Повечето време я оставям в гаража на свободна и когато реша да паля , лоста не се бута наляво-надясно , т.е. преди да размрази , 1 , 2 и задна предавка не мога да включа.На ръчна зимата не оставям , не ми е замръзвала , но пък за сметка на това , предните прочки винаги замръзват , все ми се налага да влизам през някоя от задните , те са по имунизирани сякаш.(Венто 1Z)
Първата зима като ми замръзна , викам си, време ще да е сменя маслото в кутията , еле лятото го смених , но втора зима пак замръзва...Като го почукам леко без да се изнервям, наляво-надясно и се освобождава лоста.
Първата зима като ми замръзна , викам си, време ще да е сменя маслото в кутията , еле лятото го смених , но втора зима пак замръзва...Като го почукам леко без да се изнервям, наляво-надясно и се освобождава лоста.
-
stivenj
- Автомобил:
- Двигател:
Снощи я оставих на ръчна но леко на един зъб само и я изключих от скорост.Тази сутрин на -10 нямаше проблеми за 2-3 минути работа на празен ход и скоростите влизаха добре,явно замръзва маслото или кой знае какво вътре,за да не може да се изключи от скорост.Ще пробвам така докато минат студовете но не мисля да я оставам на скорост,мъките бяха ужасни вчера в студа,голямо бръмчене на място и то на натиснат съединител,ще скапе аксиалния лагер ако я карам така.
- Booster
- Автомобил:
- Двигател:
Преди малко реших да ходя за винетка.Пак същата работа , лоста наляво-надясно не отива , 20-на мин. на място бръмчах , като почти през цялото време стоя вътре и почуквам лоста.
Колега "stevenj" , както по-горе казах , при мен и смяната на маслото не реши проблема...
Възможно ли да е замръзва онзи избирач (лостчето) върху скоротсната кутия , нямаше ли две жила към него , за издърпване и за връщане , може ли в някое от тях да е проблема , самото лостче го размърдах без никакъв проблем , въртеше се лесно ?
Колега "stevenj" , както по-горе казах , при мен и смяната на маслото не реши проблема...
Възможно ли да е замръзва онзи избирач (лостчето) върху скоротсната кутия , нямаше ли две жила към него , за издърпване и за връщане , може ли в някое от тях да е проблема , самото лостче го размърдах без никакъв проблем , въртеше се лесно ?
- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
Жилата замръзват и не ги напъвайте, защото се късат. Оставяйте по един камък под гумата и на свободна и спусната ръчна, за да не е чак напролет да се отлепи. Като поработи на място топлината от генерацията ще ги поразтопи или съм виждал някои си носят топла вода под колата 

- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Точно избирача замръзва!Има една черна пласмаса,която съединява двата лоста, Мокри се,и замръзва през ноща!Утре на канала ще я намажа обилно с грес,и смятам повече да нямям проблеми!
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Просто и лесно..подпри я с тухла 

- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Вълков написа:Жилата замръзват и не ги напъвайте, защото се късат. Оставяйте по един камък под гумата и на свободна и спусната ръчна, за да не е чак напролет да се отлепи. Като поработи на място топлината от генерацията ще ги поразтопи или съм виждал някои си носят топла вода под колата
Точно така
Маслото да замръзне такаче да не мърда лоста... някъде в Сибир може и да е възможно. 
- Booster
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги , а това замръзване може ли да бъде критерий за заминали жила...
Днес започнаха да замръзват в движение , след 5-6 часа като почна да вцепява времето ?
Днес започнаха да замръзват в движение , след 5-6 часа като почна да вцепява времето ?
Върни се в “Дизелови агрегати”