скоростна кутия за голф 2 дизел
- passatfan2780
- Автомобил:
- Двигател: aaz 1992
скоростна кутия за голф 2 дизел
здравеите,търсих с търсачката и така и така не ми стана ясно дали мога да сложа на голф 2 1.6 дизел JP мотор скоростна кутия 4S,сега е с 4 степенна ,а доколкото разбрах 4С е с 5 скорости.благодаря предварително
П.С. ако тази кутия не съвпада с моя мотор ако знаете коя става да я търся тогава
П.С. ако тази кутия не съвпада с моя мотор ако знаете коя става да я търся тогава
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: скоростна кутия за голф 2 дизел
Здравей.
Както някой беше казал във форума - при голф 2 няма дизелови и бензинови кутии. 4S ще стане на колата ти, но кажи каква е твоята в момента - с какъв код е.
Освен това, за да нямаш проблеми с лостовия механизъм мисля, че имаше някакви разлики в самия него в частта му до скоростната кутия (имаше 2-3 елемента различни).
Моето лично мнение е, че за атмосферен дизел е по-добре да се търси една идея по-къса кутия от подходящата за турбо-дизел поради по-ниските стойности на въртящия момент - при 020 тип трябва да е с диференциал 3.941 - това са кутии с кодовете 4S,7A,ACH,ACL,AGS,AOP, като разликите са минимални и се състоят в пред.числа на 4 и 5 предавки.
Както някой беше казал във форума - при голф 2 няма дизелови и бензинови кутии. 4S ще стане на колата ти, но кажи каква е твоята в момента - с какъв код е.
Освен това, за да нямаш проблеми с лостовия механизъм мисля, че имаше някакви разлики в самия него в частта му до скоростната кутия (имаше 2-3 елемента различни).
Моето лично мнение е, че за атмосферен дизел е по-добре да се търси една идея по-къса кутия от подходящата за турбо-дизел поради по-ниските стойности на въртящия момент - при 020 тип трябва да е с диференциал 3.941 - това са кутии с кодовете 4S,7A,ACH,ACL,AGS,AOP, като разликите са минимални и се състоят в пред.числа на 4 и 5 предавки.
- passatfan2780
- Автомобил:
ами днес по обяд ще разбера какав е кода на моята кутия иначе тази която сам намерил ми казва колегата че е от същия като моя голф ама аз да съм сигурен и за това
ами аз гледах някаква таблица в нета и сравних всички показатели и идват еднакви на 4 и 5 степенните
ами аз гледах някаква таблица в нета и сравних всички показатели и идват еднакви на 4 и 5 степенните
- stefan4o
- Контакти:
Възможно е действително 4S да се монтира като 5-степенен вариант на Голф Мк2 1.6Д, струва ми се адекватен вариант. Като съвместимост ще пасне на мотора ти. С кутията проблем няма да имаш, но обърни внимание на ск.механизъм - при 4 и 5-степенни кутии имат разлика. Това в случай, че искаш да стане като от завода, иначе може и да има вариант по системата нагласьов, но се опасявам, че скоростният лост в купето може да стои като при мен, преди да го оправя - на една страна, заради липсата на ход за 5-та предавка. Съветвам те, освен кутията да вземеш и скоростния механизъм отпред до кутията (там имат разлика, но в момента нямам ЕТКА да ти покажа схемата), понеже в купето са еднакви при всички.
- passatfan2780
- Автомобил:
нещо интересно разбрах току що в багажника на лепенката ми пише че кутията е 4Т,а това е 5 степенна,а сега е с 4 степенна значи евентуално е имало смяна и преди
- passatfan2780
- Автомобил:
благодаря на колегата за отговорите и за инфото вече взех кутия 4С и сега предстои смяна,ако сметне който трябва може да заключва темата

- stefan4o
- Контакти:
passatfan2780 написа:нещо интересно разбрах току що в багажника на лепенката ми пише че кутията е 4Т,а това е 5 степенна,а сега е с 4 степенна значи евентуално е имало смяна и преди
Доста интересно, не предплогах, че тази кутия може да се монтира заводски в атмосферен дизел и

Бях ти обещал схема на механизма, но те забравих леко, ето я схемата:
А разликите са в следните два компонента:
36 - Selector Rod - 191 711 595 - 4 скорости и 191 711 595 А - 5 скорости.
46 - Relay Lever - 191 711 201E - 4 скорости и 191 711 201F - за 5 скорости
Набави си ги и тях и ги подмени с твоите, ако са за 4 скорости, тъй като казваш, че са ти сменяли кутията им провери номерата, възможно е да са оставили механизмът от 5-степенната кутия. Така ще стане като от завода

п.п. коригирано е, наистина не бях забелязал, че половината схема не се виждаше. Сега намалих малко зуумът, за да се видят повечето компоненти с номерата им.
Към колегата под мен - принципът е същият, но при теб схемата изглежда малко по-друга. Въпреки това пак има разлики при 4 и 5-степенния механизъм, но чичко немец го е направил така, че да става с минимална замяна на компоненти

Последна промяна от stefan4o на Вто 15 май 2012 13:01, променено общо 4 пъти.
- simo
- Автомобил: VW Passat B2 1986
- Двигател: DT 1600
Извинявай, че пиша в темата на колегата... Моля те, премести малко схемата, за да се вижда кои точно са позиции 36 и 46 - на мен ми предстои смяна на скоростите и искам да видя аджеба кои са тия лостове, дето участват в превключването и зарад тях понякога напъвам хамалски, докато влезе...stefan4o написа:А разликите са в следните два компонента:
36 - Selector Rod - 191 711 595 - 4 скорости и 191 711 595 А - 5 скорости.
46 - Relay Lever - 191 711 201E - 4 скорости и 191 711 201F - за 5 скорости
Иначе моята кутия е различна, ама сигурно пак превключването й е на същия принцип, нали така

- passatfan2780
- Автомобил:
колеги вчера монтирах новата кутия без абсолютно никакви проблеми дори си запазих и механизма на лоста за скоростите от старата кутия,единствено то което правих по него беше един лек реглаж за да може да се включи задна скорост колата си върви без проблем и може би си въобразявам но маи сега бяга повече:)
поздрави и благодаря за съветите и схемата
поздрави и благодаря за съветите и схемата
Здравейте.
Трябва да сменя скоростната кутия на голф 2 1.6Д, която е с 5/скорости/ с номер 4S 100 10 2
Нанерих днес скоростна кутия от 1.6ТД с 5/скорости/
4T 030 36 7
Дали ще стане тази от турбо дизела на чистия дизел.
Трябва да сменя скоростната кутия на голф 2 1.6Д, която е с 5/скорости/ с номер 4S 100 10 2
Нанерих днес скоростна кутия от 1.6ТД с 5/скорости/
4T 030 36 7
Дали ще стане тази от турбо дизела на чистия дизел.
- stefan4o
- Контакти:
Ще стане, ама динамиката му ще клони от нулева към отрицателна.
Може ли един телефон да ми дадете за да ви звънна за да ми кажете по подробно или това е моят.
0896661006
Данчо Огнянов Тодоров
0896661006
Данчо Огнянов Тодоров
- stefan4o
- Контакти:
Тук, във форума, не правим така, колега.
Нали идеята е да има нещо написано, че да може и следващият след вас да го прочете, ако му се наложи. Питай конкретни неща - мога да ти пратя и предавателните числа и диференциалите на двете кутии, но според мен не си прави експерименти, освен ако не си ентусиаст и ти се правят гимнастики с качване и сваляне на кутии... Ако имаш конкретни въпроси - задай ги, така ще може и други хора да дадат мнение (моето не го считам за абсолютно меродавно на всяка цена).
Нали идеята е да има нещо написано, че да може и следващият след вас да го прочете, ако му се наложи. Питай конкретни неща - мога да ти пратя и предавателните числа и диференциалите на двете кутии, но според мен не си прави експерименти, освен ако не си ентусиаст и ти се правят гимнастики с качване и сваляне на кутии... Ако имаш конкретни въпроси - задай ги, така ще може и други хора да дадат мнение (моето не го считам за абсолютно меродавно на всяка цена).
Според теб ще има ли проблем да сложа скоростна кутия от 1.6ТД с 5 скорости на двигател 1.6Д с 5 скорости защото не мога да намеря от 1.6Д а намирам от 1.6ТД
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Колега, по случайност имам кутия 4S, която стои от години и не ми трябва. Пиши ЛС, акмо имаш интерес.
Върни се в “Дизелови агрегати”