понякога набира сама-
- dekata
- Автомобил:
- Двигател:
понякога набира сама-
Няколко пъти ми се случи както си карам с постоянна скорост колата да ускори сама.Даже единият път помислих,че някой ме бутна отзат
Това го прави за кратко,но днес пак ми се случи и като че ли скороста се запази.От какво може да е
Мотора е AEF 1.9D.-98год.
-
kristian112
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
-
kristian112
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- stanimir
- Автомобил:
- Двигател:
при мен също се случва тов аускоряване, но при :
от първа на втора
и понякоаг от втора на трета
това се случва,когато карам по млаките улички,не мога стигна >2000 об, защото ще е висока скорост,а превключвам на по-горна предавка(няма как да карам на първа), и като отпусна съединителя току изюри едно рязко,чак се стрясках в началото,но вече й посвикнах,ако си наполусъединител не покачва така рязко.
от първа на втора
и понякоаг от втора на трета
това се случва,когато карам по млаките улички,не мога стигна >2000 об, защото ще е висока скорост,а превключвам на по-горна предавка(няма как да карам на първа), и като отпусна съединителя току изюри едно рязко,чак се стрясках в началото,но вече й посвикнах,ако си наполусъединител не покачва така рязко.
Re: понякога набира сама-
dekata написа:Няколко пъти ми се случи както си карам с постоянна скорост колата да ускори сама.Даже единият път помислих,че някой ме бутна отзатТова го прави за кратко,но днес пак ми се случи и като че ли скороста се запази.От какво може да е
Мотора е AEF 1.9D.-98год.
Колега, вече няколко пъти пиша за проблема в отговор на закъсали колеги...
Проблема се решава с 5-10 лв...
Смуче въздух... Смени всички напукани маркучи, включително за обратната нафта и постави скобички където е нужно...
-
kristian112
- Автомобил:
- Двигател:
Не е ли от комп-а на колата ????
отчита ниски обороти и подава гориво за да ги регулира!както като се вкючи / спре климатика се променят за момент и после се нормализират! Дизелите по принцип си вървят без натиснат педал !
Това за моментното "дръпване" на колата го има и при мен ! при движение на 2ра или 3та като махна крака от педала оборотите падат, падат и като слязат по 900 компа почва да подава необходимото гориво иначе двиг . ще изгасне
отчита ниски обороти и подава гориво за да ги регулира!както като се вкючи / спре климатика се променят за момент и после се нормализират! Дизелите по принцип си вървят без натиснат педал !
Това за моментното "дръпване" на колата го има и при мен ! при движение на 2ра или 3та като махна крака от педала оборотите падат, падат и като слязат по 900 компа почва да подава необходимото гориво иначе двиг . ще изгасне
Върни се в “Дизелови агрегати”