Погрешно заредено гориво
-
- Автомобил:
- Двигател:
Погрешно заредено гориво
Здравейте колеги, вчера на бензиостанцията погрешно са ми заредили бензин вместо навта на сужебната кола.Момчето не ме е разбрало и догоре с бензин.Аз също не се осетих отидох платих и си трагнах към нас като изминах около 1 км.На паркинга взе да издава звук все едно чука нещо и си минеш оборотите.Загасих я и незнам какво ме бутна но реших да проверя касовата бележка и какво да видя сложели ми бензин.Ходих обратно на бензиостанцията те разбирасе не си признават аз съм им бил казал така твърдят .Аз никога не съм зареждал бензин и го нямам като навик да го кзвам.Бензиостанцията отказва да носи отговорност и трябва аз да покрия най-вероятно щетите.Колата е Рено Канго и сега е в сервиза на рено че е в гаранция още.Мисалта ми е дали колата ще има големи поражения за толкова кратко каране.Благодаря предварително.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Погрешно заредено гориво
Споко, нищо й няма. Един колега така зареди на чисто нова Дачия Логан ДЦИ бензин. Откарахме колата във фирмения сервиз, понеже още е гаранционна, оттам източиха бензина, взеха 100 лева за услугата и колегата си покри тези пари. При теб вероятно ще е нещо такова. В момента колата си движи без проблеми все едно никога не е помирисвала бензин 

-
- Автомобил:
- Двигател:
и аз съм на същото мнение с това на колегата stefan4o, ще ти източат бензина и си готов. Един съвет от мен, научи се сам да си зареждаш автомобилите 

- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Някоя верига бензиностанции ли е?
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Гърловините на дизел и бензин са различни, така, че няма никакво значение какво си казал ти. Гони ги до дупка !
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
И аз съм на това мнение , аман от тъпи и неграмотни бензинджии 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Може би трябваше да споделя, а то е важно, че при нас колегата сам си е заредил бензин, а не бензинаджията 

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
На познат дизелово турнео канект го заредиха на OMV с бензин и колата се насра.Във Форд и смениха горивна помпа и бензиностанцията плати щетите.Гони ги до дупка 

-
- Автомобил:
- Двигател:
samo_pechka написа:И аз съм на това мнение , аман от тъпи и неграмотни бензинджии
Колега работил ли си "бензинджия" ?
нищо и няма.мой приятел си зареди в а6 3.0 тди 30л бензин след което догоре нафта и така тръгна към морето
сетих се за него като поръчвах някаква добавка за горивото и му звъннах да го питам дали иска и той но ми отговори че лятото и е сипал 30л добавка

- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зависи какво е съотношението, но сложи двутактово масло за резачки да се смазва помпата и допълвай с нафта.
най добре сам си изтокай бензина и налей нафта и я издухай после добре.аз бях объркал на инжекцията с нафта но се оправи като я източих...лесно е.
дори и да остане малко не е проблем.зимата някой как слагат за да не се сгъстява
дори и да остане малко не е проблем.зимата някой как слагат за да не се сгъстява

Колега, патих си по същия начин и го описа във форума, виж:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=186748
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=186748
samo_pechka написа:И аз съм на това мнение , аман от тъпи и неграмотни бензинджии
Грешки се случват винаги. 12 часови смени, напрежение, повече заредено отколкото клиента е казал, сбъркано гориво. Работата е там човека да си признае грешката. Ставал съм свидетел на подобни моменти и безинджията сам си плаща разходите.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Бе щом на мотоциклета ми ,без малко да му сипят дизел
за какво говорим
стават грешки
въпроса е навреме да се реагира 

Върни се в “Дизелови агрегати”