Кой ,как запали тази сутрин?
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Кой ,как запали тази сутрин?
Аз запалих нормално ,но чувствам ,че ако не бръмна от първия път ,втори опит сигурно няма да има щото акуто май вече е пътник ,на 3,5г.От 10г. карам дизел и то все дърти предкамерни чепели и съм разбрал,че за да запали дизеляка му трябва хубав акумулатор,добър стартер и работещи подгр.свещи.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Re: Кой ,как запали тази сутрин?
И аз запалих нормално със едно подгряване но съм с нов акумулатор и в нафтата имам добавка...
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Че какво е било днес градски, беше малко под -15градуса, поне по моя термометър
.
При мен нямаше разлика, сравнено с лятото, освен че първоначално оборотите ми се вдигнаха на 1000-1100, за тази зима втори път компа прецени че било зима.
Ти питай при -25 градуса, както е било друга зима, че тогава ще има проблем
.

При мен нямаше разлика, сравнено с лятото, освен че първоначално оборотите ми се вдигнаха на 1000-1100, за тази зима втори път компа прецени че било зима.
Ти питай при -25 градуса, както е било друга зима, че тогава ще има проблем

- Водния дух1
Споделете кво сипвате ,да не мръзне нафтата.Аз съм слагал и добавки и бензин и спир.течност и до сега не ми е замръзвало горивото ,ама не знам кое е най доброто.
-
- Автомобил:
- Двигател:
CASTROL TDA

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Няколко зими слагам добавка на Liqui moly и зареждам от OMV нормален дизел.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Спирачна течност ли слагаш ? Има ли ефект ? Аз си слагам газ светилна ( газия, керосин ) до десет на сто , ама ценатаВодния дух1 написа:Споделете кво сипвате ,да не мръзне нафтата.Аз съм слагал и добавки и бензин и спир.течност и до сега не ми е замръзвало горивото ,ама не знам кое е най доброто.

За спирачната течност : имам познати , които са слагали и са доволни , имам и които не са, притеснението ми е , че спир.течност е на друга база , близка е повече до антифриз , отколкото до дизел . И е агресивна към гумени маркучи/уплътнения . Може би дозирането/съотношението е много важно , предполагам и това че е силно хигроскопична , "премахва" и влагата/конденза от диз.гориво . Ще се радвам на ползвали за отзив

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Днес беше -12,5 по борда, запалих както и предните дни /-9, -5, -2/ от раз. Нафтата ми е от Ромпетрол + добавка Кастрол ТДА. Оборотите първата минута ми бяха 1000, после паднаха на 904. Не, че с другите добавки или с газ ще е по-различно, просто на Кастрола ми харесва как е разграфено отгоре за литрите и ми е по-удобно като зареждам 

- technopolis
- Автомобил: Ford Focus 2019
- Двигател:
При мен няма грижа също съм ромпетрол и кастрол ТДА подгрев няма светва като лятото и гасне и паля!Втората кола клио DCI 1.5 ромпетрол и ТДА два подгрева по 5/6 сек и от раз!
- Водния дух1
Аз слагах преди 2 зими спир.течност,знам обаче ,че е химически силно активна.За нея ми спомена майсторчето ми ,и наистина аз нямах проблеми.При него видях с очите си как замръзнала нафта в резервоар на опел се втечни за 1 час.Чувал съм ,че и тираджиите слагали .
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Имеше някаква тема която бях чел доста отдавна за спирачна течност зимата в нафтата и извода беше че помага колкото аспирин срещу пневмония ! Единствено можело да абсорбира вода от горивото ако има такава,но при количеството което се споменава че се слагало е все едно да очакваш с едно топване на домакинска гъба да попиеш леген с вода 

- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Тези дни на студа паля без проблем с едно подгряване, на ръчен смукач/авансатор и 8/10 сек. след подаване на контакт.
Дизел от ЕКО без да слагам допълнителни добавки. Авансатора го прибирам след минута.
Притесняваше ме течността за чистачките (2/3-ти е пълно казанчето), че май още е лятна, но щом тази сутрин при -13 нямаше и коричка даже, а си беше течна, ще изкара...
Голф MK3 1.9 TD AAZ
Дизел от ЕКО без да слагам допълнителни добавки. Авансатора го прибирам след минута.
Притесняваше ме течността за чистачките (2/3-ти е пълно казанчето), че май още е лятна, но щом тази сутрин при -13 нямаше и коричка даже, а си беше течна, ще изкара...

Голф MK3 1.9 TD AAZ
- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
Аз не слагам никакви добавки, сипвам най-често от ЕКО най-нормална нафта. Паля от първия път, като преди подгрев примигвам малко с дългите да събудя акумулатора (3-годишен) от студа. Оборотите се вдигат и веднага потеглям. МК3 AHU
Запалих събсем нормално (като предните дни). Слагам и аз ТДА на Кастрол.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Castrol TDA 

Върни се в “Дизелови агрегати”