Passat b6 2.0 tdi проблем с паленето
- Радослав.Петров
- Автомобил:
- Двигател:
Passat b6 2.0 tdi проблем с паленето
Добър ден от скоро имам vw passat b6 2.0 Tdi 170hp и ми се появи първия проблем отказа да пали. Като вкарам ключа натискам го дава си на контакт изчаквам после натискам да запали и нищо даже и не върти и ми светят няколко лампички- тази на esp-то , тази за волана ,чека и тази на акумолатора. От къде може да идва проблема. Преди това съм имал проблеми с паленето запалвала ми е от втория, третия път сутрин после вече няма проблеми !
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Re: Проблем с паленето Passat b6 2.0 tdi
Имобилайзера?
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Re: Passat b6 2.0 tdi проблем с паленето
Ако е имобилайзера, т.е. да не познава ключа би трябвало да изписва на дисплея че имобилайзера е активиран. Имаше нещо с проблеми на отключването и заключването на волана. Ако направите диагностика на колата ще видите грешкат със сигурност. До колкото си спомням писаното по темата, всичко започваше със спорадични проблеми, като в един момент колата просто отказва да запали.
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
С пасата този проблем не съм имал, но на предната кола, при същите симптоми беше слаб акумулатор.
- Радослав.Петров
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги май ще се окаже от кутийката на ключа... Имахме съмнения за стартера ама не бил той.
- VW_passatOR
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: 2.0 TDI 2005 BMP
На контакт като дадеш и ако светне червено кормило е мн възможно да е т.нар. locking column за което има във форума. Въпреки че на мен ми свети първоначално жълто после червена и като запаля гаснат до сега не съм имал проблем с палене, но това ми показва на диагностиката (кога ли ще ме остави и мен някъде).
Върни се в “Дизелови агрегати”