P.S.Ако има пускана тава тема някой да даде линк щото аз не открих
Чистене на сонда и резервоар?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Чистене на сонда и резервоар?
Понеже се навъдиха доста теми за лошото гориво тук и един колега дори се оказа че това му е "неоткриваемия проблем".Също така съм забелязал че доста хора го правят профилактично.Молбата ми е който е правил или присъствал на такава опреация да сподели впечатления.Доколкото знам чистенето на самата сонда е доста по елементарна операция от целия резервоар-ако някой знае само за нея също да споделя.Снимки и схеми ако има пък
Аз карам Bora, за нея мога да ти кажа. Като се има в предвид че не се различава много от Golf 4 мислиа че може да ти сварши равота. Сондата се намира под задната седалка. Развиват се три болчета, разкачаш датчика на резервоара, освобождаваш маркучите и вадиш самата сонда. След тово продухваш с компресор двата отвора на маручите. По звука ще познаеш кога да спреш. сглобиаваш по обратниат ред и си готов!
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
Я кажете наистина, че ми е интересно. Има ли смисъл изобщо от тази маневра, защото аз доколкото знам всичките мръсотии от резервоара си се засмукват от помпата и отиват в горивния филтър. И каква е вероятността след разглабянето и ваденето на сондата, горивомерът да започне да дава грешни стойности. Ще се радвам, ако някой ги е правил тези неща да сподели, особено за Голф 3.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Ами освен много да се помолим на никси да ни светне с подробности по тая операция, щото аз ли4но стигнах до махането на марку4ите и там блокирах, щото отдолу от към резервоара са захванати с някакви пластмасови скоби или нещо подобно и аз не успях да ги махна явно има някакъв 4алъм оба4е като не го знае 4овек, а идва време да се ходи на Ов4арица за бял амур.............
niksi please
niksi please

- Passat_bs
- Автомобил:
- Двигател:
Защо е безсмислено? От гледна точка на това, че и резервоара ли ще е мизерия или просто самата сонда няма нужда от чистене. Аз мойта съм я вадил и не беше замърсена, самото вадене не е трудно, най-гадното е махането на оригиналните скоби на самите маркучи, които излизат и влизат в сондата.Rabbit_TDI написа:Чистенето на самата сонда при наще коли е безмислено/разбрах го след като пуснах темата/.Добре е да се свали и изчисти целия резервоар - голяма гняс падала ,ама и си е играчка.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Е то точно чистенето на резервоара е начина да се спаси филтъра преди биодизел.
Това добре , чистенето като краен резултат е препоръчително , ама както отбелязаха ...мисля 2 ма колеги , заигравали се с биодизела , се похарчват 1 до 2 филтъра според състоянието ..... не знам дали си заслужава погледнато от мързелива гледна точка човек да си даде хамалогия за резервоара , вместо да метне един филтър на боклука и да си сложи един в багажника ..за всеки случай
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Дизелови агрегати”