Ако някой има мнение нека сподели...
Двигателя работи неравномерно при студен мотор, през няколко секунди се разтриса за момент и пак се успоковя. Като стопли няма и намек за неравномерна работа.
Закачих го с диагностиката, няма никакви записани грешки, но това което ми направи впечатление, е че количествата корекция на 3 дюза варира от +0,8 до +2,5 и точно в момент когато достигне +2,5 мотора се затриса. Иначе другите дюзи са в граници.

B7 неравномерна работа 1.6 tdi bluemotion
- pushkata11
- Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
- Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]
Re: B7 неравномерна работа 1.6 tdi bluemotion
Ти сам си си отговорил на въпроса
Щом дава такива стойности, вероятно заминал инжектор. https://www.youtube.com/watch?v=hYcdZ572TSw Притрисането като това ли е ? На каква температура го прави ?

Досто по-леко се притриса от това на клипчето. Прави го само от студен старт докато мръдне стрелката на температурата малко след това спира. Най-вероятно съм в началото.
Забравих да спомена, че при топъл мотор корекцията на въпросната дюза е от +0.8 до към +1.3
Някой дали има инфо какви са границите на корекция на дюзите на този двигател?
Забравих да спомена, че при топъл мотор корекцията на въпросната дюза е от +0.8 до към +1.3
Някой дали има инфо какви са границите на корекция на дюзите на този двигател?
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Нормалната граница е от -2 до +2, това е прието за всички марки и модели автомобили. Колкото по-близо до 0, толкова по-правилно работи дюзата. При описания проблем се клони към дюза, но при проблем с демпфера, също дава отклонения в количеството на дадена дюза и се получава за кратко леко тресене / при разбиване се получава дисбаланс, който може да съвпадне с периода на впръскване на определена дюза/.
- pushkata11
- Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
- Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]
Дюзата не работи правилно
Често срещан проблем. Колегата по-горе е обяснил. (Колата от клипчето е с 2 развалени дюзи за това притриса толкова много) 

Ако е от демпфера, което аз също много се съмнявах, няма ли да го прави и при топъл двигател?
Чувал съм че този тип пиезо-дюзи нямат ремонт, някой дали знае нещо по въпроса?
Чувал съм че този тип пиезо-дюзи нямат ремонт, някой дали знае нещо по въпроса?
Върни се в “Дизелови агрегати”