Здравей колеги от известно време карам Бора агр мотор проблема е с едно чукане в мотора, /шума е като на повдигач но по силен/ чува се и под колата но по силно.
Сменени са повдигачи, дюзите разпръсквачите са проверени в перфектно състояние са ГНП то също е в ред центровката е както трябва.
Последната дума на майстора беше повлякло бутало.
Колата не гори масло има много добра компресия но от ЕГР клапана омаслява прекалено много.
Майстора каза че е заради буталото/ духало много в картера и качвало много маслени изпарения на горе.
Та въпроса ми е от къде мога да разбера дали е повлякло бутало и дали това омаслява е на ЕГР е заради това
Дали някоя добавка в маслото ще помогне за откриване на чукането.
Благодаря предварително.

1.9 TDI AGR повлякло бутало
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Re: 1.9 TDI AGR повлякло бутало
Омасляването на ЕГР е от това, че се запушва от саждите и мизериите. Свали го, изчисти го, затапи го с по-дебела ламаринка, затапи вакуума, смени му О-пръстена (55мм х 3 мм дебелина 30 стотинки в магазина, иначе "оригинален" 12 лв.) и няма да имаш омасляване повече :) Същия мотор съм и аз. и при мен омазваше всичко (гарнитурата на капака на клапаните също), но откакто съм го затапил ЕГР-а няма по него капка масло
Върни се в “Дизелови агрегати”