Golf 4 1.9 tdi ASV няма мощност при рязко ускорение(най вече на първа скорост)
Golf 4 1.9 tdi ASV няма мощност при рязко ускорение(най вече на първа скорост)
Здравейте колеги, карам гореспоменатия двигател и днес ми направи много странен проблем. Наложи ми се да тръгна бързо и на първа скорост изобщо не можа да тръгне след 1800 оборота, все едно всеки момент ще изгасне и придърпваше, включа ли 2 , 3 тръгва без проблеми. Колата не е чипосана, има резонатор вместо катализатор, сменен е клапан N75 чистен е ЕГР клапан със сменена гарнитурка и е почистена геометрията преди 200км. От какво може да е проблема?
Последна промяна от Tripanzaa на Сря 22 апр 2020 16:51, променено общо 3 пъти.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 4 1.9 tdi ASV няма ряз на първа??
Е ти ме разби. Всеки път ли е така?
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Да не си включил 3та вместо 1ва?
Два пъти го направи в един и същи ден. Сигурен съм че беше първа защото спрях и реших да тръгна отново и тръгва абсолютно плавно без никакъв проблем, но натисна ли я точно след 1800 прекъсва точно все едно е на по висока и иска по ниска предавка при бензините.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Щом е само на 1-ва това претрисане, сигурно става нещо със скоростната кутия, знам ли 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не, не, не е скоростна кутия . Сещам се за две - три неща за да се случи.
Само да питам това студена кола ( под 2км каране ), на средно загряла или на напълно загряла ?
Само да питам това студена кола ( под 2км каране ), на средно загряла или на напълно загряла ?
Напълно загряла, днес пробвах пак и пак ми направи проблем. Значи ускоря ли плавно до 2000 оборота и след това до дупка до 4000 оборота няма проблеми, но ускоря ли рязко от 1200 точно на 2000 оборота почва да се дави и вдига максимум 3000 с педал до дупка и ми направи странно вчечатление че пуши бая черно,а тя принципно изобщо не пуши дори и до дупка.

- Водния дух1
Черен пушек-много гориво и липса на въздух ми се струва . Турбината как е.
Ами добре е почиствано е ,но не и рециклирано, но пуши бяло и имам съмнения че е заради маслото защото е 10/40, малко гъстичко май и идва защото нямам разход на антифриз нито на масло, разхода на гориво е повече от добре, карам я градско и със 12 литра минавам 180 км грдско, тя исамо градско се кара.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Значи като за начало диагностика и преглед на живи данни дебитомер, турбо, центровка, авансатор, тем. датчик и каквото друго се сетите.
Ясно, нa всякакъв вид диагностика ли ще покаже резултати или трябва да е задължителн на VAG-COM, защото нямам такъв и в Пловдив не знам къде има. Тя беше на диагностика и само ми откриха проблем с клапан N75 и го смениха, ако имаше друг проблем щеше ли да излезе тогава защото ги питах дали има други грешки на компютърчето и те казаха че няма други грешки. Става дума за сервиз Qservice, не знам дали ви е познат
Да не отварям нова тема, искам да сменя ваккум маркучите, имате ли идея за ASV какви мм е въдрешния диаметър и колко различни вида размери са?
- Водния дух1
Сменял ли си вакуум -маркучите от и към N75? Щото аз го смених ей-така,а то се оказа скапан маркуч(макар и моят клапан да действа по друг начин)
Водния дух1 написа:Сменял ли си вакуум -маркучите от и към N75? Щото аз го смених ей-така,а то се оказа скапан маркуч(макар и моят клапан да действа по друг начин)
Не съм и искам да ги сменя всичките, но не знам какви размери са, никъде не мога да открия за ASV модела какви са
- toci_81
- Автомобил: Golf 5 Plus TDI
- Двигател: BKC
Re: Golf 4 1.9 tdi ASV не тръгва на първа(макс 3000 оборота)??
Размерите са 3,2мм,а за егр 4 или 5мм,сменях ги скоро на същият двигател,на геитц с вътрешна оплетка.
Върни се в “Дизелови агрегати”