Здравейте, имам проблем с голф 3 1 9 тди, като загрее колата и почва да пуши бяло.Антифриза не губи, разхода на нафтата ми се струва голям,минах 100 и няколко километра с 30 лв. Като се дава газ само сажди хвърля, белия пушек изчезва, но на място или каране с ниски обороти пуши
Ориентирал съм се към гумички на дюзите, защото вчера беше се вдигнало нивото на щеката, а днеска я гледах пак изстинала и нивото на маслото беше нормално.
Пуши бяло 1.9 тди 131 коня
Re: Пуши бяло 1.9 тди 131 коня
Саждите при кикдаун не са нещо ненормално, ако ги изхвърля изведнъж и после не - тогава просто се насища сместа на гориво и в началото има недоизгаряне и оттам пушене на чернилка.
Ако не греша обаче, там не са гумички, а са дифтунги. Правилно си се ориентирал към тях - трябва да се сменят, но според мен проблема е по-дълбок. Може би трябва да се рециклират дюзите, като ги свалите качете ти ги на стенд и то ще си покаже.
Може да е от турбина също така, ама първо вижте дюзите и ако се потвърди, че са наред - тогава е тя наред.
Ако не греша обаче, там не са гумички, а са дифтунги. Правилно си се ориентирал към тях - трябва да се сменят, но според мен проблема е по-дълбок. Може би трябва да се рециклират дюзите, като ги свалите качете ти ги на стенд и то ще си покаже.
Може да е от турбина също така, ама първо вижте дюзите и ако се потвърди, че са наред - тогава е тя наред.
Re: Пуши бяло 1.9 тди 131 коня
За саждите не е проблем, проблема е, че на място на загрял мотор пуши бяло. Иначе турбината е правена
Върни се в “Дизелови агрегати”