Здравейте, колеги!
Сравнително нов съм във форума и не съм сигурен дали пускам темата в точната секция.
Имам следния въпрос:
Притежавам GOLF MK6, 2011 година, 1.6 TDI, 105HP. Колата е на около 213,000 километра, с премахнати DPF и EGR. Какво масло бихте ми препоръчали като марка и спецификация?
До момента съм виждал доста негативни отзиви за VAG маслата и затова се колебая между Castrol и Bardahl (и двете във вариант 5W30). Знам, че трябва да се спазват определени спецификации като 505.00 и 507.00. Според мен моята кола трябва да се придържа към 507.00 (моля да ме поправите, ако греша).
Когато купихме тази кола беше налято Total Quartz, но честно казано, не съм доволен. Маслото ми изглежда прекалено гъсто и потъмнява твърде бързо, въпреки че е сменено преди около 4000 км.
Имам още няколко въпроса:
1. Ако сте използвали Castrol или Bardahl, има ли конкретен продукт от тези марки, който бихте препоръчали за този двигател?
2. Ако имате друга препоръка за масло, ще се радвам да я чуя.
Благодаря предварително за всякакви съвети и мнения!
[Запитване] Масло за GOLF MK6 1.6 TDI, 105HP
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: [Запитване] Масло за GOLF MK6 1.6 TDI, 105HP
Нормално да почернява при дизел почти веднага. Аз карам с Ravenol VMP 5w30 на всички коли и съм доволен.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: [Запитване] Масло за GOLF MK6 1.6 TDI, 105HP
Бардал масла не прави. Препакетира-да.
Щом филтрите и егр са изолирани, стават и други спецификации, единствено много не се заигравай с вискозитет.
По-важното е чести смени.
Съобрази се с режимите каране ( градско/извън)
Щом филтрите и егр са изолирани, стават и други спецификации, единствено много не се заигравай с вискозитет.
По-важното е чести смени.
Съобрази се с режимите каране ( градско/извън)
Върни се в “Дизелови агрегати”