п.с. Пробвах със търсачката но нищо конкретно не излезе
Лампа за подгрева AAZ
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Лампа за подгрева AAZ
Колко време трябва да свети тая лампа (дизела ми е непозната материя)? Кой я контролира, на 12-то гнездо на бушонното табло имам реле н-р 104 но вътре няма платка а само един резистор (предполагам товарно съпротивление ). Лампата свети различно (сутрин при първоначално стартиране) веднъж само примигва или не светва (тогава се налага да върна контакта и пак да завъртя ключа след тази процедура свети около 10сек. ) , или си светва и всичко е ок. Имам чувството че е със собственно мнение. Дори и само да премигне (без да светне) или след светване пали най много след 3-тото завъртане на коляновият вал. Но ми се струва че има нещо гнило около тая лампа. Не трябва ли да има реле което да контролира времето за подгряване?Отделно като я запаля работи около 3мин. на ниски обороти (почват от 600 и плавно се покачват) на 3-тата мин.(след като цъкне някакво реле при бушонното табло) стават 900 като загрее(90*) са 950. Има ли реле време къде стои щото това на 12-то място е силово (н-р 104) все някой трябва да го управлява но кой датчика който е на пластмасовият "тройник" е със 4 извода двата са за датчика за температурата на охлаждащата течност (стрелката ) но предполагам че другите два са за подгряването но все пак трябва да има реле време което да контролира силовото и да взема информация от датчика (поне аз така мисля). Май се поолях със въпросите
- buller
- Автомобил: Audi_Q5 FY
- Двигател: DJYA 2020
H2O написа:Ама лампата си свети кога си иска.Иначе пали по един и същ начин,с нея или без нея на четвърт оборот
Да, аз също съм забелязал това... Реотанчето, което светва на таблото при мен свети винаги с една и съща продължителност - около 10 секунди.
Понякога дори не светва, но връщам ключа и винаги светва при повторен опит...
Казаха ми, че не е нормално лампата да свети с еднаква продължителност на студен и загрят мотор
Аз съм си изградил една "система"
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Днес взех въпроса при сърце И
Оказа се че има нещо като с-ма за ранно подгряване още като се отвори шофьорската врата включва свещите за около 5сек.
Понеже тази лампа (реотанчето) нещо не ми вдъхваше доверие сложих втора вързах я директно на пластината от която се захранват свещите. Пробвах я светна викам всичко ОК и заключих колата след час ми трябваше изолирбанд (който държа във шофьорската врата) като отворих вратата и лампата светна
без колата да е на контакт
свети около 5сек. и изгасна. Веднага проведох разследване бутона на вратата( шофьорската ) се оказа двоен единият кабел е за плафона в купето но другият къде отива. Явно е за тази цел. Отделно след като запали свещите греят още около 3мин. което обяснява ниските обороти, щом изгасне лампата(която аз сложих) оборотите веднага се вдигат на 950. Явно има връзка м-у датчика за температурата и тази с-ма когато е работил двигателя (не беше излязла стрелката от белият сектор изгасих я че трябваше да прескоча до един магазин) не се включва тръгва само подгрева за около 5сек. светва реотанчето след стартиране естествено свещите греят около 3мин. Обогатителя видях къде му е проблема счупено е жилото зад дърпалката в купето и пружинира утре ще си търся ново.
Това за с-мата за предварителен подгрев звучи малко нереално ама е факт (поне при мен),за контролна лампа ползвах лампа за ABS от Пасат В3 (вети жълто като подгрева)
Оказа се че има нещо като с-ма за ранно подгряване още като се отвори шофьорската врата включва свещите за около 5сек.
Понеже тази лампа (реотанчето) нещо не ми вдъхваше доверие сложих втора вързах я директно на пластината от която се захранват свещите. Пробвах я светна викам всичко ОК и заключих колата след час ми трябваше изолирбанд (който държа във шофьорската врата) като отворих вратата и лампата светна
без колата да е на контакт Това за с-мата за предварителен подгрев звучи малко нереално ама е факт (поне при мен),за контролна лампа ползвах лампа за ABS от Пасат В3 (вети жълто като подгрева)
Върни се в “Дизелови агрегати”