mod edit: dobrinb
От какво друго става турбото!?
- audicabrio
- Автомобил:
- Двигател:
От какво друго става турбото!?
здр. колеги вчера ми се строши турбото изсплю перката през ауспуха
в буквалния смисъл. Та вапроса ми е следния става въпрос за Голф 3 ТДИ AHU 90к.с колата е с чип явно и затова гръмна турбото, мисълта ми от какво друго ТДИ става турбото искам да е по голямо задалжително
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- audicabrio
- Автомобил:
- Двигател:
- Passat_bs
- Автомобил:
- Двигател:
Явно до сега си попадал само на велики тЮнинг мейстери.audicabrio написа:не ги разбирам много турбините но моята имаше ниакакво лостче като малка щангичла която отваряше някаква клапа вътре и един пич ми каза че ставала от 131к.са друг пък ми каза да си намера перка с повече витла
Re: От какво друго става ТУРБОТО
audicabrio написа:здр. колеги вчера ми се строши турбото изсплю перката през ауспухав буквалния смисъл. Та вапроса ми е следния става въпрос за Голф 3 ТДИ AHU 90к.с колата е с чип явно и затова гръмна турбото, мисълта ми от какво друго ТДИ става турбото искам да е по голямо задалжително
Виж това:http://www.arturbo.co.uk/catalogue_turbos.asp?Make=41
или тук:http://www.pamot.it/austausch-turbolader/Default.asp?CID=Volkswagen
Успех.
- audicabrio
- Автомобил:
- Двигател:
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- audicabrio
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Братко Заек, аз си мисля че си прав ама без дюзите. Аз съмна мнение че по големи дюзи се слагат ако им апо големо турбо. Иначе просто турбината не смогва да подаде достатъчно въздух и колата ше почне да пуши отвратително много.
Моя съвет. сложи си едно ХУБАВО оигинално турбо. Ходи до вентомана да ти прегледа като цяло колата. Да не би да има нещо което да ебава турбината. Махни катализатора, егра ше го запушите и след като всико ти е типтоп сложи един чип. Ако преди това обаче имаш други чпове или паърбоксове и т.н. нека някой направи диагностика за да се провери как работи тоя чип (да не е вдигнато много налягането).
Неразбрах за какво искаш друга турбина. За да е по здрава или за повече мощност?
Моя съвет. сложи си едно ХУБАВО оигинално турбо. Ходи до вентомана да ти прегледа като цяло колата. Да не би да има нещо което да ебава турбината. Махни катализатора, егра ше го запушите и след като всико ти е типтоп сложи един чип. Ако преди това обаче имаш други чпове или паърбоксове и т.н. нека някой направи диагностика за да се провери как работи тоя чип (да не е вдигнато много налягането).
Неразбрах за какво искаш друга турбина. За да е по здрава или за повече мощност?
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- audicabrio
- Автомобил:
- Двигател:
- Passat_bs
- Автомобил:
- Двигател:
Моя съвет е- не си слагайте по-големи дюзи. Едва ли разход от 12/100 в града ще ви отърва и при всяко натискане на газта тия отзад да се чудят къде е пътя.Rabbit_TDI написа:Колата на колегата klenbuterol е така и върви като "изоглавена" ,а пушенето е в рамките на нормалното![]()
P.S.Мисля ,че и Passat BS беше с по-широчки дюзета.
Върни се в “Дизелови агрегати”